1η επιχειρησιακή δοκιμή για το βλήμα VL-MICA

Εικόνα από τη δοκιμή στην έρημο

Εικόνα από τη δοκιμή στην έρημο

H ευρωπαική MBDA Defense Systems ανακοίνωσε στις 4 Δεκεμβρίου ότι εκτελέστηκε η πρώτη επιτυχημένη επιχειρησιακή δοκιμή του βλήματος κάθετης χερσαίας εκτόξευσης VL-MICA. H βολή εκτελέστηκε από τη Βασιλική Φρουρά του Ομάν από χερσαίο εκτοξευτή στο πεδίο βολής Abeer στην έρημο,κεντρικά του Ομάν. Στην βολή που πραγματοποιήθηκε τον προηγούμενο μήνα αλλά ανακοινώθηκε τώρα παρευρέθηκαν η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Ομάν δίνοντας βαρύνουσα σημασία στις ικανότητες του συστήματος για την αντιαεροπορική προστασία του Ομάν.

Σε δήλωσή της στελέχη της MBDA ανέφεραν ότι η βολή ήταν επιτυχής και έγινε εναντίον στόχου ATARID σε απόσταση 14 km από τον 4χαπλό εκτοξευτή VL MICA. Για τη δοκιμή χρησιμοποιήθηκε ένα βλήμα VL-MICA με καθοδήγηση RF (radio frequency). To βλήμα διαθέτει ακροφυσίο κατευθυνόμενης ώσης για ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία. Ο πύραυλος διαθέτει επίσης ενεργό ερευνητή ραντάρ για την καθοδήγηση στην τερματική φάση και μετά την αρχική εισαγωγή δεδομένων από το ραντάρ είναι fire and forget. Το χερσαίο σύστημα που προμηθεύτηκε το Ομάν στηρίζεται στο ραντάρ τριών διαστάσεων TRML3D της EADS Cassidian. Η μέγιστη εμβέλεια του είναι τα 20 km για στόχο μεγέθους Μαχητικού αεροσκάφους.

Η αερομεταφερόμενη έκδοση του MICA RF (μέγιστο βεληνεκές 80 km, μέγιστη φόρτιση βλήματος 60 g) βρίσκεται σε χρήση στις τάξεις της ΠΑ με τα αεροσκάφη Mirage 2000-5.

VL MICA

Μέγιστη εμβέλεια Mica VL κατά διάφορων κατηγοριών στόχων

Πείτε μας την άποψή σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s