Οι ΗΠΑ μαζί με την Τουρκία και την Γερμανία δοκιμάζουν μη επανδρωμένα χερσαία οχήματα UGV

To τουρκικό όχημα Kaplan σε παλαιότερες δοκιμές, ανάπτυξης Aselsan

To τουρκικό όχημα Kaplan σε παλαιότερες δοκιμές, ανάπτυξης Aselsan

Οι ΗΠΑ μαζί με προσωπικό από την Τουρκία και τη Γερμανία προχώρησαν σε εκτεταμένες δοκιμές χερσαίων συστημάτων UGV. Οι δοκιμές έγιναν στο Fort BENNING από το αμερικανικό Maneuver Battle Lab.Ο χώρος επιχειρήσεων ήταν το McKenna Urban Operations Complex. Μαζί με τους αμερικανούς μηχανικούς στις δοκιμές συμμετείχαν τόσο Τούρκοι όσο και Γερμανοί μηχανικοί με σκοπό να τεστάρουν αντίστοιχα εθνικά συστήματα ζεύξης/ελέγχου των UGV καθώς και εξειδικευμένου λογισμικού. Τα UGV συμμετείχαν σε τακτικά σενάρια δράσης καθώς και σε μάχες σε κατοικημένους τόπους σε συνεργασία με ανεπτυγμένες ομάδες μάχης πεζικού.

Μέχρι στιγμής UGV συστήματα χρησιμοποιούνται κυρίως σε αποστολές εξουδετέρωσης ναρκών ή IEDS. Σκοπός των δοκιμών ήταν να ενσωματώσουν UGV οχήματα στην μάχη τόσο κατά το στάδιο της αναγνώρισης όσο και κατά το στάδιο της εμπλοκής με τον εχθρό. Για τι δοκιμές χρησιμοποιήθηκαν το τουρκικό όχημα UGV Kaplan καθώς και το αμερικάνικο Talon IV.Τα οχήματα δεν έφεραν οπλισμό αλλά ελέγθηκαν κατά πόσο μπορούν να ακολουθήσουν την πορεία των στρατιωτών και πως μπορούν αποτελεσματικά να συνεργαστουν μαζί τους. Το Talon έχει αυξημένη αυτονομία 7 ημερών και θεωρείται από τα πιο γρήγορα οχήματα της κατηγορίας του. Πάνω στο Talon στηρίχτηκε η οπλισμένη έκδοση Sword με συνδυασμό πυροβόλου 12.7mm/RPG.

Μελλοντικά τα συγκεκριμένα UGV αναμένεται να αναβαθμιστούν  ώστε να δρουν αυτόνομα και να ανιχνεύουν πιθανές βόμβες ή νάρκες οι οποίες μπορεί να βλάψουν τους εν δυνάμει «φίλιους» στρατιώτες.

Η στενή συνεργασία Τουρκικών εταιρειών με Γερμανικές και Αμερικανικές εταιρείες αναμένεται να βελτιώσει κατά πολύ τα τουρκικά προιόντα. Κοινοπραξίες μεταξύ εταιρειών πιθανόν να βοηθήσουν τη διείσδυση στις αγορές της Μ.Ανατολής. Τα UGV μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο για στρατιωτική χρήση όσο και πολιτική χρήση. Χαρακτηριστικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για επιτήρηση των συνόρων καταπολεμώντας τόσο την λαθρομετανάστευση όσο και την παράνομη μεταφορά όπλων και ναρκωτικών.

1 thought on “Οι ΗΠΑ μαζί με την Τουρκία και την Γερμανία δοκιμάζουν μη επανδρωμένα χερσαία οχήματα UGV

  1. Παράθεμα: Οι ΗΠΑ μαζί με την Τουρκία και την Γερμανία δοκιμάζουν μη επανδρωμένα χερσαία οχήματα UGV

Πείτε μας την άποψή σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s