Βούλιαξε το «Nour M» μέσα το λιμάνι της Ρόδου

Λόγω κακοκαιρίας και εγκατάλειψης στην συγκεκριμένη περιοχή βούλιαξε στο λιμάνι της Ακανιάς (Ρόδος ) το φορτηγό πλοίο Nour M. Το αναφερόμενο πλοίο είχε καταληφθεί από τις λιμένικές αρχές της χώρας καθώς βρέθηκαν σε αυτό 5 κοντέινερ με οπλισμό και πυρομαχικά τα οποία προορίζονταν πιθανώς για τους αντάρτες της Συρίας.

Λογω θυελλωδών ανέμων που επικρατούν από νωρίς το πρωί στη Ρόδο έσπασαν οι κάβοι του πλοίου με αποτέλεσμα να υποστεί ζημιές να παρασυρθεί από τα κύματα και στο τέλος ακυβέρνητο να βουλιάξει μέσα στο λιμάνι. 

Οι αρχές του λιμανιού έχουν θορυβηθεί και για το ενδεχόμενο μόλυνσης στο λιμάνι ενώ έχουν ζητήσει τη περαιτέρω συνδρομή της πολιτείας για την ανάσυρση του πλοίου.

Υπενθυμίζεται πως από τις 8 Νοεμβρίου το πλοίο παρέμενε στο λιμάνι της Ρόδου για λόγους ασφαλείας μέχρι να ανοικτούν όλα τα κοντέινερ και να αποσαφηνιστεί η τύχη του πλοίου. O πλοίαρχος του πλοίου είχε μαζί του έγγραφα όπου έδειχναν πως ο τελικός αποδέκτης του φορτίου είναι η Λιβύη. Βέβαια σε πολλές περιπτώσεις λαθρεμπορίου όπλου πάντοτε υπάρχουν παραποιημένα ή αλλοιωμένα χαρτιά με σκοπό να αποφύγουν τους ελέγχους ιδιαίτερα όταν οι ποσότητες του μετταφερόμενου οπλισμού και εκρηκτικών δεν μπορούν σε μικρό χρόνο να καταμετρηθούν.

Το Λιμενικό Σώμα ανακοίνωσε πως δεν υπήρξε «βύθιση» αλλά «προσάραξη» του πλοίου λόγω σπάσιμου κάβων εξαιτίας δυσμενών καιρικών συνθηκών στο λιμάνι Ακαντιάς χωρίς να υπάρχει τραυματισμός, ενώ δεν έχει παρατηρηθεί ρύπανση της θαλάσσιας περιοχής. Όπως θα δείτε το πλοίο έχει γείρει πλάγια παραμένοντας ημι-βυθισμένο. Η διαδικασία επαναφοράς του θα πραγματοποιηθεί από ρυμούλκα και θεωρείται χαμηλής δυσκολίας με την προυπόθεση να «ηρεμήσουν» οι καιρικές συνθήκες.

Ακολουθούν 2 βίντεο από το IF MEDIA κατά τη διάρκεια βύθισής του

3 thoughts on “Βούλιαξε το «Nour M» μέσα το λιμάνι της Ρόδου

Πείτε μας την άποψή σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s