Αερομαχία Ισραηλινών και Τουρκικών Μαχητικών πάνω από την Κύπρο

 

Με επίσημο ανακοινωθέν τους, οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι την Δευτέρα στον εναέριο χώρο της Κύπρου έλαβε χώρα επεισόδιο ανάμεσα στην Πολεμική Αεροπορία της Τουρκίας και ενός αεροπλάνου του Ισραήλ.

Ο τουρκικός στρατός τέθηκε σε κατάσταση συναγερμού και πολεμικά αεροπλάνα του τουρκικού στρατού απογειώθηκαν από την Ανατολία και αναχαίτισαν ένα ισραηλινό αεροπλάνο στον εναέριο χώρο της Κύπρου.

Στο ανακοινωθέν του, ο τουρκικός στρατός επισημάνει ότι στις 14 Μαΐου, ένα αεροπλάνο του Ισραήλ, ο τύπος του οποίου δεν έχει αναγνωριστεί μέχρι στιγμής, εισήλθε και παρέμεινε στον λεγόμενο εναέριο χώρο της «ΤΔΒΚ» μεταξύ 11.05 και 12.49.

Η Πολεμική Αεροπορία της Τουρκίας έθεσε υπό παρακολούθηση τις κινήσεις του ύποπτου αεροπλάνου και αμέσως τέθηκε σε συναγερμό η αεροπορική βάση «Ίντζιρλικ» στην νοτιοδυτική Τουρκία.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν του τουρκικού στρατού, δυο τουρκικά μαχητικά αεροπλάνα τύπου 2XF-16 πέταξαν μεταξύ 12.43 και 14.28 στον εναέριο χώρο της Κύπρου και υποχρέωσαν σε αποχώρηση το ισραηλινό αεροπλάνο.

http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=89908 
 

Να προσθέσουμε ότι το Ισραήλ σε σχέση με την Ελλάδα βρίσκεται «πιο κοντά » πολιτικά λόγω της απροθυμίας της χώρας μας να ρισκάρει. Η μάχη για τον έλεγχο των υδρογοναθράκων δεν έχει κριθεί ακόμη μέχρι να υπογραφούν τα τελικά συμβόλαια και αρχίσουν οι εξορύξεις πετρελαίου και φυσικού αερίου. Αυτή τη στιγμή  έχουμε δέσει τέλεια σε διπλωματικό επίπεδο τον έλεγχο της περιοχής δίνοντας τα δικαιώματα εκμετάλλευσης σε εταιρείες σαν τη Noble Energy βάζοντας στο παιχνίδι αμερικανούς και ισραηλινούς. Επιπλέον το Ισραήλ εξασφαλίζει μια κοντινή πηγή ενέργειας , ενώ στο παιχνίδι μπαίνουν και οι Ρώσοι ίσως με την κατασκυή ενός σταθμού αποθήκευσης και υγροποίησης του φυσικού αερίου στο νησί της  Κύπρου. Μένει να δούμε το νησί ενωμένο στο μέλλον πιθανόν απο πρωτοβουλία των τουρκοκυπρίων ώστε να έχουν κοινό κράτος με τον πλούσιο στο προσεχής μέλλον Ελληνικό Νότο….

Πείτε μας την άποψή σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s