ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΘΩΜΑΣ «Ομογενής επενδύει στον τομέα της αεροναυπηγικής στην Ελλάδα»

Ομογενής επενδύει στον τομέα της αεροναυπηγικής στην Ελλάδα

Ο Αλκιβιάδης Θωμάς εργάζεται στον τομέα της αεροναυπηγικής από το 1988.  Διετέλεσε υψηλόβαθμό στέλεχος στην Airbus και παρά το ότι έφυγε από τον Αγιο Βλάσιο Ηγουμενίτσας μαζί με τον πατέρα του, όταν ήταν μόλις εννέα ετών το 1970 όνειρό του ήταν να επιστρέψει στην Ελλάδα και να επενδύσει στη χώρα.

Ίδρυσε το 2010 στο Αμβούργο την εταιρίεα αεροναυπηγικής ALTHOM GmbH, η οποία αποτελεί μία επιχείρηση υψηλής εξειδίκευσης και έκανε το όνειρό του πραγματικότητα στα τέλη του 2012 με εγκατάσταση της εταιρείας στην Πάτρα με την επωνυμία ALTHOM Engineering. Παράλληλα, δραστηριοποιείται μέσω υπεργολαβιών σε Πολωνία και Ινδία, ενώ συνεργάζεται και με τις EADS και Rheinmetall. Η ALTHOM ασχολείται με τους τομείς της ανάλυσης τάσεων, τον έλεγχο και την υπολογιστική ρευστοδυναμική των αεροπορικών συστημάτων, ενώ αναλαμβάνει την ανάλυση και τη συγγραφή των εγχειριδίων για όλα τα εξαρτήματα των αεροσκαφών. Μέχρι τώρα, η μονάδα στο επιστημονικό πάρκο Πατρών, απασχολεί εννέα άτομα, εκ των οποίων οκτώ αεροναυπηγούς και έχει στενή συνεργασία με τον Πανεπιστήμιο της πόλης.

Σε συνεντεύξεις του, ο κ. Θωμάς δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για τη γραφειοκρατία που συναντά κανείς θέλοντας να επενδύσει στην Ελλάδα, ωστόσο εκτιμά πως εάν υπάρξει ένα στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη της βιομηχανίας, το οποίο όμως θα πρέπει να τηρηθεί χωρίς αποκλίσεις από το στόχο, θα βοηθήσει στην ανάπτυξη και στην αύξηση των θέσεων εργασίας.

Πηγή Ellines.com

Πείτε μας την άποψή σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s