Η Μάχη της Δαμασκού

Τις ώρες που γράφονται αυτές οι γραμμές ο Ελευθερος Συριακός Στρατός διεξάγει επιχειρήσεις

μέσα στην καρδιά της Συριακής πρωτεύουσας. Χαρακτηριστικά σφοδρότατες μάχες σημειώνονται στις περιοχές Madin συμμετοχή αρματων μάχης του Συριακού Στρατού. Δύο επιπλέον ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν την περιοχή. Στην περιοχή Dunmar πυροβολισμοί φορητών όπλων και εμπλοκή του 105 συντάγματος πεζικού. Στα προάστια της Δαμασκού επίσης Συριακά μαχητικά αεροσκάφη εγγύς αεροπορικής υποστήριξης προσπάθησαν να ανακόψουν την προέλαση των ανταρτών. Επιπλέον ελικόπτερα   Mi-25 και οπλισμένα Μι-17 συνέχιζαν να σφυροκοπούν τις θέσεις των Ανταρτών.

Επίσης οι Σύριοι Αντάρτες κατόρθωσαν να χτυπήσουν σήμερα 18/7/2012 το στρατηγείο των Συριακών Μυστικών υπηρεσιών ενώ συνεδρίαζε μέσω ενός σωματοφύλακα-καμικάζι (που άλλαξε στρατόπεδο) ο Σύριος υπουργού άμυνας με το συμβούλιο των μυστικών υπηρεσιών της Συρίας. Τόσο ο Σύριος υπουργός Άμυνας  Daoud Rajiha όσο και ο γαμπρός του Μπασαρ Al Ασσαντ Assef Shawkat είναι νεκροί καθώς και ο επικεφαλής του συμβουλίου κρίσεων της Συρίας Hassan Turkomani. Και οι τρεις έφεραν το βαθμό του Στρατηγού και οι 3 είναι νεκροί…..

Ο ελευθερος συριακός στρατός με αυτή του την κίνηση αποκεφάλισε την ηγεσία των συριακών μυστικών υπηρεσιών και έφθασε ένα μια ανάσα πιο κοντά στον Σύριο Πρόεδρο.Θα έχει την τύχη του Μουαμάρ Καντάφι? Άγνωστο

Το σίγουρο είναι ότι η Συρία έχει οδηγηθεί σε έναν εμφύλιο πόλεμο .

Την ίδια μέρα μια επίθεση στη Βουλγαρία εναντίον Ισραηλινών τουριστών δε μπορεί να μείνει απαρατήρητη. Πολλοί ισχυρίζονται ότι την επίθεση την έκαναν οι μυστικές υπηρεσίες του Ιράν που εφοδιάζουν αυτό τον καιρό το Συριακό στρατό με πυρομαχικά και κρίσιμες πληροφορίες. Το Ιράν βοηθώντας τη Συρία προσπαθεί να αγοράσει χρόνο καθώς ξέρει ότι είναι το επόμενο…..

Το ίδιο και ο Σύρος Πρόεδρος Μπασαρ Αλ-Άσαντ

Πείτε μας την άποψή σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s