Η Βόρειος Κορέα αναπτύσσει όπλα ηλεκτρομαγνητικού παλμού EMP

Ο εφοδιασμός του θηριώδους πυραυλικού οπλοστασίου της Βορείου Κορέας με κεφαλές EMP αποτελεί έναν θανάσιμο εφιάλτη

Οι υπηρεσίες Πληροφοριών της Νοτίου Κορέας ανακάλυψαν ότι η γειτονική τους Βόρειο Κορέα αναπτύσει όπλα EMP τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την καταστροφή και εξουδετέρωση στρατιωτικού ηλεκτρονικού εξοπλισμού πάσης φύσεως. Η είδηση δόθηκε στο φως όταν ενώπιον της Νοτιοκορεατικής Βουλής πράκτορες της NIS (Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, ίδιο όνομα με ΕΥΠ) έδωσαν στοιχεία στην επιτροπή άμυνας που αποδεικνύουν ότι η Βόρειος Κορέα απόκτησε διάφορες εκδόσεις ρωσικών όπλων EMP.

Εικάζεται ότι υπάρχει και κινέζικη ανάμειξη στην παραγωγή όπλων EMP χωρίς ωστόσο να υπάρχουν συγκεκριμένες αποδείξεις από την NIS. To σίγουρο είναι πάντως πως τα συγκεκριμένα όπλα θα μπορούσαν να στείλουν στην εποχή του λίθου της Ν.Κορεατικές Δυνάμεις Άμυνας, ευρέως γνωστές ως ROK armed forces.

Μετέπειτα το επιστημονικό δυναμικό της Βορείου Κορέας προσπάθησε μέσω reverse engineering να αντιγράψει τα συγκεκριμένα όπλα και να τα παράξει εγχώριως σε μεγάλους αριθμούς. Τα αποτελέσματα των ερευνών δείχνουν ότι βρίσκονται κοντά στην επίτευξη της παραγωγής ενός εγχώριου όπλου.

H απόκτηση ενός τέτοιου όπλου ισοδυναμεί για την Κορεατική Χερσόνησο άμεση απειλή ισχυρότερη και από εκείνη των πυρηνικών όπλων. Λόγω του ιδιότυπου διεθνώς καθεστώτος και κοινής λογικής η χρήση πυρηνικών όπλων αποτελεί απαγορευμένη τόσο για ανθρωπιστικούς λόγους όσο και για φόβους καταστροφικών αντίστοιχων αντιποίνων. Αντίθετα η χρήση όπλων EMP μπορεί να έχει τα ίδια ή χειρότερα αποτελέσματα στην αντίπαλη στρατιωτική δύναμη, χωρίς να αφαιρεί ζωές και να πυροδοτήσει την διεθνή επέμβαση. Σε περίπτωση που κατασκευαστουν όπλα EMP ικανής ισχύος και σε επαρκείς ποσότητες ένας νέος «Πόλεμος της Κορέας» μπορεί να ξεσπάσει.

Παράλληλα έδωσαν στοιχεία για τις δυνατότητες κυβερνοπολέμου του καθεστώτος του Kim Jong Un καθώς και τη δομή των 3000 περίπου Β.Κορεατών Hacker που απαρτίζουν την elite δύναμη κυβερνοπολέμου. Η Βόρειος Κορέα προσπαθεί επίσης να παγιδεύσει και να μετατρέψει σε υπολογιστές ζόμπι, τα smartphone των Ν.Κορεατών μέσω διείσδυσης πρακτόρων ακόμη και εντός εταιρειών κολοσσών όπως η Samsung. Μια πιο εύκολη μέθοδος είναι η «μόλυνση» του δικτύου της Ν.Κορέας μέσω στρατολογημένων πρακτόρων.

Εχουν σημειωθεί αρκετά περιστατικά όπου πράκτορες (κυρίως στρατολογημένοι Ν.Κορεάτες) βρίσκονται να συλλέγουν πληροφορίες για tunnel, εργοστάσια χημικών, σιδηροδρομικά δίκτυα και αποθέματα πετρελαίου.

Η ένταση στην Κορεατική Χερσόνησο διατηρείται αμείωτα και από τις 2 πλευρές. Από την μια η αναπτυγμένη οικονομικά Νότιος Κορέα που επενδύει σε νέες τεχνολογίες και από την άλλη το καταπιεστικό καθεστώς της Βορείου Κορέας που η ιδεολογική πίστη στον «υπέρτατο» ηγέτη έχει οδηγήσει τη χώρα σε απομόνωση.

Πείτε μας την άποψή σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s