Πρώτη πτήση του αεροσκάφους F-35C JSF σε μη-στελθ διαμόρφωση με πλήρες εξωτερικό φορτίο

F-35-armed

Την προηγούμενη βδομάδα διεξήχθη η πρώτη πτήση F-35C έμφορτο με πλήρες εξωτερικό φορτίο

Στις 13 Ιανουαρίου, αεροσκάφος F-35 C του Αμερικανικού Ναυτικού (USN) πέταξε για πρώτη φορά με πλήρες εξωτερικό φορτίο. Η διαμόρφωση αυτή προφανώς μειώνει κατα πολύ τα χαρακτηριστικά STEALTH του αεροσκάφους αλλά είναι απαραίτητη μετά τα πρώτα στάδια των αεροπορικών βομβαρδισμών. Σύμφωνα με το αμερικανικό δόγμα η Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία, USAF είναι επικεντρωμένη στην καταστροφή της αντίπαλης αεράμυνας και των εχθρικών αεροσκαφών κατά τα πρώτα στάδια του πολέμου. Έτσι με τους αιθέρες καθαρούς από απειλές και τις επίγειες αντιαεροπορικές συστοιχίες να έχουν σιγήσει ανοίγει ο δρόμος για αεροπορικούς βομβαρδισμούς χερσαίων και ναυτικών στόχων ακόμη και από ένα όχι τόσο STEALTH F-35.

Στη συγκεκριμένη φωτογραφία διακρίνεται το αεροσκάφος να μεταφέρει εξωτερικά 4 βόμβες GBU-12 των 500 λιβρών καθώς και 2 πυραύλους WVR ΑΙΜ-9Χ. Επιπλέον στον κεντρικό πυλώνα διακρίνεται ένα ατρακτίδιο τριγωνικής διατομής το οποίο εσωτερικά έχει ένα GAU-22/A Gatling πυροβόλο 25 mm μαζί με τα απαραίτητα πυρομαχικά. Η σχεδίαση του βασίζεται στο GAU-12 το οποίο χρησιμοποιείται από τα αεροσκάφη Harrier και AC-130 Spooky. Σε αντίθεση με το 5-κανο προκάτοχό του το GAU-22/A έχει 4 κάνες για μείωση του βάρους και μεγαλύτερη ευστοχία. Ένα πυρομαχικό APEX των 25 mm αναπτύσσεται από την Νορβηγο-Φινλανδική εταιρεία κατασκευής πυρομαχικών Nammo. Ο μηχανισμός του Gatling Gun έχει βάρος περίπου 100 κιλά και επιτυγχάνει ευστοχία 5 milliradians διάμετρο για το 80% των βολών. To συνολικό βάρος του gun pod είναι τα 334 κιλά και μεταφέρει 220 βολίδες των 25mm. Λόγω του μεγαλύτερου διαμετρήματος είναι εφικτή η αποτελεσματική προσβολή ακόμη και θωρακισμένων επίγειων στόχων.

Η τριγωνική αυτή διάταξη είναι έτσι σχεδιασμένη ώστε να μην προκαλεί προβλήματα στη χρήση των εσωτερικών κεντρικών σταθμών οπλισμού.

f35-weapon-bay

One thought on “Πρώτη πτήση του αεροσκάφους F-35C JSF σε μη-στελθ διαμόρφωση με πλήρες εξωτερικό φορτίο

Πείτε μας την άποψή σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s