Προς λύση τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά (;)

Μετά από διάστημα απραξίας τουλάχιστον 2 ετών φαίνεται πως υπάρχει βούληση για οριστική λύση του ζητήματος των υποβρυχίων. Οι λύσεις που έπεσαν στο τραπέζι αυτή τη στιγμή είναι υπό διαπραγμάτευση. Μια από τις λύσεις που ξεχώρισε είναι η πρόταση της πλευράς του Σαφα για συνέχιση των εργασίων, την άμεση παράδοση των 4 υποβρυχίων και την έκκίνηση κάτω από ένα πλαίσιο αυστηρού χρονοδιαγράμματος της ναυπήγησης 2 νέων υποβρυχίων U-214. Η κάλυψη της χρηματοδότησης αρχικά θα προέλθει με βάση πρόταση του κ.Σαφα μέσω δανείου 275 εκ Ευρώ το οποίο θα έχει την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.

Συζητιέται η μετακύλιση της  έναρξης του προγράμματος ναυπήγησης 2 νέων U214 ενώ με τα χρήματα από το δάνειο θα ολοκληρωθούν οι παραδόσεις των 4 υποβρυχίων και θα αρχίσει δειλά και η προμήθεια υλικών για την έναρξη κατασκευής των υπολοίπων.Με έξυπνο τρόπο ο κ.Σάφα δεσμεύει  την ελληνική πλευρά στη μη ακύρωση της τροποποίησης του προγράμματος «Ποσειδών» καθώς σε διαφορετική περίπτωση με το κλείσιμο ή αναστολή λειτουργίας των Ναυπηγείων θα ενεργοποιηθούν οι εγγυήσεις του δανείου των 275 εκ Ευρώ.

Το ΠΝ επί της παρούσης βασίζεται σε έναν σύγχρονο αλλά γηρασμένο στόλο από 3 εκσυγχρονισμένα U209/1100, 3 σύγχρονα U209/1200 καθώς και το νεότευκτο U214 Παπανικολής καμάρι του στόλου. Μέσα στην επόμενη χρονιά ελπίζουμε ο Παπανικολης να συναντήσει στη θάλασσα του Αιγαίου τα αδερφά υπό παράδοση υποβρύχια.

Πείτε μας την άποψή σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s