Επίθεση αυτοκτονίας στο βορειοδυτικό Πακιστάν

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 20 τραυματίσθηκαν το Σάββατο σε βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σε αγορά του βορειοδυτικού Πακιστάν, δήλωσαν αξιωματούχοι των τοπικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Στόχος της επίθεσης στην αγορά Τζανάν της πόλης Ντάρα Άνταμ Χελ φαίνεται ότι ήταν μέλη μιας φιλοκυβερνητικής πολιτοφυλακής .

Ο πακιστανικός στρατός έχει εξαπολύσει πολλές επιθέσεις εναντίον των Ταλιμπάν και άλλων οργανώσεων που επιδιώκουν την ανατροπή της υποστηριζόμενης από τις ΗΠΑ κυβέρνησης.Ωστόσο, οι επιχειρήσεις του στρατού δεν έχουν επιτύχει το στόχο τους κι αυτός είναι ένας από τους λόγους που η κυβέρνηση έχει αρχίσει να ενθαρρύνει την ανασυγκρότηση από τους φυλάρχους των παραδοσιακών πολιτοφυλακών. Οι πολιτοφυλακές αυτές συχνά γίνονται στόχος επιθέσεων των Ταλιμπάν.

Μεγάλο μέρος των επιχειρήσεων της CIA λαμβάνει χώρα στα σύνορα μεταξύ Πακιστάν και Αφγανιστάν. Οι επιθέσεις ιδιαίτερα με UAV Predator είναι καθημερινό φαινόμενο με αποτέλεσμα τη συχνή πρόκληση απωλειών άμαχου πλυθυσμού. Τυχαίνουν με αυτό τον τρόπο την στήριξη του τοπικού πλυθυσμού ιδιαίτερα σε χωριά βορειοδυτικά στο Πακιστάν καθώς αντιστέκονται στις αμερικανικές δυνάμεις. Καθώς οι ταλιμπάν έχουν την εύνοια πολλών ισλαμιστών στελεχών της κυβέρνησης και του Στρατού του Πακιστάν πολλές φορές κατασκηνώνουν σε έδαφος του Πακιστάν για να αποφύγουν την εξόντωση από συνδυασμένα αμερικανικά και αφγανικά στρατεύματα. Σε παλαιότερες επιθέσεις τους εναντίον αυτοκινητοπομπών που μετέφεραν τρόφιμα και πυρομαχικά για τις Νατοικές Δυνάμεις, οι Ταλιμπάν ήξεραν τα ακριβή δρομολόγια (τα οποία διέρρευσαν από φιλο-ισλαμικά στελέχη του Πακιστανικού Στρατού). Εκτοτε οι νατοικές δυνάμεις ανεφοδιάζονται αεροπορικώς(αυξημένο κόστος) και οδικώς μέσω των βόρειων συνόρων με τη Ρωσία (διπλωματικό κόστος).

Πείτε μας την άποψή σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s