Πύραυλοι ESSM για το Ταιλανδέζικο Ναυτικό

Βολή ESSM από τη φρεγάτα Salamis κλάσεως Υδρα του ΠΝ (Πηγή Thales)

Βολή ESSM από τη φρεγάτα Σαλαμις κλάσεως Υδρα του ΠΝ (Πηγή Thales)

Το Βασιλικό Ναυτικό της Ταϊλάνδης υπέγραψε με την αμερικανική κυβέρνηση συμφωνία LOA (Letter of Offer and Acceptance) αποδοχής προσφοράς για την προμήθεια 9 πυραύλων ESSM για τις δύο Naresuan φρεγάτες που αυτή τη στιγμή υφίστανται αναβάθμιση και ανακατασκευή. Με τον τρόπο αυτό ο αριθμός των χωρών που χρησιμοποιούν το αντιαεροπορικό βλήμα ESSM φθάνει τις 13 χώρες.

Οι υπό-παραγγελία πύραυλοι προορίζονται για χρήση  από τον 8-κελιών εκτοξευτή Mk 41 VLS. Για περαιτέρω αύξηση της χωρητικότητας θα αγοραστούν και Mk25 Quad pack κάνιστρα για την χρησιμοποίηση 4 πυραύλων ανα κελί. Με τον τρόπο αυτό οι εκσυγχρονισμένες φρεγάτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν μέχρι 32 βλήματα ESSM έτοιμα για βολή.

Ο πύραυλος ESSM είναι ο διάδοχος του γνωστού στο ΠΝ RIM-7 Sparrow. Εκτός από την αυξημένη εμβέλεια διαθέτει κατά πολύ ανώτερες κινηματικές επιδόσεις χάρις στο νέας γενιάς κινητήρα του επεκτείνοντας το φάκελο πτήσης του.

Παλαιότερα  η νορβηγική αεροπορία δοκίμασε επιτυχώς μια χερσαία εκτοξευόμενη έκδοση συμβατή με το σύστημα HAWK. Το ESSM δείχνει με αυτό το τρόπο την ευελιξία του και καθίσταται μια λύση μέσου κόστους για ένα βλήμα επιφανείας/εδάφους-αέρος.

Πείτε μας την άποψή σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s