Πρώτες εικόνες των ιρακινών επιθετικών ελικοπτέρων Mi-28 Night Hunter σε παραλλαγή ερήμου

Η πλαινή όψη ενός Mi-28 λίγο πριν ολοκληρωθούν οι δοκιμές εδάφους

Η πλαινή όψη ενός ιρακινού Mi-28 λίγο πριν ολοκληρωθούν οι δοκιμές εδάφους

Δημοσιεύθηκαν στο διαδίκτυο οι πρώτες φωτογραφίες από τα νέα ιρακινά επιθετικά ελικόπτερα Mi-28 Night Hunter. Τα ελικόπτερα έχουν μονόχρωμη παραλλαγή ερήμου που είναι  ένα αποτελεσματικό καμουφλάζ για τις εκτανείς επίπεδες εκτάσεις του Ιράκ και την απουσία άλλων χρωματικών συνδυασμών. Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν σε ρωσικό έδαφος και συγκρεκριμένα στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Mil στην περιοχή του Rostov. Την αρχική δημοσίευση των φωτογραφιών έκανε το ειδικό blog σε ζητήματα άμυνας στην περιοχή του Magreb secret-difa3.

Συνολικά 23 ελικόπτερα Mi-28 NE έχουν παραδοθεί στο Ιράκ με την πρώτη παρτίδα 10 ελικοπτέρων να έχει φτάσει στη χώρα το Σεπτέμβριο του 2013. Στις αρχές Ιανουαρίου 2014 έφτασε και η δεύτερη παρτίδα ανεβάζοντας τα συνολικά αποκτηθέντα ελικόπτερα στα 23. Το Ιράκ είχε υπογράψει ευρύτερη αμυντική συμφωνία με τη Ρωσία τον Οκτώβριο του 2012 που περιλαμβάνονταν η προμήθεια 30 επιθετικών ελικοπτέρων Mi-28NE, 50 αντιαεροπορικών μικρού βεληνεκούς SHORADS Pantsir S1 καθώς και 10 πιθανόν επιθετικών ελικοπτέρων Mi-35. Τα τελευταία αναμένεται να συμμετάσχουν στη διεξαγωγή αντι-αντάρτικων επιχειρήσεων COIN καθώς πέραν του θανάσιμου οπλισμού που μεταφέρουν μπορούν να αποβιβάσουν και μικρή ομάδα 8 ατόμων. Η δράση ομάδων ειδικών επιχειρήσεων και επιθετικών ελικοπτέρων είναι εξαιρετικά αποδοτική με βάση τις εμπειρίες τόσο του Ρωσικού Στρατού στην Τσετσενία όσο και με βάση τη δράση αμερικανικών SOF κατά ομάδων Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν.

Πρέπει να αναφερθεί ότι η Ρωσο-Ιρακινή αμυντική συμφωνία επισήμως δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα. Αρχικά τα ελικόπτερα θα χρησιμοποιηθούν έναντι ενόπλων ανταρτών στην επαρχία Anbar στα δυτικά της χώρας.

Διακρίνεται η μονόχρωμη παραλλαγή ερήμου όπως και το θηριώδες μέγεθος του ελικοπτέρου

Διακρίνεται η μονόχρωμη παραλλαγή ερήμου όπως και το θηριώδες μέγεθος του ελικοπτέρου

Πείτε μας την άποψή σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s