Μείωση της μακροχρόνιας χρηματοδότησης για το F-35 JSF εισηγείται η αμερικανική Γερουσία

f-35_large

Εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και ιστορικού κακών επιλογών της LM και του Πενταγώνου το πρόγραμμα F35 JSF αναμένεται να περικοπεί δραματικά τα προσεχή χρόνια

Την πρόθεση της να μειώσει τη χρηματοδότηση του προγράμματος του διακλαδικού μαχητικού αεροσκάφους F 35 έκανε γνωστή η αμερικανική Γερουσία. Συγκεκριμένα έκρινε ότι την παρούσα στιγμή το αεροσκάφος JSF δεν μπορεί να μπει σε μαζική παραγωγή καθώς έχουν προκύψει σημαντικά προβλήματα για τις επιδόσεις του και την ολοένα αυξανόμενη τιμή του ανά μονάδα. Στην έκθεσή της η αμερικανική γερουσία πρότεινε στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις να διερευνήσουν τη δυνατότητα ο συνολικός αριθμός προς απόκτηση αεροσκαφών να είναι μικρότερος από τα προβλεπόμενα. Συγκεκριμένα η επιτροπή υπέδειξε στην αμερικανική αεροπορία USAF να βρεί άλλους τρόπους ανάμεσα στην αναβάθμιση/επέκταση ορίου ζωής legacy αεροσκαφών και εξέταση εναλλακτικών προτάσεων επανδρωμένων ή μη πλατφόρμων για την κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών.

Η επιτροπή μείωσε έμμεσα τον αριθμό προς απόκτηση αεροσκαφών κατά έξι και τα προς απόκτηση μακροχρόνια ανταλλακτικά/εξοπλισμό κατά 80 εκ $ για τα 42 αεροσκάφη που σχεδιάζει να αποκτήσει η αμερικανική αεροπορία το 2015.

Το 2015 η Αμερικανικη Αεροπορία σχεδιάζει να προμηθευτεί 42 αεροσκάφη παραγωγής απο τα αρχικά 29 που προγραμμάτιζε γεγονός όμως που δεν είναι εγγυημένο ιδιαίτερα μετά την εφαρμογή του sequestration και των προτασεων της επιτροπής της αμερικανικής Γερουσίας για μείωση των υλικών και εξοπλισμού απαραίτητου για την περαιτέρω ανάπτυξη και αύξηση της παραγωγής του F35.

Η αμερικανική αεροπορία σχεδιάζει στο τέλος της δεκαετίας την ολοκήρωση της αναβάθμισης 300 μαχητικών αεροσκαφών F-16 στο επίπεδο Viper (εγκατάσταση ραντάρ Aesa, νέος υπολογιστής αποστολής κτλ) ενώ παράλληλα σχεδιάζει να αναβαθμίσει αδιευκρίνιστο αριθμό αεροσκαφών F15. Επίσης το σώμα των Αμερικανών Πεζοναυτών απέκτησε πρόσφατα 74 πρώην βρετανικά Harrier τα οποία αποσύρθηκαν πρόωρα από τις τάξεις της RAF. Τα συγκεκριμένα αεροσκάφη θα χρησιμοποιηθούν κυρίως ως πηγή ανταλλακτικών για την εφοδιαστική στήριξη του στόλου των υπολοίπων AV-8Β ενώ ορισμένα θα μετατραπούν σε AV-8B Harrier II Night Attack  αντικαθιστώντας υπέργηρα F/A-18D (ενσωματωμένο σύστημα FlIR και εξολπισμό για να λειτουργούν ως Forward/Tactical Air Controller ).

3 thoughts on “Μείωση της μακροχρόνιας χρηματοδότησης για το F-35 JSF εισηγείται η αμερικανική Γερουσία

  1. Ἡ γρίνια θα ἑντείνεται ὅσο θα ἑντείνεται ἡ sequestration,και ὅσο θα ἀπομακρύνεται ὁ χρονικός ὁρίζων ἐπιτεύξεως FOC.

    Μου αρέσει!

Πείτε μας την άποψή σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s