Παρμενίων 2013: Κυριαρχία σε στεριά, αέρα και θάλασσα

IMG_1599

Τα πληρώματα των M48A5 Molf έδειξαν θέληση για νίκη

Την Παρασκυεή 04-10-13 ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η πανεθνική άσκηση Παρμενίων 2013. Οι 2 τελικές φάσεις της άσκησης έγιναν στον Έβρο και στην Λέσβο αντιπροσωπεύοντας 2 διαφορετικά θέατρα επιχειρήσεων με μεγάλες απαιτήσεις. Σημείο κλειδί της άσκησης ήταν η διακλαδικότητα. Ηχηρό παρών έδωσε η ΠΑ που πραγματοποίησε έναν πραγματικό εντυπωσιακό αριθμό εξόδων των 700 εξόδων σε 2 μέρες. Αισθητά διαφοροποιημένη ήταν και η παρουσία του ΕΣ με εμφανή την επάρκεια της εκπαίδευσης και την επίτευξη ελάχιστων χρόνων αντίδρασης. Ακόμη και τα 40+χρονα άρματα M48A5 απέδωσαν στο 100% χάρις στις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού των ΤΘ. Οι βολές εν κινήσει των M48A5 Molf ήταν εξαιρετικά εύστοχες και φονικές χάρις στην σκληρή εκπαίδευση και στο ΣΕΠ MOLF.

Η πλήρης παραλλαγή των ομάδων μάχης του ΕΣ εντυπωσίασε όπως και ο συγχρονισμός τους. Αυτό που πραγματικά συγκίνησε ήταν η θέληση για νίκη του προσωπικού των ΕΕΔ πάρα τις αντίξοες συνθήκες που περνά ο τόπος. Λίγο από πείσμα, λίγο από γνήσιο πατριωτισμό, λίγο από προσωπικό εγωισμό όλοι απέδωσαν στο 120% των δυνάμεων τους.

Η τελική φάση της άσκησης στη Λέσβο ήταν αυτή που έκλεψε την παράσταση. Η αποστολή ενισχύσεων από την ηπειρωτική χώρα, η παρουσία των Apache που θέριζαν τις αντίπαλες δυνάμεις και η παροχής εγγύς υποστήριξης από τα A-7 συντέλεσαν στην εμπέδωση της έννοιας της αποτροπής. Επιπλέον υλικά που χρόνια μέναν στις αποθήκες χρησιμοποιήθηκαν βλέποντας μονάδες πρώτης γραμμής με σύγχρονα κράνη Κεβλαρ, επιγονατίδες και πλήρη οπλισμό και παραλλαγή.

Το σημαντικότερο όλων είναι η θέληση για νίκη και η πεποίθηση πως ανεξαρτήτως των συνθηκών κάποιοι θα αγωνιστούν για την διασφάλιση της ελευθερίας αυτού του τόπου σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Το ελληνικό πυροβολικό διαθέτοντας έναν σύγχρονο στόλο ΑΚ πυροβόλων παρέχει πυρά ακριβείας στις ελληνικές χερσαίες δυνάμεις

Το ελληνικό πυροβολικό διαθέτοντας έναν σύγχρονο στόλο ΑΚ πυροβόλων παρέχει πυρά ακριβείας στις ελληνικές χερσαίες δυνάμεις

Η ΠΑ πανταχού παρούσα σε ολόκληρο το πενθήμερο της άσκησης

Η ΠΑ πανταχού παρούσα σε ολόκληρο το πενθήμερο της άσκησης

Σε περίπτωση που κάποιο ελληνικό νησί κινδυνεύσει να δεχθεί επίθεση η αποστολή ενισχύσεων θα είναι άμεση

Σε περίπτωση που κάποιο ελληνικό νησί κινδυνεύσει να δεχθεί επίθεση η αποστολή ενισχύσεων θα είναι άμεση

Ενα μπράβο σε όλους τους συμμετέχοντες

που κράτησαν ψηλά το επίπεδο (!)

Πείτε μας την άποψή σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s