Πιθανή συμφωνία παροχής στρατιωτικής εκπαίδευσης μεταξύ ΗΠΑ και Λιβύης, αξίας 600 εκ $

libya_2--621x414

Οι Αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα παρέχουν όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό εκπαίδευσης για τη δημιουργία μιας Δύναμης 8000 Λίβυων ανδρών που θα αναλάβει την Εσωτερική Ασφάλεια της χώρας

H Αμερικανική Υπηρεσία Defense Security Cooperation Agency-DSCA έστειλε ειδοποίηση στο αμερικανικό Κονγρέσο για μια πιθανή σύμβαση παροχής στρατιωτικής εκπαίδευσης μεταξύ των ΗΠΑ και της σπαραζόμενης από σεχταριστικό εμφύλιο Λιβύης. Το εκτιμώμενο κόστος της συμφωνίας φθάνει τα 600 εκ $ (παραφουσκωμένο μεν, αλλα δείχνει την κλάση μεγέθους). Η συμφωνία περιλαμβάνει την εκπαίδευση 6000-8000 Λίβυων στρατιωτών και τη μετατροπή τους σε μια οργανωμένη δύναμη τακτικού Στρατού η οποία θα αναλάβει αποστολές Γενικών Καθηκόντων Ασφαλείας. Στα πλαίσια της συμφωνίας πέραν της εκπαιδευσης θα παρασχεθεί όλος ο απαιτούμενος εξοπλισμός καθώς και θα υλοποιηθεί η κατασκευή κατάλληλων στρατοπέδων και πεδίων βολής. Παρέχεται επίσης αριθμός πυρομαχικών καθώς και 637 αραβίδες M4A4, στολές παραλλαγής, εξαρτύσει μάχης, πιθανόν συλλογές MILES καθώς και συμπληρωματικός εξοπλισμός εκπαίδευσης.

Στη συμφωνία διευκρινίζεται ότι η διάρκειά της θα φθάνει τα 8 χρόνια και θα καλύπτονται και τα έξοδα λειτουργίας και συντήρησης των εγκαταστάσεων. Με τη συμφωνία αυτή οι ΗΠΑ ενισχύουν την προσπάθεια της Λιβυκής κυβέρνησης να δημιουργήσει μια μικρή αξιόλογη δύναμη κατάλληλη για επιχειρήσεις εσωτερικής ασφαλείας και αντι-ανταρτοπολέμου. Η δύναμη αυτή θα αναλάβει την ασφάλεια κρίσιμων πετρελαικών εγκαταστάσεων, οδικών αξόνων, λιμανιών και κυβερνητικών κτιρίων.

Πείτε μας την άποψή σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s