Οι ΗΠΑ ενισχύουν τις δυνάμεις τους στην Ασία

Αεροπλανοφόρο CVN-73 George Washington

Με μια κίνηση αστραπή οι ΗΠΑ απόφάσισαν να διαθέσουν το 60% της στρατιωτικής τους δύναμης στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού ως αντίβαρο στη συνεχώς αυξανόμενη δύναμη της Κίνας η οποία αυξάνεται ραγδαία σε κάθε τομέα(στρατιωτικά,οικονομικά,διπλωματικά). Η μέχρι χθες κατάσταση προέβλεπε η δύναμη των ΗΠΑ να είναι  διαχωρισμένη ισόποσα 50-50. Δεδομένου ότι η Μ.Ανατολή είναι ακόμη αποσταθεροποιημένη ,τα προβλήματα με το Ιράν και τη Συρία αυξάνονται ,ανεξέλεγτες εξεργέσεις ταράζουν τις χώρες του Αραβικού Κόσμου ακόμη και στο πλούσιο κατα τα άλλα Ομάν και Μπαχρέιν οι δυνάμεις που θα αποσύρουν οι ΗΠΑ είναι αυτές που βρίσκονται σε Ευρωπαικό Έδαφος και κυρίως οι δυνάμεις που σταθμεύουν στη Γερμανία. Μια ομάδα μάχης αεροπλανοφόρου θα ανεφοδιάζεται σίγουρα στην ναυτική βάση στη Σούδα της Κρήτης περιπολώντας στη Μεσόγειο  .

 Μια ομάδα μάχης αεροπλανοφόρου περιλαμβάνει 1 αεροπλανοφόρο,2 αντιτορπιλλικά πλοία AAW αεράμυνας περιοχής,2  αντιτορπιλλικά  πλοία κατευθυνόμενων βλημάτων για επιχειρήσεις προσβολής στόχων σε ξηρά και θάλασσα καθώς και 1-2  αντιτορπιλλικά ή φρεγάτες με επικέντρωση στις ανθυποβρυχιακές επιχειρήσεις. Η ομάδα μάχης συμπληρώνεται από ικανό αριθμό υποβρυχίων συνήθως 2 οπώς και ένα πλοίο εφοδιασμού.

Παράλληλα ο υπουργός άμυνας των ΗΠΑ έχει επαφές με τη χώρα του Βιετνάμ ώστε τα πλοία του αμερικανικού Ναυτικού να ανεφοδιάζονται σε καύσιμα από ένα λιμάνι στο Cam Ranh Bay. Λόγω της γεωγραφίας του είναι ιδανικά κατάλληλο για ελιμενισμό μεγάλου εκτοπίσματος πλοίων. Πρέπει να τονίσουμε ότι το λιμάνι του Cam Ranh Bay χρησιμοποιούνταν από τις αμερικανικές δυνάμεις κατά τον πόλεμο του Βιετνάμ. Μέχρι στιγμής υπάρχει έγκριση από τη βιετναμέζικη πλευρά μόνο για εμπορικά πλοία χωρίς να έχει απορριφθεί ακόμη η πρόταση του leon Panetta για τα πλοία του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού.

Επιπλέον έχει αποφασιστεί και συμφωνηθεί 4 πλοία LCS που θα ναυπηγηθούν στο άμεσο μέλλον να σταθμεύουν μόνιμα στη Σιγκαπούρη. Κάτι τέτοιο εκτός από τα προφανή γεωπολιτικά οφέλη θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για  διαφήμιση του πλοίου-κορβέτας LCS στις σύμμαχες χώρες της Ασίας ευννοώντας μελλοντικές εξαγωγικές προοπτικές  στις σύμμαχες χώρες της Ασίας.

Τραγική ειρωνεία της Ιστορίας οι πάλαι ποτε εχθροί να γίνονται συνεργάτες

Πείτε μας την άποψή σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s