Βομβιστική Επίθεση στη Συρία

 

Την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση στη δαμασκό η οποία προκάλεσε το θάνατο 55 σύριων πολιτών ανέλαβε η ισλαμιστική οργάνωση «Αλ Νούσρα». Υπάρχουν υποψίες ότι η συγκεκριμένη οργάνωση είναι παρακλάδι της al qaeda.

Η επίθεση έγινε τη στιγμή που ισχύει η εκεχειρία ανάμεσα στις συριακές καθεστωτικές δυνάμεις και τον «Ελεύθερο Συριακό Στρατό». Η επίθεση της Τετάρτης ήταν από τις φονικότερες από τότε που άρχισε η αντίσταση στη Συρία εδώ και 14 μήνες. Πιθανόν αποσταθεροποιητικοί παράγοντες υλοποίησαν την βομβιστική επίθεση με σκοπό να ξαναμπει η Συρία σε έναν κύκλο αίματος και να δοθεί αφορμή να επέμβουν ξένες δυνάμεις. Μια αλλη εκδοχή τονίζει ότι την έκρηξη την προκάλεσαν δυναμείς του Ασαντ ώστε με αφορμή τον κίνδυνο για νέες βομβιστικές επιθέσεις να επιστρέψουν τα στρατεύματα σε   θέσεις κλειδιά και να εξολοθρεύσουν τους όποιους πυρήνες αντίστασης.

Η επίθεση έγινε από 2 αυτοκίνητα γεμάτα εκρηκτικά ,1000 κιλά συνολικά . Η επίθεση ήταν επίθεση αυτοκτονίας και είχε στόχο το κτήριο της συριακής αντι-κατασκοπείας. Το κτήριο αυτό  είναι περίφημο για τις ιστορίες βασανιστηρίων και ανακρίσεων που έλαβαν χώρα μέσα σε αυτό. Μετά την επίθεση πολλοί οπαδοί του σύριου Προέδρου Ασαντ διαδήλωσαν προς υποστηριξή του. Σαν αντίποινα σε αυτή την επίθεση ο συριακός στρατός βομβάρδισε την νύχτα την πολύπαθη Homs (κέντρο αντίστασης των αντικαθεστωτικών δυνάμεων). Μέσα στα ερείπια της πόλης κυκλοφορούν φιγούρες  ανθρώπων που βρέθηκαν αθελά τους στη μέση μιας βιαιης και αιματηρής αντιπαράθεσης .

Παράλληλα ο ΟΗΕ συνεχιζει τις προσπάθειες για ειρηνη, μια ειρηνη που καμία από τις αντιμαχόμενες πλευρές δε θέλει να υπάρξει…

2 thoughts on “Βομβιστική Επίθεση στη Συρία

  1. Δυστηχώς ο δρομος για την ειρήνη απέχει πολυ. Ισως κάποτε η Μ.Ανατολή και οι Άραβες αφήσουν τις βιαίες/ενοπλες δράσεις και ασχοληθεί με την κοινωνία,την επιστημή, και την οικονομία της περιοχής για το καλό όλων ….
    Ισως… Η ελπίδα υπάρχει ακόμη

    Μου αρέσει!

Πείτε μας την άποψή σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s