Το επιθετικό ελικόπτερο Tiger HAD επιχειρησιακά ετοιμοπόλεμο με τις Γαλλικές Ένοπλες Δυνάμεις

Manoeuvres d'entrainements militaires anti-guérilla dans les Alpes (Mont Dauphin) de l'armée française.

H έκδοση επίθεσης και υποστήριξης Tiger HAD σε δοκιμαστική πτήση (Πηγή Eurocopter)

Το ελικόπτερο Tiger HAD πήρε την έλαβε την τελική πιστοπoίηση από την Γαλλική Διεύθυνση Εξοπλισμών (DGA) στις 10 Απριλίου. Το ακρωνύμιο HAD ή αλλιώς Helicopter Appui-Destruction αφορά τη νεότερη έκδοση του επιθετικού ελικοπτέρου Tiger που υπηρετεί ήδη με τον Ισπανικό Στρατό και εντός του 2013 θα υπηρετεί με τον Γαλλικό Στρατό.

Η πιστοποίηση από την DGA ανοίγει το δρόμο για την έναρξη παραδόσεων στο Γαλλικό Στρατό ο οποίος το 2004 είχε παραγγείλει 40 ελικόπτερα της έκδοσης HAD. Αντίστοιχα ο Ισπανικός Στρατός παρήγγειλε 24 ελικόπτερα.

Η έκδοση αυτή διαφέρει από την αρχική έκδοση HAP καθώς το νέο ελικόπτερο διαθέτει βελτιωμένους κινητήρες MTR390 με 14% περισσότερη ισχύ   (1,000 kW / 1,341 shp) καθώς και τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί αντιαρματικούς πυραύλους AGM-114 Hellfire  II, PARS-3 που αρχικά είχαν αναπτυχθεί για τη γερμανική έκδοση  UHT καθώς και Spike-ER τα οποία βρίσκονται σε υπηρεσία με τον Ισπανικό Στρατό. Η πιστοποίηση σε μεγάλη γκάμα αντιαρματικών όπλων του παρέχει ευελιξία. Επιπλέον η νέα έκδοση διαθέτει βελτιωμένη αντιβαλλιστική προστασία και μια σειρά άλλων βελτιώσεων. Διαθέτει επιπλέον πυροβόλο 30 mm  GIAT 30. Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανική έκδοση UHT δεν διαθέτει πυροβόλο 30mm λόγω προ

Το ελικόπτερο βρίσκεται σε υπηρεσία με τις Ένοπλες Δυνάμεις της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Αυστραλίας και της Ισπανίας.

Πείτε μας την άποψή σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s