Η εταιρεία Thales Alenia σε συμφωνία με την Gazprom

Η περιοχή κάλυψης του νέου δορυφόρου Yamal 601 της Gazprom

Η περιοχή κάλυψης του νέου δορυφόρου Yamal 601 της Gazprom

H εταιρεία Thales Alenia προχώρησε σε υπογραφή συμφωνίας για την παράδοση και κατασκευή ενός νέου τηλεπικοινωνιακού δορυφόρου για λογαριασμό της εταιρείας ενέργειας Gazprom. Συγκεκριμένα η συμφωνία υπογράφηκε από τη θυγατρική της Gazprom Space Systems η οποία ειδικεύεται στην παροχή τηλεπικοινωνιακών δορυφορικών υπηρεσιών τόσο για τις ανάγκες της Ρωσικής Gazprom όσο και για άλλους πελάτες. Στο πλαίσιο της συμφωνίας θα κατασκευαστεί ο τηλεπικοινωνιακός δορυφόρος Yamal-601 ο οποίος όταν τεθεί σε τροχιά θα παρέχει υπηρεσιες φωνής, δορυφορικής τηλεόρασης, μετάδοσης πληροφοριών και δορυφορικού Ιντερνετ. Η κατακύρωση της συμφωνίας επετεύχθη μετά από διεθνή διαγωνισμό.

Πέραν του δορυφόρου θα κατασκευαστεί από την εταιρεία Thales Alenia και ο απαραίτητος επίγειος εξοπλισμός για την επικοινωνία και τον έλεγχο του δορυφόρου. Βασισμένος στην πλατφόρμα Spacebus 4000C4, ο δορυφόρος Yamal 691 θα μεταφέρει 18 αναμεταδότες της C-ζώνης συχνοτήτων, 19 αναμεταδότες της Ku-ζώνης συχνοτήτων και 26 αναματαδότες της Ka-ζώνης συχνοτήτων. Ο δορυφόρος θα έχει 5 μετρικούς τόνους βάρους κατά την εκτόξευση και εγκατεστημένη τηλεπικοινωνιακή ισχύ 11 kW. Η εκτιμώμενη διάρκεια ζωής του είναι τα 15 χρόνια και θα παρέχει κάλυψη στο μεγαλύτερο ποσοστό της Ευρώπης, της Μ.Ανατολής της Βορείου Αφρικής και της νοτιο-ανατολικής Ασίας. Ο δορυφόροςε θα τοποθετηθεί σε τροχιά 49 μοίρες Ανατολικά. Η συνολική διάρκεια κατασκευής και παράδοσης είναι 26 μήνες κατά τους οποίους θα παρεσχεθεί και εκπαίδευση στο προσωπικό εδάφου της Gazprom Space Systems.

Η εκτόξευση και η το θέσιμο σε τροχιά του δορυφόρου θα γίνει μέσω ενός πυραύλου Proton της εταιρείας International Launch Services-ILS

Πείτε μας την άποψή σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s