S-300: Ήχησε η κραυγή του Δράκου

Στρατιωτικοί ακόλουθοι και αξιωματούχοι από 22 χώρες παρακολούθησαν την δοκιμή του πιο επίφοβου αντιαεροπορικού συστήματος στη Ν.Ανατολική Μεσόγειο

Στρατιωτικοί ακόλουθοι και αξιωματούχοι από 22 χώρες παρακολούθησαν την δοκιμή του πιο επίφοβου αντιαεροπορικού συστήματος στη Ν.Ανατολική Μεσόγειο

Σήμερα το πρωί στις 11 εκτελέστηκε η προγραμματισμένη βολή αποδοχής του συστήματος S-300. Η βολή πραγματοποιήθηκε στο ΠΒΚ στην Κρήτη και την παρακολούθησαν σύσσωμη η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία Ελλάδας και Κύπρου καθώς και παρατηρητές από άλλες χώρες. O πύραυλος τύπου 48Ν6Ε έπληξε άμεσα τον εναέριο στόχο οδηγώντας στην κατάρριψή του. O στόχος επλήγει σε απόσταση 30-35 χιλιομέτρων και σε ύψος 3000-5000 ποδών.

Παρών μαζί με τον Υπουργό Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο ήταν και ο Κύπριος ομόλογός του Φώτης Φωτίου. Παρών ήταν εκπρόσωποι όλων των κομμάτων στηρίζοντας σύσσωμοι αυτή την σημαντική προσπάθεια ενδυνάμωσης της Άμυνας της χώρας.

Το μύνημα προς τον κ.Νταβούτογλου ο οποίος βρίσκεται στη χώρα μας συνομιλώντας με τον Ελληνα Υπεξ Ευάγγελο Βενιζέλο για το Κυπριακό ήταν σαφές. Οι επιβουλές της Άγκυρας τόσο σε Ελλάδα όσο και σε Κύπρο βρίσκονται  πλέον μπροστά σε μια ισχυρή ασπίδα.

Η ενεργοποίηση του μετά από 14 χρόνων αδράνειας του Ελληνικού «Υπερόπλου» έχει τη δική της σημασία. Η Ελλάδα κατέστη η πρώτη χώρα στο ΝΑΤΟ που ενεργοποίησε ένα τέτοιας στρατηγικής αξίας οπλικό σύστημα ρωσικής προέλευσης. Ενόψει ΑΟΖ οι 2 συστοιχίες S-300 PMU1 θα προστατεύουν τις επίμαχες περιοχές των κοιτασμάτων νοτίως της Κρήτης και παράλληλα θα εξασφαλίζουν αντιαεροπορική προστασία μέχρι και την Ικαρία στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο. Εξασφαλίζεται επίσης η ισχυρή προστασία από επιδρομές αντίπαλων τουρκικών αεροσκαφών εναντίον της Αεροπορίκης βάσης της Σούδας. Στη συγκεκριμένη βάση βρίσκεται η αφρόκρεμα του ελληνικού στόλου μαχητικών αεροσκαφών και σε περίοδο επιχειρήσεων θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο για την αεροπορική κάλυψη της Κύπρου.

3...2....1...Πυρ!!! (Πηγή ΥΠΕΘΑ)

3…2….1…Πυρ!!! (Πηγή ΥΠΕΘΑ)

Το προσωπικό της ΠΑ εδώ και αρκετούς μήνες εργάζονταν πυρετωδώς μαζί με κλιμάκιο ρώσων τεχνικών ώστε να επαναφέρουν το σύστημα σε πλήρη λειτουργική κατάσταση. Με ελάχιστα κονδύλια και την αντίθεση κύκλων της πολιτικής ηγεσίας τα κατάφεραν και τους αξίζει ένα μεγάλο «Μπράβο» !!!

Ο υπουργός Άμυνας έδωσε το στίγμα του στην ομιλία που παρέθεσε:

«Σήμερα εδώ στην Κρήτη ζήσαμε ένα μεγάλο γεγονός.

Έπειτα από 14 χρόνια πραγματοποιήθηκε η πρώτη δοκιμαστική βολή ενός εκ των πλέον συγχρόνων αμυντικών συστημάτων που εξασφαλίζουν αποτελεσματικά την αεράμυνα της χώρας, των S-300.

Το αποτέλεσμα το είδατε, η βολή στέφθηκε από εντυπωσιακή επιτυχία.

Την παρακολούθησαν και οι Ακόλουθοι Άμυνας όλων των συμμαχικών χωρών και είχα την ευκαιρία να πω ότι όλα αυτά που έχουν αποκτηθεί από την Ελλάδα χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού και στην προκειμένη περίπτωση δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτό είναι συνεισφορά των Κυπρίων αδερφών μας που πριν από 15 χρόνια οραματικά ο Γλαύκος Κληρίδης θέλησε ναενισχύσει την άμυνα της Κύπρου.

Είναι ωστόσο σε καλά χέρια. Το απέδειξε η εκπαίδευση, η κατάρτιση, η ετοιμότητα, η καλή προετοιμασία των μονάδων που έχουν επιφορτιστεί με την ευθύνη να κρατούν αυτό το σύστημα ζωντανό, όρθιο και έτοιμο.

Αυτό είναι το μήνυμα προς την ελληνική κοινωνία: Παρά τις δυσκολίες της εποχής ο ελληνικός λαός μπορεί να αισθάνεται ασφαλής και σίγουρος.

4_big

Οι πρωταγωνιστές του συστήματος S-300.(Πηγη ΥΠΕΘΑ)

Το εθνικό αμυντικό μας σύστημα είναι πάντοτε στην υπηρεσία των ανώτερων και ευγενών σκοπών που από κοινού καλούμεθα να υπηρετήσουμε σε μια περιοχή που τον τελευταίο καιρό διέρχεται φάση αβεβαιότητας, ρευστότητας και μεγάλης ανασφάλειας.

Η Ελλάδα είναι εδώ με το αμυντικό της σύστημα, με το στράτευμά της, με την πολιτική της και με τις παρεμβάσεις της. Διαδραματίζει, όπως κατ΄ επανάληψη έχω πει, αυτό που της αναλογεί ως μια χώρα αξιόπιστη και σοβαρή, το ρόλο του παράγοντα ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή.

Όσο και αν ηχεί παράδοξο και ενδεχομένως οξύμωρο σήμερα, αυτό που ζήσαμε εδώ με την επιτυχή βολή των S-300 αποτελεί μήνυμα για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, τα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο».

Παρατίθεται βίντεο από τη Βολή (Πηγή Flashnews)

Το νο1 Hi-SAM σύστημα σε ολόκληρη την Νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ τέθηκε σε επιχειρησιακή λειτουργία…

Το τελευταίο διάστημα κάτι κινείται…

Αναμένονται εξελίξεις και στα υπόλοιπα μέτωπα! Over…

2 thoughts on “S-300: Ήχησε η κραυγή του Δράκου

  1. Τα δοντια του δρακου ειναι ολα κοφτερα,η φλογα του καυτη.Μονο το ηθικο του ειναι προβλημα καθοτι διαγει νηστεια μακρας περιοδου.

    Μου αρέσει!

Πείτε μας την άποψή σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s