Σε αναμονή εκτόξευσης

Στην πλατφόρμα εκτόξευσης ο πύραυλος της Βορείου Κορέας . Ο βορειοκορεατικός πύραυλος, ο οποίος πρόκειται να θέσει σε τροχιά (κατα τους βορειοκορεάτες) ένα δορυφόρο τηλεπισκόπησης, τοποθετήθηκε στην πλατφόρμα εκτόξευσης, σύμφωνα με  ξένους δημοσιογράφους στο διαστημικό-πυραυλικό κέντρο του Τονγκτσάνγκ-ρι. Οι βορειοκορεατικές αρχές επέτρεψαν  σε σχεδόν 50 ξένους ανταποκριτές να μεταβούν  στο νέο διαστημικό κέντρο που κατασκευάστηκε στη χερσόνησο του Σολσάν, περίπου 50 χλμ από τα κινεζικά σύνορα. Οι βορειοκορεατικές αρχές οργάνωσαν τη χωρίς προηγούμενο επίσκεψη αυτή για να δείξουν ότι ο πύραυλος Unha-3 προορίζεται για ειρηνικούς σκοπούς, δεν είναι βαλλιστικός, όπως ισχυρίζονται οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους. Σύμφωνα με τις βορειοκορεατικές αρχές, ο ύψους 30 μέτρων και διαμέτρου 2,5 μέτρων πύραυλος αναμένεται να τεθεί σε τροχιά στο διάστημα την επόμενη βδομάδα , και θα συλλέξει πληροφορίες για τις καλλιέργειες, τα δάση και τους φυσικούς πόρους της Βόρειας Κορέας.

 

North Korea launch bay

Η ένταση που υπάρχει στην Κορεατική χερσόνησο μπορεί να πυροδοτήσει μια κρίση και μερικές αψιμαχίες.  Η Β.Κορέα όντας πυρηνική δύναμη προχωράει ενα βήμα πιο πέρα στην κατασκευή και δοκιμή μεγάλης εμβέλειας πυραύλου . Η δοκιμή γίνεται υπο την κάλυψη ειρηνευτικής έρευνας για τηλεπισκόπηση σε περιοχές της ευρύτερης Κορέας. Είναι αναφέρετο δικαίωμα της χώρας και δεν αποτελεί αφορμή για επίθεση . Οι φόβοι όμως ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συνδυαστεί με πυρηνικά όπλα που ήδη διαθέτει κάνει τις χώρες της περιοχής Ιαπωνία,Ν.Κορέα ,Αυστραλία να ανυσηχούν. Ήδη η Ιαπωνία διαμύνησε ότι σε περιπτώση που ο συγκεκριμένος πύραυλος βρεθεί στoν εναέριο χώρο της θα τον καταρρίψει . Για το σκοπό αυτό αντιαπυραυλικές συστοιχίες PAC-3 βρίσκονται σε ετοιμότητα. Αντιτορπιλλικά Aegis κλάσης Kongo του Ιαπωνικού Αυτοκρατορικού Ναυτικού . To ίδιο διαμύνησε και η Νότιος Κορέα .

Οι νοτιοκορεατικες αρχές παράλληλα ψάχνουν mini-subs της Βορειού Κορέας που πιθανόν αποβίβασαν Β.Κορεάτες ανδρες των ειδικών Δυνάμεων για συλλογή πληροφοριών.

H ημερομηνία που ανακοινώθηκε για την εκτόξευση αναφέρεται στις 12-16 Απριλίου .

Έχει προηγηθεί και προηγούμενη αντίστοιχη εκτόξευση στις 5 Απριλίου 2009 η οποία ήταν αποτυχία για τις Βορειοκορεατικές δυνάμεις .

japan patriot launches


Japan soldier in front of a PAc-3 missile battery

 

Πείτε μας την άποψή σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s