Οκτώβριος: Μήνας σταθμός για την ανάπτυξη του Rafale

Γαλλικό Rafale F2 σε υπόστεγο

Μέσα στον Οκτώβριο του 2012 δύο πολυ σημαντικές επιτύχιες σημείωσε το γαλλικό μαχητικό RAFALE. Η πρώτη συντελέστηκε στις 4 οκτωβρίου και ήταν η πρώτη παράδοση μαχητικού Rafale με εγκατεστημένο το ραντάρ AESA RBE2 και η δεύτερη στις 10 οκτωβρίου όταν το Rafale με αριθμό B301 απογειώθηκε από το Cazaux DGA Κέντρο Πτητικών Δοκιμών στη νοτια Γαλλία και εκτέλεσε 2 βολές BVR με το επόμενης γενιάς βλήμα Meteor.

Τον Δεκέμβριο του 2010 η γαλλική διεύθυνση εξοπλισμών είχε αναθέσει 2 συμβόλαια για την απόκτηση 200 πυραύλων Meteor και την ολοκλήρωσή τους στα αεροσκάφη Rafale. Η επιπλέον εμβέλεια και ακρίβεια που προσφέρει το νέο ραντάρ AESA σε συνδυασμό με την υιοθέτηση και απόκτηση των νέων πυραύλων καθιστά αυτή τη στιγμή το Rafale ένα από τα πιο ικανά μαχητικά σε ρόλους αεράμυνας και εμπλοκών πέραν του ορίζοντα (BVR)  στη Μεσόγειο. To μαχητικό RAFALE καθίστατε έτσι η πρώτη ευρωπαική σχεδίαση που εγκαθίσται σε μαχητικό παραγωγής ραντάρ AESA.

Η νίκη του Rafale στον ινδικό διαγωνισμό MMRCA για 126 αεροσκάφη θα φέρει τα απαιτούμενα κεφάλαια για την περαιτέρω ανάπτυξή του.

Πείτε μας την άποψή σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s