24 περισσότερα MQ-9 Block 5 για την USAF

Το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι ανατέθηκε στην εταιρεία General Atomics Aeronautical Systems ένα συμβόλαιο μεγιστης αξίας  377,400,000 $ το οποίο επεκτείνει ένα υπάρχον συμβόλαιο για το έτος 2013 για την παραγωγή 24 οπλισμένων μη επανδρωμένων MQ-9 Reaper.

Η εταιρεία θα ολοκληρώσει τις παραδόσεις  24 UAV MQ-9 Block 5 Reaper μαζί με αρχικά ανταλλακτικά, εξοπλισμό υποστήριξης και κοντέινερ μεταφοράς μέχρι τις 29 Ιουλίου του 2016. Προφανώς τα συγκεκριμένα UAV θα προωθηθούν άμεσα σε «εμπόλεμες» ζώνες βοηθώντας ιδιαίτερα τον Διεθνή Πόλεμο κατά της Τρομοκρατίας.

Η ενίσχυση του στόλου των UAV έχει και πολιτική προέκταση καθώς είναι προτιμότερες οι χαμηλής-έντασης επεμβάσεις παρά οι κοστοβόρες χερσαίες εισβολές και κατοχές ξένων χωρών όπως στο Ιράκ. Η δράση μονάδων των ειδικών δυνάμεων σε συνεργασία με αναλώσιμα οπλισμένα UAV τα οποία επιχειρούν σε εχθρικό έδαφος (Πακιστάν, Σομαλία) έχει σκοπό τον αποκεφαλισμό ηγετών και στελεχών τρομοκρατικών οργωνώσεων. Το Αμερικανικό Δόγμα υπό το βάρος της οικονομικής κρίσης αναπροσαρμόζεται σε πιο cost effective λύσεις για την εξυπηρέτηση των αμερικανικών συμφερόντων στον πλανήτη.

Πείτε μας την άποψή σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s