Δοκιμές IL-476. H Ρωσία θα παραλάβει τα πρώτα εκσυγχρονισμένα IL-476 το 2014

Αεροσκάφος IL 476 σε πτητικές δοκιμές

Αεροσκάφος IL 476 σε πτητικές δοκιμές

Με βάση ανακοίνωση της εταιρείας Ilyushin Aviation Complex την Τρίτη 19 Μαρτίου, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας θα παραλάβει τα τρία πρώτα εκσυγχρονισμένα αεροσκάφη στρατηγικών μεταφορών IL-476 το 2014. To πρωτότυπο κωδικοποιημένο ως Il-76MD-90A, έκανε την πρώτη σειρά δοκιμαστικών πτήσεων τη Δευτέρα 18 Μαρτίου στο κέντρο Δοκιμών κοντά στη Μόσχα.

«Η πτήση διήρκησε 1 ώρα και 55 λεπτά σε ύψη από 2000 μέχρι 10000 μέτρα«, ανέφερε η εταιρεία.

Τον προηγούμενο μήνα ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας, Viktor Livanov ανέφερε στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό Ekho Moskvy ότι οι δοκιμές πάνε εξαιρετικά καλά και την επόμενη χρονιά θα παραδοθούν 2 αεροσκάφη. Φαίνεται πως μετά την δοκιμαστική πτήση της Τρίτης, η εταιρεία έθεσε έναν πιο φιλόδοξο στόχο για την παράδοση ακόμη ενός αεροσκάφους.

Το πρόγραμμα δοκιμών θα περιλάβει άλλες 22 πτήσεις με σκοπό να εξαχθούν πολύτιμες πληροφορίες από τους τεχνικούς για την παραμετροποίηση και εκπόνηση των απαραίτητων τεχνικών εργασιών για να είναι το αεροσκάφος εντός προδιαγραφών.

Το μεταφορικό αεροσκάφος IL 476 είναι εκσυχρονισμένη έκδοση του εξαιρετικά επιτυχημένου IL-76 Candid. Κυρίαρχα σημεία του εκσυχρονισμού είναι οι νέοι κινητήρες turbofan PS-90A-76 ώσεως 142 kN με αυξημένη απόδοση και μειωμένη κατανάλωση καυσίμου, νέες πτερυγικές επιφάνειες, «γυάλινο» κόκπιτ και πλήρως ψηφιοποιημένο σύστημα Fly by wire (FBW).

Το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας υπέγραψε μια σύμβαση τον περασμένο Οκτώβριο του 2012 για τον εκσυγχρονισμό 39 αεροσκάφών που πρόκειται να υλοποιηθούν μέχρι το 2018.

Μαζί με τα 60 αεροσκάφη An-70 που αναμένεται να παραδοθούν μέχρι το 2020 οι ρωσικές δυνάμεις στρατηγικών μεταφορών  και οι αερομεταφερόμενες δυνάμεις VDV αναμένεται να αποκτήσουν διευρυμένη ικανότητα  ανάπτυξης και ταχείας αντίδρασης.

Πείτε μας την άποψή σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s