Χρηματοπιστωτική αναβάθμιση της Ελλάδος στο Β- από τη Standard and Poors

 Το μέλλον της Ελλάδος και του Ευρώ

Το μέλλον της Ελλάδος και του Ευρώ

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Kατά έξι βαθμίδες, από καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας (SD) στο B- με σταθερές προοπτικές, αναβάθμισε την αξιολόγηση της Ελλάδας o οίκος Standard & Poor’s, εκτιμώντας θετικά την αποφασιστικότητα των χωρών της ευρωζώνης να διατηρήσουν την Ελλάδα στο ευρώ αλλά και τις προσπάθειες της κυβέρνησης για μεταρρυθμίσεις.

Η αναβάθμιση της Ελλάδας ήταν αναμενόμενη μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος ανταλλαγής, όχι όμως και το μέγεθός της.

Σύμφωνα με τον οίκο η αναβάθμιση αντανακλά την «ισχυρή αποφασιστικότητα» των χωρών της ευρωζώνης να διατηρήσουν την Ελλάδα στο ευρώ.

Οι προοπτικές χαρακτηρίζονται από την Standard and Poor’s σταθερές εκτίμηση, όπως εξηγεί, που βασίζεται στη δέσμευση της κυβέρνησης για δημοσιονομικές και διαρθρωτικές προσαρμογές παρά τις οικονομικές και πολιτικές προκλήσεις.

Για τη δημοσιονομική προσαρμογή, ο οίκος αναφέρει ότι βασίζεται στις αυξήσεις των φόρων, την ενίσχυση της είσπραξης φόρων, το εκτενές πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και τις περικοπές δαπανών.

Μόλις στις 5 Δεκεμβρίου και ενώ είχε αρχίσει η διαδικασία ανταλλαγής ομολόγων, η Standard and Poor’s υποβάθμισε την Ελλάδα στην βαθμίδα SD (selective default), μία κίνηση λόγω της διαδικασίας ανταλλαγής. Η Ελλάδα είχε υποβαθμιστεί στην ίδια κατηγορία και τον Φεβρουάριο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας του PSI.

Πριν το πρόγραμμα ανταλλαγής η Ελλάδα ήταν στη βαθμίδα CCC

Πηγή in.gr

Σχόλια Defencegreece: ‘Οσο ανέλπιδα βουτηχτήκαμε  στον βούρκο της χρεωκοπίας ίσως τόσο γρήγορα να ανασυρθούμε από την οικονομική τραγωδία που βιώνουμε. Στην τελική η παγκόσμια αγορά έχει τους δικούς της Νόμους….

Πείτε μας την άποψή σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s