Τεχνολογική καινοτομία από την Raytheon κάνει την τεχνολογία AESA πιο προσιτή

Με βάση την τεχνολογία GaN με υπόστρωμα διαμαντιού τα επόμενης γενιάς ραντάρ AESA θα έχουν 3 φορές παραπάνω ισχύ και πολύ μικρότερο κόστος

Με βάση την τεχνολογία GaN με υπόστρωμα διαμαντιού τα επόμενης γενιάς ραντάρ AESA θα έχουν 3 φορές παραπάνω ισχύ και πολύ μικρότερο κόστος

Η εταιρεία Raytheon κατάφερε μια πολύ σημαντική επιτυχία στην προσπάθεια ανάπτυξης της επόμενης γενιάς αναμεταδοτών RF βασισμένων σε οξείδιο Gallium Nitride (GaN). Μέσω της υπηρεσίας DARPA και του προγράμματος έρευνας και ανάπτυξης νέων μεθόδων Junction Thermal Transport η ομάδα τεχνικών της Raytheon κατάφερε να αντικαταστήσει το υπόστρωμα σιλικόνης που χρησιμοποιούνταν μέχρι τώρα με υπόστρωμα βασισμένου στο διαμάντι. Με τον τρόπο αυτό βελτιώνεται η θερμική αγωγιμότητα κατά 3 -5 φορές.

Στην πράξη η ισχύς εκπομπής των διάφορων  Transmit/Receive Integrated Multichannel Modules  (TRIMM) αυξάνεται κατά 3 φορές ξεπερνώντας ένα βασικό όριο για την περαιτέρω αύξηση της απόδοσης της συγκεκριμένης τενχολογίας. Οι δοκιμές έγιναν πάνω σε μια πλάκα διαστάσεων 10Χ125um (1.25mm) GaN η οποία βρισκόνταν σε  HEMT διαμαντιού, αναπαριστώντας μια unit cell για την κατασκευή ενισχυτών μονολιθικών ενσωματωμένων κυκλωμάτων μικροκυμάτων, τα οποία είναι η βάση των ραντάρ AESA.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία θα επιτρέψει στην μείωση του όγκου, κόστους, βάρους και την απαιτούμενη ισχύ των ραντάρ AESA επόμενης γενιάς. Θα επιτρέψει επίσης την δημιουργία πολύ ισχυρότερων και ευέλικτων ραντάρ πολλαπλών δεσμών ικανά να χρησιμοποιηθούν ως «όπλα» στον ηλεκτρονικό πόλεμο και όχι ως απλά παρεμβολείς.
Θα είναι επίσης το επόμενο βήμα για την δημιουργία αερομεταφερόμενων παρεμβολέων πολλαπλών συχνοτήτων ευρέος φάσματος, μέσω του προγράμματος Next Generation Jammer.

6 thoughts on “Τεχνολογική καινοτομία από την Raytheon κάνει την τεχνολογία AESA πιο προσιτή

Πείτε μας την άποψή σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s