Σκάνδαλο βρετανικής κατασκοπείας στην Αθήνα, σιωπή η Ελλάδα κοιμάται

Απίστευτο δημοσίευμα – καταγγελία που αφορά την κατασκοπευτική δραστηριότητα των Βρετανών στην ελληνική πρωτεύουσα, σε απόσταση αναπνοής από το Μέγαρο Μαξίμου και το Κοινοβούλιο, περνά σχεδόν απαρατήρητο, καθώς η πολιτική τάξη της χώρας, απόλυτα αλλοτριωμένη και χωρίς την παραμικρή συναίσθηση της κατάστασης, παρά τον διεθνή σάλο που έχει ξεσπάσει με ανάλογα ζητήματα, απειλώντας πολυετείς και πολυεπίπεδες διακρατικές σχέσεις σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου, τελεί σε «νιρβάνα», έχοντας χάσει τα αντανακλαστικά της.

Εάν δηλαδή ποτέ τα διέθετε, αφού η κουλτούρα στα θέματα ασφαλείας στη χώρα είναι απλώς τραγική, κάτι που αποτυπώνεται και στο είδος του πολιτικού «ελέγχου» (πώς να βγάλεις τα εισαγωγικά;) και της διοίκησης σε όλους τους θεσμούς που έχουν επιφορτιστεί με την προάσπιση της εθνικής ασφάλειας. Για τα τηλεοπτικά δίκτυα τι να πει κανείς. Σα να μη συνλεβη τίποτε.

Το δημοσίευμα αφορά το περιοδικό «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» και το υπογράφει ένας άνθρωπος με τεράστια εμπειρία δεκαετιών στον χώρο, εντός και εκτός Ελλάδας, ο δημοσιογράφος Μάνος Ηλιάδης, οπότε… τεκμαίρεται πως ξέρει τι γράφει. «Κατηγορούμενος» είναι το Βρετανικό Συμβούλιο, (British Council) όπου στην ταράτσα του κτιρίου εντοπίστηκαν κλωβοί πανομοιότυποι με αυτούς σε βρετανικές πρεσβείες ανά τον κόσμο, οι οποίοι φιλοξενούσαν μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας για την υποκλοπή σημάτων κάθε είδους. Παρεμπιπτόντως, να θυμίσουμε ότι και στη Ρωσία το Βρετανικό Συμβούλιο είχε καταγγελθεί ως άντρο κατασκόπων…

Διαβάστε την ενδιαφέρουσα συνέχεια στο defence-point.gr

One thought on “Σκάνδαλο βρετανικής κατασκοπείας στην Αθήνα, σιωπή η Ελλάδα κοιμάται

Πείτε μας την άποψή σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s