Η Ινδονησία προμηθεύεται 5 μεταχειρισμένα C-130 Hercules από την Αυστραλία

Ένα πρώην αυστραλέζικο C130H

Ένα πρώην αυστραλέζικο C130H

Σε συνέχεια της παλαιότερης σύμβασης για την προμήθεια 4 μεταχειρισμένων C130H το 2011, η Ινδονησία ζήτησε από την κυβέρνηση της Αυστραλίας ακόμη 5 μεταχειρισμένα μεταφορικά αεροσκάφη C130H μαζί με ανταλλακτικά και εξομοιωτή πτήσης. Η τελική συμφωνία υπογράφηκε χτες στο Peth από τον Ινδονήσιου Υπουργό Άμυνας. Η πώληση έγινε σε χαμηλότερη τιμή σε σχέση με την αρχική σύμβαση του 2011. Μέσα στη χρονιά αναμένονται να παραληφούν από την Ινδονησία τα 4 αεροσκάφη της αρχικής σύμβάσης με τα υπόλοιπα 5 να ακολουθούν το 2014.

Τα αεροσκάφη αυτά αναμένεται εκτός από κλασικές αποστολές τακτικών μεταφορών να χρησιμοποιηθούν και για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών καθώς και για αποστολές έρευνας και διάσωσης.

Υπενθυμίζεται ότι η Αυστραλία είχε αποκτήσει συνολικά 48 αεροσκάφη C130A/Ε/H/J (σε διαδοχικά batch των 12 αεροσκαφών). Μετά την έλευση των 12 νεότευκτων C130J Super Hercules αποφασίσθηκε η απόσυρση όλων των υπόλοιπων εκδόσεων. Τα τελευταία αυστραλιανά C130H αποσύρθηκαν το 2012. Με τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν σχεδιάζεται η αναβάθμιση/υποστήριξη του στόλου των 12 C130J καθώς εξοικονομούνται 250 εκ$ από λειτουργικά κόστη και συντήρηση.

Τα ασυτραλιανά C130H είναι παλαιά σε ηλικία με το τελευταίο να έχει παραληφθεί από την RAAF το 1978.

Πείτε μας την άποψή σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s