Αναγκαστική Προσγείωση F35Α

Από δοκιμές στην αεροπορική βάση Edwards

Από δοκιμές στην αεροπορική βάση Edwards, 412 Πτέρυγα Δοκιμών

Την εβδομάδα που πέρασε στις 11 Μαρτίου, αεροσκάφος F35 έκανε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδιάδρομο στο Lubbock, Texas. Το περιστατικό συνέβη ενώ το αεροσκάφος F35A έκανε δοκιμαστική πτήση από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας Lockheed Martin στο Fort Worth προς την αεροπορική βάση Nellis AFB . Κατά τη διάρκεια της πτήσης εμφανίστηκε προειδοποιητική ένδειξη πράγμα που οδήγησε τον πιλότο σε αναγκαστική προσγείωση 300 μίλια μακριά από το Fort Worth. Σε ανακοίνωση της εταιρείας δεν αναφέρθηκε ο λόγος της αναγκαστικής προσγείωσης. Ήταν η πρώτη φορά που το αεροσκάφος πραγματοποίησε προσγείωση σε πολιτικό αεροδρόμιο.

Το αεροσκάφος φυλάσσεται από την τοπική αστυνομία ενώ μια ομάδα Μηχανικών τις εταιρείας κατευθύνθηκε προς το συμβάν για να εξετάσει το αεροσκάφος. Ο εκπρόσωπος της εταιρείας Michael Rein ανέφερε πως «δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο αν το πρόβλημα προέρχεται από τον κινητήρα, κατασκευής Pratt&Wittney». Το αεροσκάφος πετούσε σε σχηματισμό 2 αεροσκαφών με ακόμη ένα F35A, το οποίο ολοκλήρωσε την αποστολή του και προσγειώθηκε στον προορισμό του. Στην Nellis AFB υπάρχουν μέχρι στιγμής 4 αεροσκάφη F35 τα οποία βρίσκονται για Επιχειρησιακές Δοκιμές & Αξιολόγηση. Τις δοκιμές θα διεξάγει το προσωπικό της 422 Μοίρας Δοκιμών. Στις δοκιμές που θα διεξαχούν περιλαμβάνονται σενάρια τακτικής ανάπτυξης, διεξαγωγή δοκιμών υλικού και ειδικά προγράμματα-σενάρια διερεύνησης των ικανοτήτων του αεροσκάφους.  Μέχρι το 2019 συνολικά 19 αεροσκάφη θα βρίσκονται στη βάση για εκτεταμένες δοκιμές.

To πρόγραμμα ανάπτυξης του F35 έχει αντιμετωπίσει σειρά προβλημάτων που επιτρέπει σε μερικούς να το ονομάζουν Χίμαιρα. Η επιτροπή του Πενταγώνου παρακολουθεί στενά και δεν έχει αποκλείσει και το ενδεχόμενο τερματισμού του.

Πείτε μας την άποψή σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s