Αναβάθμιση των MIG-29 του Περού

mig-29 peru

Το Περού αναμένεται να υπογράψει με τη Ρωσία στο τέλος Μαίου ένα συμβόλαιο για την αναβάθμιση των μαχητικών αεροσκαφών MIG-29 που διαθέτει η Περουβιανή Αεροπορία. Σε δηλώσεις του τη Δευτέρα ο Konstantin Biryulin,αναπληρωτής διευθυντής της Ομοσπονιακής Υπηρεσίας Τεχνικής Συνεργασίας της Ρωσίας ανέφερε ότι όλες οι λεπτομέρειες έχουν οριστικοποιηθεί και τις προσεχείς μέρες αναμένονται οι τελικές υπογραφές.

Υπενθυμίζεται ότι η Περουβιανή Αεροπορία προμηθεύτηκε 19 αεροσκάφη MIG 29 από τη Λευκορωσία το 1997. Το 2008 το Περού υπέγραψε μια σύμβαση αναβάθμισης οχτώ αεροσκαφών από τον στόλο των MIG-29. Οι εργασίες αναβάθμισης ολοκληρώθηκαν τα τέλη του 2012. Η εταιρεία που ανέλαβε τον εκσυγχρονισμό ήταν τότε η UAC MIG. Τα αεροσκάφη αναβαθμίστηκαν στο πρότυπο MIG-29 SMT. Στο παρόν συμβόλαιο ο Konstantin Biryulin δεν ανέφερε λεπτομέρειες για το ποια εταιρεία ή τι αναβαθμίσεις θα γίνουν στα αεροσκάφη. Λογικά για λόγους ομοιοτυπίας το πακέτο αναβάθμισης θα στηρίζεται στο πρότυπο MIG-29 SMT. Δεν αναφέρθηκε επίσης ο αριθμός των αεροσκαφών που θα εκσυχρονιστούν αν και εικάζεται ότι θα είναι τα υπόλοιπα 12 MIG-29.

To πακέτο αναβάθμισης στο πρότυπο MIG-29 SMT περιλαμβάνει αυξημένη χωρητικότητα των εσωτερικών δεξαμενών καυσίμων επιτρέποντας μια εμβέλεια της τάξης των 2100km, βελτιωμένο HOTAS, 2 έγχρωμες οθόνες MFDs 152 × 203 mm (6 × 8 inch) πολλαπλών λειτουργιών και 2 μικρότερες οθόνες LCD. Το ραντάρ Zhuk αναβαθμίζεται στο επίπεδο ME. Επιπλέον στις αναβαθμίσεις περιλαμβάνεται και η αύξηση της μεγιστης ώσης με μετάκαυση των κινητήρων RD-33 στα  8,300 kgf (81.4 kN) ο καθένας. Το μέγιστο μεταφερόμενο φορτίο αυξάνεται στα 4.500kg.

Η Περουβιανή Αεροπορία στηρίζεται κυρίως στo στόλο των MIG-29 καθώς και σε 12 Mirage-2000 P/DP που διαθέτει.

To Περού ενδιαφέρεται στο μέλλον για την αγορά νέου μαχητικού αεροσκάφους. Οικονομικά προβλήματα όμως έχουν αναβάλει την όποια απόφαση. Τοσο ο στόλος των MIG-29 όσο και τα Mirage-2000P/DP αναμένεται να αποσυρθούν γύρω στο 2025.

Πείτε μας την άποψή σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s