Επιπρόσθετα BMP-3F παραδίνονται στις Ινδονησιακές Ένοπλες Δυνάμεις

Οι Ινδονήσιοι Πεζοναύτες επιχειρούν ήδη με 17 αμφίβια ΤΟΜΑ BMP-3F

Οι Ινδονήσιοι Πεζοναύτες επιχειρούν ήδη με 17 αμφίβια ΤΟΜΑ BMP-3F

Σε μια επίσημη τελετή όπου παρευρέθηκε εκπρόσωπος της εταιρείας Rosoboronexport παραδόθηκαν 37 αμφίβια ΤΟΜΑ BMP-3F στις Ινδονησιακές Δυνάμεις. Τα οχήματα αυτά θα προστεθούν στα 17 ήδη υπηρετούντα τα οποία χρησιμοποιούνται από τις Ινδονησιακές Δυνάμεις Πεζοναυτών.

Τα πρώτα οχήματα του τύπου είχαν παραληφθεί το Νοέμβριο του 2010 στην πόλη Surabaya, όπου είναι η κύρια βάση της 1ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών. Το συμβόλαιο τότε είχε υπογραφεί στα πλαίσια μιας μεγαλύτερης προμήθειας στρατιωτικού εξοπλισμού από τη Ρωσία κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμιρ Πούτιν το Σεπτέμβριο του 2006.

Σε συνέχεια του πρώτου συμβολαίου, υπογράφηκε σύμβαση ύψους 114 εκ $ για την απόκτηση 37 επιπλέον BMP-3F μετά από συστάσεις αξιωματούχων του Ινδονησιακού Στρατού. Μετά την παράδοση των οχημάτων τη Δευτέρα συζητήθηκε η δημιουργία από τη Ρωσική πλευρά περιφερειακού κέντρου συντήρησης σε Ινδονησιακό έδαφος για τις ανάγκες υποστήριξης των οχημάτων. Ταυτόχρονα το ρωσικό κέντρο εκπαίδευσης προσωπικού για τα BMP-3F που άνοιξε τον Ιούνιο του 2013 έχει ήδη δεχτεί για εκπαίδευση τις πρώτες κλάσεις Ινδονήσιων στελεχών (μηχανικών, οδηγών, ηλεκτρολόγων, πυροβολητών κτλ).

Παρόλο που εδώ και 10 χρόνια η Ρωσική πλευρά είχε τη θέληση να δημιουργήσει αυτό το κέντρο εκπαίδευσης μόνο μετά την υπογραφή σύμβασης με την Ινδονησιακή πλευρά κατέστη αυτό οικονομικά βιώσιμο και αποδοτικό.

To αμφίβιο TOMA BMP-3F έχει κάποια μοναδικά χαρακτηριστικά που το καθιστούν ιδανικό για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ινδονησίας. Διαθέτει μεγάλη ισχύ πυρός που περιλαμβάνει ένα χαμηλής πίεσης πυροβόλο 2A70 των 100mm για πυρά γενικής υποστήριξης, ένα  πυροβόλο  2A72 30Χ163 mm κατάλληλο κατά προσωπικού και θωρακισμένων στόχων, καθώς και 3 πυροβόλα PKT 7.62mm. Οι αμφίβιες ικανότητές του είναι αξιοσημείωτες. Μπορεί να εκτελέσει βολή ενώ βρίσκεται σε κατάσταση θάλασσας επιπέδου 2 καθώς και να πλεύσει σε κατάσταση θάλασσας επιπέδου 3. Ο συνολικός χρόνος συνεχούς πλεύσης φθάνει τις 7 ώρες.

Έχει πλήρωμα 3 ανδρών και μεταφέρει ομάδα μάχης 7 ατόμων. Διαθέτει προστασία κατά ελαφρών όπλων πεζικού ενώ μπορεί να λάβει και θωράκιση ERA.

 

Πείτε μας την άποψή σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s