Αεροπορία Στρατού : 10 μεταχειρισμένα Chinook CH-47D

Τα ελικόπτερα CH 47 θα χρησιμοποιηθούν για την αποστολή ενισχύσεων σε φιλικές δυνάμεις στην ελληνική επικράτεια

Με χαρά είδαμε σήμερα την είδηση στο defence-point.gr για την προμήθεια από τα αμερικανικά πλεονάσματα 10 ελικοπτέρων  CH-47D. Η επιλογή αυτή καλύπτει πλήρως την αεροπορία Στρατου στις βαριές μεταφορές και κλείνει έτσι έναν κρίσιμο τομέα του ελληνικού αμυντικού σχεδιασμού.

Απόσπασμα από το defence-point:

«Στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή εθνικής άμυνας και εξωτερικών υποθέσεων πρόκειται να εισαχθεί σήμερα, Τετάρτη 8 Οκτωβρίου, προς συζήτηση και έγκριση το πρόγραμμα προμήθειας 10 μεταφορικών ελικοπτέρων CH-47D Chinook από τα αποθέματα του Στρατού των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «defence-point.gr», τα ελικόπτερα θα αποκτηθούν στο πλαίσιο διακρατικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ με τιμή μονάδας περί τα 3,5 ως 4 εκατ. δολάρια ΗΠΑ. Πριν την παράδοση τους στην Αεροπορία Στρατού του Ελληνικού Στρατού τα 10 ελικόπτερα θα υποστούν εργοστασιακή συντήρηση σε εργοστάσιο βάσης του Στρατού των ΗΠΑ, ενώ θα είναι εξοπλισμένα και με σύστημα αυτοπροστασίαςσυμπεριλαμβανομένων και εκτοξευτών αναλωσίμων (chaffs & flares).

Η αποπληρωμή του προγράμματος θα γίνει σε περίοδο 5-10 ετών γεγονός που ελαφρύνει δραματικά το βάρος της προμήθειας στον «πιεσμένο» προϋπολογισμό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.»

Πρέπει να προστεθεί πως το συνολικό κόστος της προμήθειας συμπεριλαμβανομένου της πλήρης εργοστασιακής αξιοποίησής τους, του εξοπλισμού τους και του συστήματος αυτοπροστασίας ανέρχεται σε 90 εκ Ε.

Ενα πραγματικά καλό νέο για τις ΕΕΔ και μια σημαντική ενίσχυση για την Αεροπορία Στρατού. Ευχόμαστε καλές πτήσεις στα πληρώματα των ελικοπτέρων και στα παιδιά του army-aviation.com (!).

ΥΓ Ελπίζουμε να ξεπαγώσουν και ανάλογες κινήσεις για προμήθεια μεταχειρισμένου υλικού και απόκτηση νέων πυρομαχικών σε βάθος πενταετίας. Εξάλλου απόκτηση νέου υλικού είναι αδύνατη ακόμη και αν μπούμε σε τροχιά ανάπτυξης το 2016 (!).

Πείτε μας την άποψή σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s