Μεγαλώνουν τα προβλήματα στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά – Απουσία Προσωπικού Ασφαλείας

Τα προβλήματα στα ναυπηγεία  Σκαραμαγκά γίνονται μέρα με τη μέρα πιο επικίνδυνα. Συγκεκριμένα η διοίκηση των Ναυπηγείων έχει εγκαταλείψει πλήρως τα Ναυπηγεία και την παρούσα στιγμή δεν υπάρχει προσωπικό ασφαλείας για τις εγκαταστάσεις (!).

Η φύλαξη των υποβρυχίων γίνεται από ένα μικρό κλιμάκιο του ΛΣ. Η φύλαξη αφορά μόνο τα υποβρύχια. Η μικρή αυτή δύναμη καλείται να φυλάξει τόσο τα υποβρύχια όσο και περιμετρικά τον υπόλοιπο χώρο των Ναυπηγείων, πράγμα αδύνατο.

Επιπλέον προκληθηκε  ηλεκτρική βλάβη, που παρουσιάστηκε  στον πίνακα παροχής χαμηλής τάσεως της  δεξαμενής Νο1 και είχε ως αποτέλεσμα τη διακοπή ηλεκτρικής ισχύος στη δεξαμενή. Η δεξαμενή ανήκει στο εμπορικό κομμάτι αλλά είναι ένα δείγμα αμέλειας και εγκατάλειψης των Ναυπηγείων.

Τα υποβρύχια κινδυνεύουν!!

Ακούει κανείς στο ΥΠΕΘΑ.

Τα 4 στολιδια του ΠΝ περιμένουν άδοξα να παραληφθούν δίνοντας έτσι το επιχειρησιακό πλεονέκτημα στο Αιγαίο και στην Κύπρο. Την ίδια ώρα η ανώτατη πολιτική ηγεσία της Τουρκίας δια μέσου του πρωθυπουργού της Ταγίπ Ερντογάν μιλάει για 2 ξεχωριστά κρατίδια προτείνοντας την ντε φάκτο διχοτόμηση του νησιού. Στο ίδιο μήκος ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου αναφέρει ότι » Η μη λύση του Κυπριακού, μπορεί να είναι αυτή η λύση».

Τονίζουμε πως με κουτσουρεμένο ΠΝ δεν ανακυρήσεις ΑΟΖ. Η ηγεσία του ΠΝ πρέπει να ενημερώσει για την πραγματική κατάσταση του υποβρυχίου στόλου και το χρονοδιάγραμμα απόσυρσης των 3 U209/1100 κλάσεως «Γλαυκος», ηλικίας  40 και πλέον ετών με συσσωρευτές που έχουν λήξει το όριο ζωής τους εδώ και χρόνια.

Η ολοκλήρωση των ναυπηγήσεων θα ανακουφίσει εν μέρει και τις 1000 οικογένειες των εργαζομένων που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και ενάμιση χρόνο! Καθώς δεν έχουν απολυθεί και έχουν εξασκήσει όλα τα ένδικα μέσα βιώνουν το δικό τους δράμα.

Επιπλέον θα ανανεώσει πλήρως τον υποβρύχιο στόλο με 4 νέες σύγχρονες μονάδες δίνοντας σαφή υπεροχή στον θαλάσσιο αγώνα. Το δαιδαλώδες Αιγαίο Πέλαγος είναι ιδεατό μέρος για την δράση των υποβρυχίων. Η ικανότητα τους να καταδύονται σε πολύ μεγαλύτερα επιχειρησιακά βάθη σε συνδυασμό με τους ιδιαίτερα ανεπτυγμένους αισθητήρες τα καθιστά θανάσιμους κυνηγούς.

Σε μια προσπάθεια οι εργαζόμενοι να συναντηθούν με τον Υπουργό Εργασίας απέστειλαν την παρακάτω επιστολή:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς:Υπουργό Εργασίας.
Κ. Βρούτση Ιωάννη
Κοιν:Υφυπουργό Εργασίας.
Κ. Κεγκέρογλου Βασίλειο.

Κύριε υπουργέ,

Το πρόβλημα του ναυπηγείου Σκαραμαγκά το γνωρίζετε πολύ καλά, τόσο εσείς όσο και ο υφυπουργός ο κύριος Κεγκέρογλου, αλλά και ο προκάτοχός του κύριος Παναγιωτόπουλος. Το γνωρίζει πλέον όλη η Ελλάδα.

Από τον Απρίλη του 2012, δέκα εννέα μήνες μέχρι σήμερα, τα ναυπηγεία είναι κλειστά!

Η διοίκηση της εταιρείας είναι εξαφανισμένη!

Τα υποβρύχια παραμένουν ασυντήρητα και με κίνδυνο ανά πάσα στιγμή να τιναχθούν στον αέρα.

Οι 1100 εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά με μονομερή απόφαση της εργοδοσίας τέθηκαν από 18 Απριλίου 2012 και μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2013 σε καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας, διάρκειας μιας ημέρας την εβδομάδα!!!.

Παρά το γεγονός ότι η εκ περιτροπής εργασίας κρίθηκε, με προσωρινά εκτελεστή απόφαση του Πρωτοδικείου Αθήνας ως παράνομη και καταχρηστική, οι εργαζόμενοι δεν έχουν πάρει ούτε ευρώ.

Από 1η Οκτωβρίου 2013 που έληξε η εκ περιτροπής εργασία (με εξάντληση των δυο συνεχών εννιαμήνων) το Ναυπηγείο εξακολουθεί να είναι κλειστό.

Η διοίκηση εξαφανισμένη.

Οι εργαζόμενοι απλήρωτοι.

Τα υποβρύχια σε χειρότερη κατάσταση και σε πολύ μεγαλύτερους κινδύνους, αφού πλέον , με ευθύνη της εταιρείας, δεν υπάρχει ούτε προσωπικό ασφαλείας.

Κατά καιρούς έχουμε συζητήσει, τόσο μαζί σας όσο και με τους υφυπουργούς, πρώην και νυν αλλά και με το ειδικό γραμματέα σας
κύριο Τουφεξή, για τα προβλήματα που βιώνουμε και χρήζουν τη δικής σας μεταχείρισης για να δοθούν οι απαιτούμενες λύσεις.

Για άλλη μια φορά σας επαναλαμβάνουμε τα αιτήματα μας τα όποια είναι τα εξής:

Να καταβληθούν στους εργαζόμενους των ΕΝΑΕ μετά και την πρωτοδίκη απόφαση, τα ένσημα για το 2012 από το ΙΚΑ –ΕΤΑΜ (ΤΣΜΕΔΕ) .

Να καταβληθούν στους 90 εργαζόμενους του Τ/Υ των ΕΝΑΕ όλα τα ένσημα τους από το ΙΚΑ –ΕΤΑΜ (ΤΣΜΕΔΕ), μετά και την εφετειακή απόφαση.

Να συνεχιστεί η διάταξη και για το 2013 που είχε ψηφιστεί για τους εργαζόμενους του Τ/Υ με το άρθρο 138 παρ. Θ1-Θ6 του νόμου 4052/2012 και σε ανάλογη διάταξη να συμπεριληφθούν και οι εργαζόμενοι των ΕΝΑΕ που θεμελιώνουν το συνταξιοδοτικό τους δικαίωμα μέσα στο 2012.

Να γίνουν κοινωνικές ρυθμίσεις – απαλλαγές για το σύνολο των εργαζομένων τον ΕΝΑΕ που αφορούν (κόκκινα δάνεια, κατασχέσεις, εφορίες, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ κ.α.)

Να συμπεριληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι των ΕΝΑΕ στο κλάδο της ναυπ/κης ζώνης και να τους δοθεί το εποχικό επίδομα από τον ΟΑΕΔ.

Να συζητήσουμε το κενό που διαφαίνεται να υπάρχει στο νόμο και σχετίζεται με τις εξαιρέσεις του προσωπικού από τις καταστάσεις που κατατίθενται στην επιθεώρηση εργασίας και αφορά τόσο τον προβληματισμό των εργαζομένων όσο και του προσωπικού τουΣΕΠΕ.

Για όλα τα ανωτέρω αιτήματά μας το Δ.Σ. του Σωματείου μας αποφάσισε ομόφωνα για την Τρίτη 12 Νοέμβριου 2013 και ώρα 10,30 π.μ κινητοποίηση και πορεία προς το Υπουργείο Εργασίας.

Στα πλαίσια της κινητοποίησης αυτής επιθυμούμε συνάντηση μαζί σας για έναν ειλικρινή και αποτελεσματικό διάλογο.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Για το Σωματείο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ Β. ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ Ε.

One thought on “Μεγαλώνουν τα προβλήματα στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά – Απουσία Προσωπικού Ασφαλείας

  1. Παρα την επιστολη που τους έστειλε το σωμάτιο των εργαζομενων κανεις απο τους υπουργούς υφυπουργους δεν καταδεχτηκε να τους συναντησει σήμερα
    Παραταυτα τους δέχτηκε καποιος γραμματέας νομιζω που δήλωσε αναρμοδιος
    Η κοροιδια συνεχίζετε απολα τα μέλη της κυβέρνησης
    Και υστερα μιλαμε για λύση ώστε επιτέλους και το ΠΝ να πάρει τα υποβρύχια και οι εργαζομενοι ανασα

    Μου αρέσει!

Πείτε μας την άποψή σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s