Μια πολύ καλή είδηση για τους ενστόλους προέκυψε χτες το απόγευμα. Το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) αποφάσισε ότι νόμος Ν. 4093/2012 που ψηφίστηκε μέσω του Μνημονίου ΙΙΙ για περικοπές σε επιδόματα και μισθούς των ενστόλων κατά την περίοδο μετά τον Αυγουστο του 2012 κρίνεται συνταγματική και άκυρη. Τονίζεται επίσης ότι η απόφαση αυτή έχει αναδρομική ισχύ εξωθώντας το κράτος να επιστρέψει τους παρακαρατηθέντες φόρους.

Με την απόφαση αυτή ανοίγει ο δρόμος για αποκατάσταση μιας εκ των αδικιών της πολιτικής των Μνημονίων η οποία έχει ωθήσει στα όρια της φτώχειας την πλειοψηφία του ελληνικού λαού και ιδιαίτερα τους Ελληνες ενστόλους οι οποίοι λόγω της φύσης της δουλειάς τους αναγκάζονται σε επιπλέον έξοδα από ότι ένας απλός εργαζόμενος.

Ιδιαίτερα οι άνδρες του ΠΝ και οι πιλότοι της ΠΑ λόγω των σκληρών συνθηκών και της επικινδυνότητας της δουλειάς τους βρισκόνταν σε μια λεπτή κόκκινη οικονομική γραμμή.

Το πρόβλημα εντοπίζονταν στο άρθρο 25 του Συντάγματος το οποίο επιβάλει οι περικοπές να είναι καθολικές και ισοκατανεμημένες σε όλους τους Έλληνες πολίτες και να μην παίρνονται μέτρα που βαραίνουν παραπάνω την μια ή την άλλη πλευρά του ελληνικού λαού.

Μια σημαντική νίκη (νομικά) που ευχόμαστε να σηματοδοτήσει την αλλαγή κλίματος και την άρση των αδικιών που έχουν επιβληθεί τα τελευταία χρόνια.