Η ισραηλινή IAI ανέλαβε συμβόλαιο για τη μετατροπή αεροσκαφών Boeing 767-300 της Βραζιλιάνικης Αεροπορίας

Μετασκευασμένο Boeing 767-300 σε ιπτάμενο τάνκερ Β767 ΜΜΤΤ

Μετασκευασμένο Boeing 767-300 σε ιπτάμενο τάνκερ Β767 ΜΜΤΤ (Πηγή ΙΑΙ)

Στις 17 Μαρτίου η ισραηλινή αμυντική βιομηχανία IAI κέρδισε συμβόλαιο για την διενέργεια των απαραίτητων εργασιών μετασκευής επιβατικών αεροσκαφών Boeing 767-300 σε ιπτάμενα τάνκερ.

Παρόλο που οι λεπτομέρειες του συμβολαίου δεν ολοκληρώθηκαν σύμφωνα με το αμυντικό φιλικό blog limitofadvance:

H Πολεμική Αεροπορία της Βραζιλίας (FAB) επέλεξε την Ισραηλινή Αεροδιαστημική Βιομηχανία (IAI) για την προμήθεια δύο αεροσκαφών B767 MMTT εναέριου ανεφοδιασμού πολλαπλών αποστολών ως μέρος του προγράμματος KC-X2 της Βραζιλίας.

Η ΙΑΙ απέφυγε να αναφέρει το μέγεθος της συμφωνίας, αλλά σύμφωνα με το Globes.co.il υπολογίζεται στα 250-400 εκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας το ένα από τα μεγαλύτερα συμβόλαια της IAI στη Βραζιλία.

Τα αεροσκάφη θα χρησιμοποιηθούν τόσο για εναέριο ανεφοδιασμό όσο και για τη μεταφορά στρατεύματων/φορτίων. Το αεροσκάφος έχει τόσο μηχανισμό ανεφοδιασμού τύπου hose&drogue όσο και τύπου boom πράγμα που του επιτρέπει να εξυπηρετεί όλων τα είδη αεροσκάφών. Αυτό είναι σημαντικό καθώς αεροσκάφη όπως το F18 ή η οικογένεια αεροσκαφών Mirage χρησιμοποιούν σύστημα εναερίου ανεφοδιασμού hose & drogue ένω αεροσκάφη όπως το F 16 σύστημα τύπου boom. Αναλόγως της ακτίνας δράσης δύναται να παράσχει ωφέλιομο φορτίο ενδεικτικά 120000 lb καυσίμου για 500nm ακτίνα δράσης.

34145Σχεδιάγραμμα Παρεχόμενου ωφέλιμου καυσίμου προς ακτίνα δράσης για το αντίστοιχο B 767-200 MMTT

Συμφωνα με την εταιρεία  ΙΑΙ έχει πραγματοποιήσει πάνω από 200 μετατροπές αεροσκαφών με συστήματα εναερίου ανεφοδιασμού τόσο σε ιπτάμενα τάνκερ όσο και σε μαχητικά/μεταφορικά αεροσκάφη. Επιπλέον η Κολομβιανή Αεροπορία είχε παραλάβει το 2010 ένα παρόμοιο  Β767-200 ΜΜΤΤ αεροσκάφος εναερίου ανεφοδιασμού.

Στις εργασίες μετασκευής θα συμμετάσχουν και αρκετές βραζιλιάνικες εταιρείες. Στις 9 Απριλίου η εταιρεία θα δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες για τις δυνατότητες του αεροσκάφους στην έκθεση LAAD που θα γίνει στο Rio de Janeiro, στη Βραζιλία.

Πείτε μας την άποψή σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s