Η US SOCOM θα παραλάβει 7 αεροσκάφη C27J Spartan σε ειδική διαμόρφωση

Ενα πολλά υποσχόμενο αεροσκάφος όπως το C27J θα συνεχίσει να υπηρετεί ακόμη και σε μικρούς αριθμούς με στις τάξεις της US SOCOM

Το Αμερικανικό Πεντάγωνο αποφάσισε την μεταφορά και είσοδο σε υπηρεσία με την US SOCOM, 7 από τα 21 εναπομείναντα αεροσκάφη C 27J Spartan της Αμερικανικής Αεροπορίας.. Μέχρι το τέλος του μήνα 3 αεροσκάφη θα μεταφερθούν από την αεροπορική βάση Pope AFB, N.C. Αλλα 4 αεροσκάφη που βρίσκονται υπό κατασκευή θα παραδοθούν έως το τέλος του 2014

Συνολικά η Αμερικανική Αεροπορία έχει διαθέσει κονδύλια για 21 αεροσκάφη. Τα 13 εναπομείναντα βρίσκονται στην 309 Ομάδα Αεροπορικής Συντήρησης και Αναγέννησης (AMARG), το γνωσό νεκροταφείο αεροσκαφών στην Davis-Monthan AFB στην Αριζόνα. Τα αεροσκάφη αυτά βρίσκονται σε σχεδόν πτητική κατάσταση και δεν θα απαιτηθεί οποιαδήποτε κοστοβόρα εργασία παρά μόνο επιμέρους παραμετροποιήσεις. Ενα ακομη αεροσκάφος θα προστεθεί όταν τελειώσουν οι εργασίες στο εργοστάσιο της L-3 στο Τέξας.

Τα αεροσκάφη αυτά θέτουν ισχυρή υποψηφιότητα για την πώληση σε εξαγωγικούς πελάτες. Επίσης η αμερικανική Ακτοφυλακή ενδιαφέρεται για την απόκτηση ορισμένων αεροσκαφών.

Το C27J υπηρετεί επίσης με τα χρώματα της ΠΑ (354 Μοίρα «Πήγασος») και χρησιμοποιείται για τις τακτικές αερομεταφορές μικρών φορτίων (έως 10 τόννων). Αρχικά η Αμερικανική Αεροπορία σκόπευτε να αποκτήσει 38 αεροσκάφη, λόγω όμως χρηματοδότησης ολόκληρο το πρόγραμμα ακυρώθηκε.

Παρόλο που η SOCOM αναφέρει ότι θα χρησιμοποιήσει τα αεροσκάφη για εκπαιδευτικούς σκοπούς ήδη οι πρώτες συλλογές «Gunslinger» τεστάρονται κατά πόσον θα είναι συμβατές στο νέο αεροσκάφος. Σχεδιάζεται η χρήση κυρίως πυραύλων Viper Strike και Griffin οι οποίοι εκτοξεύονται μέσω ειδικών κανίστρων βολής από την πίσω ράμπα. Το αεροσκάφος μπορεί να εφοδιαστεί επίσης με ένα πυροβόλο 30mm το οποίο έρχεται στη μορφή παλέτας και «κουμπώνει» σε κατάλληλη θέση. Πετώντας σε ύψος 7000-10000 ποδών το πυροβόλο Gau-23 έχει μια εμβέλεια της τάξης των 4500 μέτρων.

Το προτεινόμενο Gau 23 μπορεί να παρέχει από αποστάσεις 5 χλμ αποτελεσματικά πυρά υποστήριξης για τους άνδρες των Αμερικανικών ειδικών δυνάμεων (Πηγή htka.hu)

 

Πείτε μας την άποψή σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s