Θύμα κυβερνοεπίθεσης το Ισραήλ

Ο κυβενροπόλεμος είναι μια νέα μορφή πολέμου του 21 Αιώνα

Ο κυβενροπόλεμος είναι μια νέα μορφή πολέμου του 21 Αιώνα

Άγνωστοι χάκερς επιτέθηκαν τον προηγούμενο μήνα ισραηλινά δίκτυα υπολογιστών που χρησιμοποιούνται από Δημόσιους φορείς. Στόχος της επίθεσης φαίνεται να είναι το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ όπου διάφοροι υπολογιστές μολύνθηκαν. Με βαση ισραηλινές πηγές οι μόνοι υπολογιστές που «μολύνθηκαν» είναι αυτοί που χρησιμοποιούνταν από τη Διευθυνση Διεκπεραίωσης Πολιτών (Civil Administration) η οποία δραστηροποιείται στην Δυτική Όχθη.

Επιπλέον εκτός από φορείς του Δημοσίου χτυπήθηκαν και διάφορες εταιρείες ασφαλείας δικτύων. Ο Aviv Raff, τεχνικός διευθυντής της Seculert ανέφερε ότι:

» Στις αρχές του προηγούμενου μήνα ένας αριθμός email σταλθηκε σε εταιρείες του Ισραήλ περιλαμβάνοντας και εταιρείες ασφαλείας.

Υπήρχε ένα συννημένο αρχείο το όποιο όταν το άνοιγες ένας ιός, ένα Δούρειος Ίππος, επέτρεπε στους χάκερς να ελέγχουν πλήρως τον υπολογιστή που προσβάλλονταν. Ένας από τους υπολογιστές άνηκε στην Πολιτική Διεύθηνση του υπουργείου Άμυνας.»

Η διέυθυνση αυτή βέβαια δεν στελεχώνεται από πολίτες αλλά από στρατιωτικό προσωπικό που υπηρετεί στις Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF).

Με βάση δηλώσεις της Ισραηλινής πλευράς κανένας υπολογιστής που διέθετε διαβαθμισμένες πληροφορίες δεν κινδύνεψε ενώ η αναγνώριση της απειλής έγινε γνωστή σχετικά σύντομα αποκλείοντας την περαιτέρω εξάπλωση.

Η προσβολή των υπολογιστών έγινε πιθανός από χάκερς που οι διευθύνσεις IP αναγνωρίστηκαν ότι προέρχονται από τη Δυτική Οχθη την οποία ελέγχει η οργάνωση Χαμάς.

Το θετικό με τον τομέα του κευβερνοπολέμου είναι ότι δεν χρειάζεται τόσο επένδυση σε υλικό όσο σε προσωπικό. Το αρνητικό της υπόθεσης είναι ότι μεμονωμένοι χάκερς μπορούν να δράσουν αποτελεσματικά και να βρουν αδυναμίες και στο απόρθητο δίκτυο.

Σε χώρες βέβαια όπου η μηχανογράφηση των Δημόσιων Υπηρεσιών και η ύπαρξη δικτύων δημόσιας χρήσης δεν υπάρχει, εκλείπει και η απειλή του Κυβερνοπολέμου…

Πείτε μας την άποψή σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s