Αιφνιδιαστική Άσκηση στο Ανατολικό Αιγαίο

Με εντολή του Α/Γεεθα πριν απο λίγο διεξάγεται αεροναυτική άσκηση στο ανατολικό αιγαίο. Το σενάριο της άσκησης αφορά προσβολή και εκκαθάριση στόχων που έχουν εισβάλλει στο νησί καθώς και η κατάληψη πλοίου από άνδρες των ειδικών δυνάμεων μέσω αέρος και θάλασσας. Για το σκοπό αυτό ενεργοαποίηθηκε η δύναμη ταχείας επέμβασης Δελτα.

Η άσκηση διεξάγεται λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της Άγκυρας ότι θα πραγματοποιήσει ωκεανογραφικές έρευνες σε περιοχές της ελληνικής υφαλοκρηπίδας μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου. Το τουρκικό ωκεανογραφικό θα πραγματοποίησει έρευνες σε 3 τμήματα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Παράλληλα η ένταση ανεβαίνει όσον αφορά το Κουρδικό,τούρκος επιτελάρχης συλλαμβάνεται για κατασκοπεία,οι σχέσεις με τη Συρία είναι στο χείριστο βαθμό, δυτικά της τουρκίας βρίσκεται μια «αδύναμη» χώρα πιθανός στόχος της τουρκικής επεκτατικής πολιτικής. Με τα ελάχιστα λειτουργικά μέσα οι Ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις μαζί με λίγους «τρελούς» βρίσκονται στη μέγιστη ετοιμότητα…..

4 thoughts on “Αιφνιδιαστική Άσκηση στο Ανατολικό Αιγαίο

  1. Xmm.δε θα ηταν καλυτερα ο διοικητης να επεβαλλε καποιες παγιες ασκησεις καθε χρονο;
    Ωστε να γινονται καποια πραγματα απο ολες τις δυναμεις καθε φορα;

    Μου αρέσει!

  2. Πάγιες ασκήσεις γίνονται κάθε χρόνο. Το προσωπικό πηγαίνει στους χώρους ασκήσεων με το προβλεπόμενο οπλισμό και εξοπλισμό.Το θέμα είναι ότι τα αποτελέσματα τους είναι πάντα 100% επιτυχία….Καταλαβαίνεις ότι κάτι τέτοιο απέχει από την πραγματικότητα.

    Μου αρέσει!

Πείτε μας την άποψή σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s