Πύλη για το διάστημα η Καλαμάτα (?)

 Πύλη για το διάστημα η Καλαμάτα

Sparti

Τη δημιουργία «Κέντρου Διαστημικής Έρευνας και Υψηλής Τεχνολογίας» στην Καλαμάτα προανήγγειλε ο καθηγητής Αεροδιαστημικής και Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Λ-Sat Επιθεωρητής της NASA, Περικλής Παπαδόπουλος, ο οποίος παραβρέθηκε και μίλησε στο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Τρίπολη.

Ο Μεσσήνιος επιστήμονας, σημείωσε ότι η Καλαμάτα λόγω γεωγραφικής θέσης είναι ιδανική, για τη δημιουργία Ευρωπαϊκής διαστημικής πύλης, ενώ το συγκεκριμένο σχέδιο, μπορεί να αποδώσει με χρονικό ορίζοντα το 2020 κοντά στο 1 τρισ. δολάρια κι ανέφερε ότι τον προσεχή Ιούλιο, θα βρίσκεται στην Ελλάδα ο γενικός διευθυντής της NASA προκειμένου να υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με την Ελληνική Κυβέρνηση.

Τέλος, ο καθηγητής Παπαδόπουλος μίλησε για το διαστημικό τουρισμό με εξαιρετικά υψηλές προσδοκίες για το προσεχές μέλλον και δεσμεύτηκε σε συνεργασία με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου να εργαστούν, προκειμένου μέσα σε ένα έτος να έχει υπάρξει σημαντική πρόοδος στον συγκεκριμένο καινοτομικό σχεδιασμό.

Πηγή ΑΜΕ-ΑΠΕ

6 thoughts on “Πύλη για το διάστημα η Καλαμάτα (?)

  1. Γελαει ο κοσμος.
    Επικοινωνικη πολιτικη απο την κυβερνηση που απευθυνεται σε ιθαγενεις με iq μαιμουδας.
    Defencegreece μη τσιμπας ρε,ειναι για τους κρετινους οπαδους που σηκωνουνε σημαιες στις προεκλογικες συγκεντρωσεις της εκαστοτε συμμοριας που κυβερνα.

    Μου αρέσει!

  2. Είναι πολυ πιθανό.
    Εδώ 10 χρονια λέμε να κάνουμε πίστα Formula-1 και…

    Με ενδιαφέρει όμως πάρα πολύ ο συγκεκριμένος άνθρωπος.

    Periklis Papadopoulos
    http://www.ellines.com/en/famous-greeks/4502-o-messinios-astrofusikos-tis-nasa/

    Είναι ένα στρατηγικό asset για τη χώρα με ενδιαφέρον βιογραφικό για πολλές εφαρμογές…

    Μου αρέσει!

  3. Ποιος θα κανει ρε την πυλη του διαστηματος; Με τι λεφτα; Εδω δεν εχουμε για αλλα βασικοτερα.
    Πως θα γινει στην Πυλο; Τι υποδομες εχει για ενα τετοιο megaproject;
    Καθρεφτακια σε ιθαγενεις σε λεγω….

    Μου αρέσει!

  4. Δεν παει ετσι και το ξερεις.Αυτο το και ενα ινστιτουο ερευνας ΔΕΝ ειναι καλο.Πρεπει να υπαρχει,προγραμμα,ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ,σχεδιο,κατι για το μελλον.Οχι κανουμε ενα ινστιτουτο στην Ανατολη για να βολευθουν βυσματα,ενα στη Δυση και στο τελος πεταμε λεφτα απο το παραθυρο διχως αποτελεσμα.

    Μου αρέσει!

  5. Κατά 99% των περιπτώσεων έχεις δίκαιο.
    Παλεύω για το υπόλοιπο 1 %, σε μια διαφορετική Ελλάδα, σε πραγματικές Ένοπλες Δυνάμεις με 100% με άτομα που αγαπάνε αυτό που κάνουν (!).
    Καλή Ανάσταση…

    Μου αρέσει!

Πείτε μας την άποψή σας...