Γερμανία: Επιχειρησιακό το πρώτο επίγειο ραντάρ εναέριας επιτήρησης Ground Master 400

Το ραντάρ Ground Master 400 επι οχήματος Renault. (Φωτ: ThalesRaytheon)

Το πρώτο από τα έξι συνολικά ραντάρ μεγάλου βεληνεκούς εναέριας επιτήρησης Ground Master 400 (GM 400) που έχει παραγγείλει η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εξοπλισμού, Πληροφορικής και Υποστήριξης Ενόπλων Δυνάμεων BAAINBw (Bundesamt für Ausrüstung, Informationstechnik und Nutzung der Bundeswehr) της Γερμανίας από την εταιρεία ThalesRaytheonSystems (TRS) εισήλθε σε υπηρεσία με την γερμανική πολεμική αεροπορία (Luftwaffe).

Το GM 400, το οποίο προκειται να αντικαταστήσει τα ραντάρ Thomson-CSF MPR, εγκαταστάθηκε στο Αιεν Χάουζεν της Βεστφαλίας και έχει ολοκληρώσει την εντατική διαδικάσια ελέγχου και την διαδικασία δοκιμής επιχειρησιακής λειτουργίας.

Τοποθετημένα πάνω σε σταθερό πύργο, τα ραντάρ μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε από το κλωβό του ραντάρ είτε από απομεμακρυσμένο σημείο. Τα ραντάρ πρόκειται να ενσωματωθούν στο δίκτυο επιτήρησης της Γερμανική Πολεμικής Αεροπορίας.

Αυτή τη στιγμή, στο Λάουντα Κόνινγκσοφεν του κρατιδίου της Βάδης – Βυτεμβέργης βρίσκονται σε εξέλιξη οι δοκιμές αποδοχής του δεύτερου σταθμού ραντάρ. Τα έξι ραντάρ έχουν σχεδιαστεί να είναι πλήρως επιχειρησιακά στα μέσα του 2015.

To GM 400 είναι διαθέσιμο στις διαμορφώσεις GM 403 και GM 406 και το έχουν αποκτήσει χώρες όπως η Γαλλία, ο Καναδάς, η Γερμανία, η Χιλή, το Μαρόκο, η Φινλανδία, η Μαλαισία, η Εσθονία και η Σλοβενία.

Το σύστημα προσφέρεται για σταθερή και κινητή εγκατάσταση.

Πηγή Προέλαση

Πείτε μας την άποψή σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s