Αντισυνταγματικές οι περικοπές στους ένστολους λέει το ΣτΕ και ακυρώνει την υπουργική απόφαση

Μια πολύ καλή είδηση για τους ενστόλους προέκυψε χτες το απόγευμα. Το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) αποφάσισε ότι νόμος Ν. 4093/2012 που ψηφίστηκε μέσω του Μνημονίου ΙΙΙ για περικοπές σε επιδόματα και μισθούς των ενστόλων κατά την περίοδο μετά τον Αυγουστο του 2012 κρίνεται συνταγματική και άκυρη. Τονίζεται επίσης ότι η απόφαση αυτή έχει αναδρομική ισχύ εξωθώντας το κράτος να επιστρέψει τους παρακαρατηθέντες φόρους.

Με την απόφαση αυτή ανοίγει ο δρόμος για αποκατάσταση μιας εκ των αδικιών της πολιτικής των Μνημονίων η οποία έχει ωθήσει στα όρια της φτώχειας την πλειοψηφία του ελληνικού λαού και ιδιαίτερα τους Ελληνες ενστόλους οι οποίοι λόγω της φύσης της δουλειάς τους αναγκάζονται σε επιπλέον έξοδα από ότι ένας απλός εργαζόμενος.

Ιδιαίτερα οι άνδρες του ΠΝ και οι πιλότοι της ΠΑ λόγω των σκληρών συνθηκών και της επικινδυνότητας της δουλειάς τους βρισκόνταν σε μια λεπτή κόκκινη οικονομική γραμμή.

Το πρόβλημα εντοπίζονταν στο άρθρο 25 του Συντάγματος το οποίο επιβάλει οι περικοπές να είναι καθολικές και ισοκατανεμημένες σε όλους τους Έλληνες πολίτες και να μην παίρνονται μέτρα που βαραίνουν παραπάνω την μια ή την άλλη πλευρά του ελληνικού λαού.

Μια σημαντική νίκη (νομικά) που ευχόμαστε να σηματοδοτήσει την αλλαγή κλίματος και την άρση των αδικιών που έχουν επιβληθεί τα τελευταία χρόνια.

20 thoughts on “Αντισυνταγματικές οι περικοπές στους ένστολους λέει το ΣτΕ και ακυρώνει την υπουργική απόφαση

  1. Είναι σίγουρο ότι κλαίνε στην κυβέρνηση με την απόφαση αυτή; Δε θα έπαιρνα όρκο. Μπορώ να πάρω όρκο όμως για το ότι οι υπόλοιπες αντίστοιχες προσφυγές θα απορριφθούν.

    Μου αρέσει!

  2. Αυτή η επιλεκτική ευαισθησία των δικαστών (με ή χωρίς μεζούρα…) έχει καταστήσει την ελληνική δικαιοσύνη ανέκδοτο χειρότερο από αντίστοιχα της αφρικανικής ηπείρου. Όταν αλλάζει το φορολογικό κάθε τρίμηνο, όταν ανεβοκατεβαίνουν οι συντελεστές τρενάκι του τρόμου, κλείνουν επιχειρήσεις στη σειρά, όλα αυτά είναι το αποτέλεσμα της ισοβαρούς κατανομής???? Και όμως καμμιά προσφυγή ιδιωτών έναντι ταμείων και κράτους δεν τυγχάνει της αντιμετώπισης που έχουν δικαστικοί, νομικοί, σώματα ασφαλείας και λοιποί δημόσιοι υπάλληλοι στις δικές τους επιδιώξεις και προσφυγές.

    Δεν είμαι κατά της απόφασης αυτής καθ’ εαυτής, εν πολλοίς δικαιολογημένη, αλλά κατά των πολλαπλών μέτρων και σταθμών. Όταν έπρεπε να κρίνουν το χαράτσι και το μνημόνιο συνολικά, οι δικαστές εκβίασαν με τις αποδοχές τους, ο εκβιασμός πέρασε, ΟΛΑ συνταγματικά. Τι τους νοιάζει? Ας πληρώσουν οι ιθαγενείς-κορόιδα.

    Ο σεβασμός δεν είναι ΠΟΤΕ δεδομένος, ας φροντίσουν λοιπόν να τον κερδίζουν τον σεβασμό στη δικαιοσύνη εκείνοι που ασκούν το επάγγελμα (λειτούργημα ήταν κάποτε προ αμνημονεύτων χρόνων…)

    Μου αρέσει!

  3. Αγαπητέ χαίρομαι που σε βλέπω. Φοβάμαι ότι θα τα λέμε πιο σπάνια από εδώ και μπρός και όχι στο γνωστό μέρος. Καλύτερα, υπήρχε ασυμβατότητα και εμφανίστηκε και λογοκρισία στο τέλος μαζί με προσωπικούς χαρακτηρισμούς…

    Σε κάθε περίπτωση, ελπίζω να μη χαθούμε εντελώς εμείς οι Δον Κιχώτες… Τα λέμε!

    Μου αρέσει!

  4. Λυπηρόν.
    Δέν πρόλαβα να χαρῶ,και ἡ ζημιά ἤδη ἔγινε.
    Ἐπειδή δέν προλαβαίνω τον σχολιασμό στου strategy,γίνεται ὁ χαμός ἐκεί,θα το κοιτάξω ἀργώτερα.
    Ἔχω την αἴσθηση ὅτι ἀδίκως χαλαστήκατε ἐσύ και ὁ strategy.

    Μου αρέσει!

  5. Μεγάλη συζήτηση το δικαίως ή το αδίκως… Αν θες το συζητάμε, αν και δε βλέπω το σκοπό… κράτα πάντως ένα email κ εσύ και οι υπόλοιποι φίλοι εδώ. Να βρίσκεται για καμμιά σύναξη σε τίποτα ανεμόμυλους, κανένα κυνήγι γιγάντων…

    alfadog7777@gmail.com (4 τα εφτάρια)

    Οι δίαυλοι επικοινωνίας καλό είναι να υπάρχουν… Ειδικά αφού είμαστε και ασημάκια εδώ με το defencegreece… Από ότι κατάλαβα τότε με την γαστρεντερίτιδα δηλαδή!

    Μου αρέσει!

  6. Alfadog777 τζάμπα τσακώνεσαι. Είπα να παρέμβω αλλά όταν είδα το επίπεδο σκέψης της πλειοψηφίας των σχολιαστών, προτίμησα να γράψω κάτι στο εν κρυπτώ, ίσως γιατί εκεί έχω με τον καιρό βρει (εγώ τουλάχιστον) περισσότερους διαύλους αλληλοανοχής και επικοινωνίας, μετά βέβαια από επεισοδιακούς διαλόγους. O strategy έχει ξεσαλώσει, αυτή η άκριτη υποστήριξη των ενστόλων είναι ένα βαρόμετρο για το πόσο ο κόσμος της Σαμαρικής δεξιάς απομακρύνεται από την κεντροδεξιά και φλερτάρει ανοιχτά με τη φιλοσοφία και ρητορική μιας σκληροπυρηνικής δεξιάς (ευγενική διατύπωση). Τεσπα, το email μου για σένα και οποιοδήποτε άλλον: alonecowboy17@gmail.com

    Μου αρέσει!

  7. Φίλε μου και ευγενικά το λες το έχει ξεσαλώσει… Αν κάτι με πείραξε στο φινάλε, ήταν οι προσωπικοί, βαρύτατοι χαρακτηρισμοί και η διαγραφή των τελικών σχολίων μου, όταν επιχείρησα να απαντήσω τελικά -κόσμια- στους ποταμούς προσβολών και ύβρεων, τις οποίες απεύθυναν στο πρόσωπο μου και αυτός και πολλοί ακόμη. Μόνο αυτό… Φυσικά μπήκαν μετά όλοι οι πικραμένοι και το τερμάτισαν το θέμα, εκ του ασφαλούς πάντα.

    Δηλαδή διαφωνούμε ρε φίλε, ok, πρέπει να με θίξεις προσωπικά, να με βρίσεις? Μετά επαίρονται για το επίπεδο του διαλόγου και των sites τους… Υποτίθεται οι ύβρεις κόβονται, σκέψου να ήταν και «ελαστικοί» ! Φυσικά, περί ήθους και moderate του όλοι εναντίον ενός, ούτε λόγος… Αφού εσύ τα καταφέρνεις με το Εν Κρυπτώ, μπράβο σου. Δε μπορώ να το εξηγήσω, ο άλλος είναι συνήθως πολύ χειρότερων πρακτικών, αλλά συγχαρητήρια!

    Έχεις δίκιο για τους Σαμαρικούς. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι μέχρι πριν 6 μήνες, πριν τα αναθέματα, θεωρούσαν και εξέταζαν την ΧΑ ως πιθανό μετεκλογικό συνεργάτη… Η πολιτική είναι σκληρή, το καταλαβαίνω, αλλά ακόμη και στην Άμυνα, στην εξωτερική πολιτική, τα Εθνικά, φουλ μικροπολιτική και στενές κομματικές σκοπιμότητες? Αυτή είναι η «πατριωτική» Δεξιά? Απορώ πραγματικά… Ευχαριστώ για το email, ίσως τα ξαναπούμε και ιδιωτικά!

    Μου αρέσει!

  8. Alfa,ἄν το πρόσεξες,οὔτε ἐγώ συμμετείχα στον σχολιασμό στου strategy,γιατί κάτι μου λάλησε κατά που θα πήγαινε ἠ κουβέντα,ὅμως το λάθος σου δέν ἦταν ἄλλο ἀπό το ὅτι τσουβάλιασες το ΛΣ με τον ΣΥΡΙΖΑ,ἑνώ το πρώτο δίνει μία πραγματικά ἄχαρη μάχη κατά της λαθρομετανεστεύσεως,με ἀντίπαλο τα τουρικά κυκλώματα διακινητῶν και τα ἐδῶ πρακτορεία τους (σε τελική ἀνάλυση,πρακτορεία εἶναι,ἂφοὔ δείχνουν το ΛΣ ἀλλά κάνουν γαργάρα το ποιός διακινεί «αὐτούς τους ἀνθρώπους»),ἐνῶ ὁ δεύτερος βγαίνει και καταλύει οὐσιαστικά το κράτος-ἑννοῶ αὐτό που αὐτοαποκαλείται ἔτσι.
    Πάρε τις κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ μία προς μία,τί παρατηρείς;
    Αὐτό που ἐγώ παρατηρῶ,εἶναι ὅτι ὀ ΣΥΡΙΖΑ
    α)παίρνει ἐκ προοιμίου στάση εἰσαγγελέα ἕναντι του Λ.Σ
    β)παίρνει «ἐπάνω του» τους λαθρομετανάστες δείχνοντας το «πολυπολιτισμικό» του πρόσωπο,ἀλλά διαβάλλοντας και το ΛΣ,και διασύροντας ὅντως την χώρα,κάνοντας τα καραγκιοζιλίκια με την διαδήλωση και τα συναφή
    γ)ἀγιολογεί τους λαθρο,που εἰσέρχονται στην χώρα παράνομα,και χωρίς προσωπικά στοιχεία-ὑπενθυμίζω,αὐτές οἱ δύο κατηγορίες ἦταν παλαιότερα οἱ πρώτες που ἀπαγγέλονταν σε συλληφθέντες κατασκόπους.
    Ὅλα τα ἀνωτέρω,ἴσως και να βολεύουν τον ΣΥΡΙΖΑ,που ἑνδεχομένως δέν θέλει και να κυβερνήσει,και ἀποτρέπει ὅσους μπορεί ἀπό το να τον ψηφίσουν,ἤ θέλει να προλειάνει το ἔδαφος για ἄγριες καταστάσεις ἑλληνοποιήσεων ἀν του κάτσει ἡ μπίλια.
    Ἴσως τελικά να εἶναι ὁ ΣΥΡΙΖΑ το μεγάλο παιδί που δέν χρειάζεται συνήγορο,ἀλλά δέν ἔχει και ἄλλοθι.
    Ἐγώ,ὅντας πονηρεμένος ἀπό πολύ παλαιότερα,ἔχω να σου πῶ ὅτι ἡ κατασυκοφάντηση της Ἑλλάδας εἶναι μία τέχνη που την κατέχουν πολλοί ἐκτός ἀλλά και ἐντός της χώρας,ὁρισμένοι γίνονται και πρωθυπουργοί της,αὐτό που οἱ ἐδῶ «ἀδελφές του ἐλέους» ἴσως ἀγνοοῦν,εἶναι το πώς και πόσο ὄμορφα και ὡραία μποροῦν ὅλα να δέσουν και μέ σούπα που βράζει σε ἄλλο καζάνι,π.χ την κρίση στην Τουρκία,και πιθανές παρενέργειες,ὅπως την πτώχευση της Ἑλλάδας ὠς «ἀντιστάθμισμα».
    Τραβηγμένο;
    Ὅσο και ἡ χρεωκοπία μας,συγγνώμη,το μνημόνιο,ὠς συνέχεια του «λεφτά ὑπάρχουν».

    Μου αρέσει!

  9. Φίλε μου θα διαφωνήσω… Που κατηγόρησα το ΛΣ? Πότε το σύγκρινα με το οτιδήποτε? Που άσκησα κριτική στο ΛΣ? Μου το πρόσαψαν και αυτό, βέβαια οι «αντικειμενικοί»… Αρνήθηκα να πάρω το μέρος είτε του ενός ούτε του άλλου ΠΡΙΝ δούμε τι ακριβώς έγινε με βεβαιότητα, απλά. Το ξαναλέω τέτοια θέματα δε τα ακουμπώ, ούτε χρειάζονται προστάτη κανείς τους, από τη στιγμή που έχουν τύχει στυγνής κομματικής αξιοποίησης.

    Αν διαβάσεις προσεκτικά, και κριτική και σκληρή μάλιστα έκανα και στο ΣΥΡΙΖΑ και στην ΑΥΓΗ, σε διάφορα σημεία, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους, που είναι παγιδευμένοι στη φενάκη της Αγίας Δεξιάς, από την οποία δε βγαίνουν ούτε καν στα Εθνικά! Εγώ ακόμη περιμένω, και θα περιμένω εσαεί από ότι φαίνεται, σειρά απαντήσεων σε διάφορα θέματα που έθεσα… Ενδεικτικά το μεταναστευτικό στις αρχές του ’90, όταν ο Σαμαράς έκανε το ίδιο που λεέι ΘΑ κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, τα σκάνδαλα στα 214, που όμως καλύπτει τον Βενιζέλο ξεδιάντροπα, κατά τα άλλα, πάταξη της διαφθοράς… Κανείς τους δεν έδωσε απαντήσεις, κανεις δεν άσκησε κριτική ή παραδέχτηκε έστω την ύπαρξη ζητήματος… Αυτό είναι δυστυχώς το επίπεδο της «πατριωτικής» Δεξιάς, τα δικά τους ζέχνουν, τα δικά μας ευωδιάζουν! 2 μέτρα, 2 σταθμά, όπως και το ΣτΕ…

    Το ΛΣ κάνει μια δύσκολη και λεπτή δουλειά… Από τη στιγμή που αυτό είναι το -χαμηλότατο- επίπεδο πολιτικής αντιπαράθεσης στη χώρα, δυστυχώς κάποια στιγμή θα συνέβαινε κάτι, και θα στοχοποιούνταν. Δεν χτύπησαν το ΛΣ, την κυβέρνηση χτύπησαν με αυτό τον τραγικό τρόπο, μέσω του ΛΣ. Κακώς, κάκιστα! Από εκεί και πέρα όμως, δεν είναι διαγωνισμός παραπληροφόρησης… Τι αξιοποιούν strategy και λοιποί με την απόλυτη πόλωση στα Εθνικά? Τον περαιτέρω εθνικό διχασμό?

    Αν θέλουμε να είμαστε απόλυτα δίκαιοι, κάτι το προφανές… Γράφτηκε αρχικά πως οι λαθρομετανάστες είναι δασκαλεμένοι, είναι ψεύτες και λένε διάφορα. Μετά ανέβασε πως «Καταρρέει η σκευωρία..» βάσει… των νέων μαρτυριών των ίδιων ακριβώς ατόμων!!!!!!
    Την μία μέρα ψεύτες εξ ορισμού, την επόμενη μέρα αξιόπιστοι μάρτυρες!!!! Ε έλεος πλέον με τον βιασμό της νοημοσύνης μας! Μετά είμαι εγώ τρολ και φασιστικών εμπνέυσεων βαμμένος…. Τα συμπεράσματα δικά σου φίλε μου…

    Αυτά τα ίδια έγραψα και εκεί, άρα γιατί τσουβαλιάζω το ΛΣ?….

    Μου αρέσει!

  10. Eἶναι θέμα προσεγγίσεως.
    Ἐσύ,ὅπως εἴπες «… Αρνήθηκα να πάρω το μέρος είτε του ενός ούτε του άλλου »,με την διαφορά ὅτι ὁ ἕνας,ὁ ΣΥΡΙΖΑ,εἶναι καθ΄ἔξιν τιμητής και και κατήγορος του ἄλλου,του ΛΣ,ὁ ὁποίος ὅμως δέν μπορεί να ἀνταποδώσει τα ἴσα,μέσα στο γνωστό πλαίσιο της μεταπολιτεύσεως.
    Το ΛΣ εἶναι ἑν ψυχρῶ στοχοποιημένο ἀπό τους ἐπαγγελματίες ἀλληλέγγυους,και ἐδῶ εἶναι το λεπτό σημείο,ὅπου παρεισφρύει το τσουβάλιασμα:«εἶναι μεγάλα παιδιά,και το Λιμενικό και ὁ ΣΥΡΙΖΑ».
    Για το ἐπίπεδο σχολιασμοῦ στου strategy δέν θα σταθῶ,παντοῦ παρατηροῦνται κατινισμοί,και μάλιστα εἶναι το πιό ἐπίμονο εἴδος σχολιασμοῦ.
    Πάντως,δεξιά δέν ὑφίσταται πρακτικῶς ἐδῶ και τουλάχιστον 30 χρόνια,ἀπό τότε που πρόεδρος της ΝΔ ἀνέλαβε ὁ Μητσοτάκης,ἀριστερά δέ,ἀμφιβάλλω ἄν ὑπῆρξε ποτέ.
    Ὁπότε,ἄς ἀκολουθήσουμε την προτροπή σου,ὅταν μιλάμε για ἑθνικά θέματα να ὐπερβαίνουμε την πολιτική,μᾶλλον το σωστό εἶναι να ἀφήνουμε την παραταξιολογία,γιατί πολιτική εἶναι σε τελική ἀνάλυση ὅλα.

    Μου αρέσει!

  11. Φίλε μου τις ίδιες πρακτικές αξιοποιούν δυστυχώς όλες οι παρατάξεις στην Ελλάδα εδώ και χρόνια… Όπως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι συστηματικός κατήγορος του ΛΣ, άλλο τόσο συστηματική είναι η πολιτικοποίηση Εθνικών θεμάτων από την πλευρά της «πατριωτικής» Δεξιάς σε πλείστα θέματα και περιπτώσεις, του συγκεκριμένου συμπεριλαμβανομένου…

    Το ΛΣ στην Ελλάδα «στοχοποιήθηκε» όπως λες, για να χτυπηθεί η κυβέρνηση. Αυτή είναι η απλή αλήθεια. Strategy και λοιποί αυτόκλητοι σωτήρες, σήκωσαν το θέμα και απευθύνθηκαν στα πατριωτικά αντανακλαστικά μας, για να χτυπηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, εν είδει αντεπίθεσης… Ποιός είναι χειρότερος? Και οι δύο θα πω εγώ! Κάνουν ακριβώς το ίδιο πράγμα και οι δύο, με ακραία προσβλητικό για την νοημοσύνη μας τρόπο, και οι δύο!

    Θα έλεγα ότι είναι τουλάχιστον διασταλτική η ερμηνεία ότι πρόκειται περί τσουβαλιάσματος όταν λέω το αυτόνοητο… «Μεγάλα παιδιά και το ΛΣ, και ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχουν ανάγκη προστατών και συνηγόρων» Σε άλλη επανάληψη της ρήσης προσθέτω και τη ΝΔ στα μεγάλα παιδιά, αν προσέξεις…

    Λέγοντας το αυτονόητο και το απόλυτα ουδέτερο, μην παίρνοντας θέση υπέρ ή κατά, αλλά καταδεικνύοντας και αναδεικνύοντας την πραγματική ατζέντα τόσο του κατήγορου, όσο και των «προστατών», δε μπορεί πιστεύω να θεωρηθεί επ’ ουδενί ότι παίρνω, έστω έμμεσα, θέση κατά του ΛΣ. Ίσα ίσα, αναγνωρίζω την σκοπιμότητα και συνεπώς την πιθανότατη ανυπαρξία θέματος, άρα και το αίολο της κατηγορίας… Γράφω εξάλλου πως «Η Αυγή έκανε ένα ακόμη κατευθυνόμενο δημοσίευμα! Θα αποδειχθεί το ποσοστό αλήθειας στην πορεία. Εγώ δε θα κρατήσω την αναπνοή μου πάντως… Δεν είναι το πρώτο, ούτε το τελευταίο! Κακώς, αλλά έτσι παίζεται το παιχνίδι δυστυχώς εδώ και πολλάααααα χρόνια… » Αν αυτό δεν είναι σοβαρή δήλωση και ένδειξη στήριξης υπερ του ΛΣ, τί είναι? Οι κραυγές των υπολοίπων?
    Το ότι είναι μεγάλα παιδιά είναι απλά το αυτονόητο… Αν απλά καταδικαζόταν η πρακτική ΑΥΓΗΣ, τότε θα ήμουν 1100% μαζί του και θα φώναζα πιο πολύ από αυτόν! Όχι τώρα, λυπάμαι… Θύμα των αντανακλαστικών μου και της χειραγώγησης επιτήδειων δε θα πέσω άνευ σκέψης, είτε μπλέ, είτε κόκκινοι, είτε παρδαλοί είναι αυτοί…

    Αφού όμως θέλεις να είσαι τόσο αυστηρός μαζί μου, και δικαίως ως ιδεολόγος Δον Κιχώτης (χεχε) και ειλικρινής φίλος, είσαι και πρέπει να είσαι αυστηρός πολύ, τί πρέπει τότε να λεχθεί για τα σημεία και τέρατα τόσο σε επίπεδο απόψεων (μέχρι για »καταλάθος» πολυβολισμούς γράψανε…) όσο και χαρακτηρισμών που απεύθυναν στο πρόσωπο μου όλοι αυτοί? Εάν εγώ μπορεί, ίσως, με πολλή διαστολή να θεωρηθεί πως είμαι «αρνητικά προδιαθετειμένος σε βαθύτερο επίπεδο» ποιοί πρέπει να είναι οι αντίστοιχοι χαρακτηρισμοί για αυτούς?

    Θυμίζω αγαπητέ πως μια συζήτηση είναι δυναμικό πράγμα και το τί είπα, πως, σε ποιόν και πότε είναι ευθέως αντίστοιχο του συνομιλητή, της διαφωνίας, πρότερων επιχειρημάτων, κλίματος και θέσεων του συνομιλητή/ων… Συνεπώς, είναι μάλλον επικίνδυνο να γίνεται ερμηνεία μιας από τις δεκάδες απαντήσεις μου σε ένα κοινό τουλάχιστον εχθρικό, ξεκομμένη από την υπόλοιπη κουβέντα… Στο ξαναλέω αν εμένα είναι αυτό το σφάλμα μου, πόσο εξώφθαλμα και τραγικά είναι αυτά του αντίλογου? Πόσο μεγάλα?

    Περί Δεξιάς και Αριστεράς έχεις εν μέρει δίκιο, αλλά τονίζω το εν μέρει… Δε μπορώ να πω ότι συμφωνώ, αλλά αντιλαμβάνομαι τις θέσεις σου και το βάρος/βαθύτερη αιτιολόγηση που έχουν… Ίσως να έχεις εσύ περισσότερο δίκιο από εμένα και εδώ…;)

    Μου αρέσει!

  12. Θα μου ἐπιτρέψεις να σου κάνω την παρατήρηση ὅτι ἔχεις πεισμώσει σε κάποια λεπτομέρεια ἡ ὁποία ὅμως δέν εἶναι καλό σημείο ἐκκινήσεως στην προκειμένη περίπτωση.
    Ἐσύ προσπαθείς να εἶσαι πολιτικά ὁρθός,ὅταν προέχει ἡ πολιτική ὀξυδέρκεια,και ὅχι ἡ πολιτική ὁρθότητα(ὥ,Δόν Κιχώτα).
    Ὁ Μπάρμπι,για τον ὁποίο δέν ἔχω καμμία συμπάθεια,εἴπε κάτι που δέν περίμενα από μέλος αὐτοῦ του θιάσου που αὐτοαποκαλείται κυβένηση:ὅτι δηλαδή ὁ Μιούϊζνεκς και ἄλλοι προσπαθοῦν να δημιουργήσουν πολιτικό θέμα στην Ἑλλάδα.Και ὅχι ἀπλῶς στην κυβέρνηση,συμπληρώνω ἐγώ.Και το αὐτομαστίγωμα παρ΄ἡμῖν,ἀνάμεσα στα ἄλλα κουλά,φτιάχνει και την εἰκόνα της Τουρκίας,ναί,της Τουρκίας,που διοχετεύει τους λάθρο στην Ἑλλάδα,και με το ἀζημίωτο μάλιστα.
    Και τώρα,σε ἀφήνω να κρίνεις το πού πρέπει να ἑστιάσεις,και πού πρέπει να ἐπιμείνεις.

    Υγ.προσπάθησα να σου στείλω το μέϊλ μου,ὅπως και στον κάουμπόυ,ἀλλά εἶμαι πλίνθος στα διαδικτυακά,και θα χρειαστώ πολύ φροντιστήριο.
    Ἄχ ἐμείς οἱ παληοσειρές,αἰώνιοι ἐραστές του χθές.

    Μου αρέσει!

  13. Αγαπητέ εκτιμώ όπως πάντα απεριόριστα τη γνώμη και τη συμβουλή σου. Θα το ξαναπώ, ίσως έχεις δίκιο περισσότερο από εμένα και εδώ… Δε μπορώ ωστόσο παρά να μην σου επισημάνω ότι πολιτικά οξυδερκής είναι και η αποκάλυψη των βαθύτερων πολιτικών κινήτρων τόσο των καθ’ έξιν κατηγόρων, όσο και των αυτόκλητων συνηγόρων-προστατών του ΛΣ.

    Το ευρύτερο πολιτικό παιχνίδι και ο Muznieks δεν μπορεί να είναι, κατά την γνώμη μου, δικαιολογία για την άκριτη στήριξη τραγελαφικών απόψεων και τη στράτευση-στοίχιση πίσω από κομματικές ρεκλάμες…

    Δε ξέρω αν με το λεπτομέρεια αναφέρεσαι στις προσωπικές προσβολές σε βάρος μου, αλλά για μένα αυτό είναι μείζον πρόβλημα και ζήτημα… Ίσως λόγω και Δον Κιχωτισμού…

    Αγαπητέ, το χθές θα έχει πάντα μια γοητεία που το σήμερα και το αύριο θα αργήσουν να αποκτήσουν… Το χθες θα είναι για πάντα δικό μας…

    Μου αρέσει!

  14. Kαλά το λέω ὅτι ἔχεις πεισμώσει…σε στοιχειώνει ἀκόμη ὁ σχολιασμός στου strategy.
    Ἄστο αὐτό,εἴπαμε να πάμε παρακάτω.
    Λοιπόν,για να το πῶ στην μαλλιαρή,πολιτική ὀξυδέρκεια εἶναι να ἀντιλαμβάνεσαι και να ἀποφεύγεις την πεπονόφλουδα,και ὅχι να κάνεις πραγματεία περί της ἑν Ἑλλάδι πολιτικῆς πραγματικότητος:πρώτον ὁ καθένας στην Ἑλλάδα ἔχει το πολιτικό του κοράνι,τις πολιτικές του ἱερές ἀγελάδες,και δεύτερον τέτοιες ὥρες τέτοια λόγια,στην Ἑλλάδα ἔτσι κι΄ἀλλοιῶς ἤτανε στραβό το κλίμα…
    Ἑν προκειμένω,το ξαναλέω,το βεληνεκές της προβοκάτσιας ὑπερβαίνει τον ὁρίζοντα της ὑπό ἐξαέρωση συγκυβερνήσεως.
    Ἐς ἄμεινον.

    Μου αρέσει!

  15. Φίλε μου εάν κάποια στιγμή δεν απαλλαγούμε όμως από τις ιερές αγελάδες, ποτέ δε θα μπορέσουμε ως σοβαρό κράτος να αντιμετωπίσουμε και τις πεπονόφλουδες και τους διάφορους Μουιζνιέκτς, εντός και εκτός Ευρώπης. Εσύ επιλέγεις την παλιά, γνωστή συνταγή ότι τώρα δεν είναι ώρα, προέχουν άλλα… Εμένα δε μου αρέσουν οι σκοποί που αγιάζουν τα μέσα… 9 στις 10 οδηγούν σε μεγαλύτερα προβλήματα και ανώμαλες καταστάσεις και νοοτροπίες, σαν αυτές που είδαμε.

    Για σένα αυτό που κάνει η μία πλευρά είναι χειρότερο. Δεκτό και σεβαστό σαν άποψη αγαπητού φίλου και έντιμου συνομιλητή. Θα σου αντιτάξω ότι αυτά τα μέσα αντιπαράθεσης τα εδραίωσαν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ επί δεκαετίες. Αυτό είναι δυστυχώς το πολιτικό παιχνίδι στην Ελλάδα, όπως λες… Κακώς επιλέγει να παίξει εξίσου «βρώμικα» ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν παύουν οι πρώτοι να είναι όμως οι ιδρυτές του κλάμπ και πρώτοι διδάξαντες. Εμένα με ενοχλούν και οι μεν και οι δε εξίσου… Δεν θα μπω σε λογικές «προδοσίας» και περισσότερο ή λιγότερο πατριωτών… Για μένα είναι πολιτική οξυδέρκεια και όχι «πραγματεία» η κριτική σκέψη και η αποφυγή και κατάδειξη σκύλευσης γεγονότων για πολιτικά κέρδη… Άποψη και αυτή, εξίσου σεβαστή!

    Δε μπορώ όμως, πεισμωμένος ή όχι, να μην σου τονίσω ότι κακώς επικεντρώνουμε σε ένα θέμα αμιγώς πολιτικό και πέραν του ελέγχου μας, όταν υπάρχει μείζον θέμα ηθικό και προσωπικό. Περί αυτού δεν μου έχεις πει τίποτα, αγαπητέ, παρά μόνο ότι είμαι «πεισμωμένος»… Ελαφρύς ο χαρακτηρισμός και δεν ανταποκρίνεται στα συναισθήματα μου για το συμβάν… Εγώ δε θέλω να πάω «παρακάτω»… Παρακάτω πού και σε τί? Υπάρχουν γεγονότα, ερμηνείες και απόψεις επί αυτών. Θα ήθελα να ακούσω τη δική σου…Ας είμαστε ακριβοδίκαιοι… Εξάλλου όλα τα υπόλοιπα τα είπαμε…

    Μου αρέσει!

  16. Λοιπόν,χωρίς να το λέω προς ὑπεράσπιση μου,ἐγώ δέν ἐπέλεξα την παληά γνωστή συνταγή ὅτι τώρα δέν εἶναι ἡ ὥρα ἐπειδή προέχουν ἄλλα,ἀπλῶς δέν βιάστηκα να διαπιστώσω ὅτι ὑπῆρχε θέμα ἠθικό στην ὑπόθεση του Φαρμακονησίου.
    Δέν γνωρίζω ὅμως ἄν ἐσύ ἑννοείς τα του σχολιασμοῦ,ὅταν γράφεις για ἠθικό θέμα.
    Ἠθικό θέμα ὑπάρχει,και μάλιστα ἠθικό πρόβλημα,στην ἑλληνική πολιτική ἀπ΄ἄκρου εἰς ἄκρον,και ὅντως θα πρέπει να το θίξουμε,ἀλλά ἐφ΄ὅλης της ὕλης,και ὅχι ἀποσπασματικά,οὔτε ἐπιλεκτικά.
    Πολύ συγκεκριμένα,στο Φαρμακονήσι,οἱ προβολείς ἑστίασαν στο Λιμενικό και τους λαθρομετανάστες,με περίπου ταρίφα στην προσέγγιση την ἀγιολόγηση των λάθρο και ἀπαξίωση του Λιμενικοῦ-πολυπαιγμένο το σκηνικό,εὐχαριστῶ,δέν θα πάρω.
    Ὅμως,γιατί στους διακινητές δέν ἑστίασε κανένας προβολέας;

    Δέν μου εἴπες,το e-mail μου το πῆρες;

    Μου αρέσει!

  17. Δεν έχω λάβει κάτι ακόμη… Δυστυχώς το θέμα διακινητές δεν πουλάει όσο το «σκάνδαλο» του ΛΣ… Τα ΜΜΕ πρωτοστατούν στην εξαπάτηση και χειραγώγηση χρόνια. Είναι γρανάζι αυτών που λέγαμε παραπάνω περί πολιτικής εν Ελλάδι.

    Για μένα αυτό είναι το ηθικό θέμα όσον αφορά στην υπόθεση Φαρμακονήσι… Βεβαίως και αναφέρομαι στο σχολιασμό μιλώντας για ζήτημα ηθικής πιο πάνω. Εγώ πιστεύω στο ελεύθερον το εύψυχον… Αν δεν υπάρχει εύψυχον αλλά μονοδιάστατη ερμηνεία με αποκλειστικό σκοπό τα μικροπολιτικά κέρδη και τα ψηφαλάκια, άστο να πάει…. Του το ‘γραψα και εκείνου, τζάμπα το κουράζουμε… Κάποια πράγματα δεν θα αλλάξουν εντός του προσδόκιμου βίου μας φοβάμαι. Ευελπιστώ στο απώτερο μέλλον, ως αθεράπευτος Δον Κιχώτης…

    Μου αρέσει!

  18. Ειμαστε η μονη χωρα της Ευρωπης στην οποια ο μισθος των ΔΥ δεν καθοριζεται απο το Υπ.ΟΙκ αλλα το ΣτΕ.

    ΜΑ ΤΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΤΑ;

    Μου αρέσει!

Πείτε μας την άποψή σας...