Συμβόλαιο 80 εκ $ έλαβε η LM για την παραγωγή αισθητήρων M-TADS/PNVS

H Ινδονησία αναμένεται να παραλάβει 8 νέα επιθετικά ελικόπτερα Apache συνολικής αξίας 500 εκ $

H Ινδονησία αναμένεται να παραλάβει 8 νέα επιθετικά ελικόπτερα Apache συνολικής αξίας 500 εκ $

Μια είδηση με ιδιαίτερα ελληνικό ενδιαφέρον δημοσιεύτηκε χθες στις 5 Μαίου 2014 από την εταιρεία Locheed Martin. H εταιρεία απέσπασε συμβόλαιο για την παραγωγή 17 εξελιγμένων αισθητήρων M-TADS/PNVS για τον εξοπλισμό ισάριθμων ελικοπτέρων Apache. Απο το παραπάνω σύνολο 8 αφορούν τον Αμερικανικό Στρατό και άλλα 9 θα προωθηθούν στις Ινδονησιακές Ένοπλες Δυνάμεις οι οποίες έχουν παραγγείλει 8 νέα ελικόπτερα AH-64D Apache block III (το ένα επιπλέον θα χρησιμοποιηθεί για αρχικα ανταλλακτικά ή εκπαίδευση).

Οι συγκεκριμένες συλλογές αισθητήρων θα παραδοθούν μέχρι τον Ιούλιο του 2016 κρατώντας ζωντανή την παραγωγή στις εγκαταστάσεις στην Ocala και στο Ορλάντο.

Συνολικά έχουν κατασκευαστεί πάνω από 1200 M-TADS/PNVS για τις ανάγκες του Αμερικανικού Στρατού και για εξαγωγές σε Διεθνείς πελάτες.

Το κόστος του συγκεκριμένου προγράμματος είναι πολύ σημαντικό καθώς αφορά μια καλή εκτίμηση κόστους για οποιαδήποτε μελλοντική προμήθεια/αναβάθμιση ελικοπτέρων AH-64 Apache. Επί της παρούσης η συλλογή αισθητήρων M-TADS είναι τα μάτια και αυτιά του επιθετικού ελικοπτέρου Apache στο πεδίο της μάχης και επιτρέπουν την στοχοποίηση, αναγνώριση φίλου και εχθρού παρατήρηση και ασφαλότερη πτήση κάτω από φαινόμενα έντονων καιρικών συνθηκών, ημέρα και νύχτα . Συμπληρώνεται από το επίσης εξαιρετικό ραντάρ χιλιοστομετρικού κύματος  APG-78 Longbow Fire Control Radar.

Η διαφορά όμως του M-TADS είναι ότι έχει πλήρως παθητική λειτουργία κάτι που δεν προδίδει τη θέση του στα αντίπαλα συστήματα ESM. Σε συνδυασμό με το χαμηλό προφίλ πτήσης επιτρέπει στον χειριστή του ελικοπτέρου να προσεγγίσει «αόρατα» προς τον στόχο του και να εξαπολύσει το φονικό του φορτίου πολύ πριν ο τελευταίος προλάβει να αντιδράσει.

Το κόστος των 4.7 εκ $ ανά κομμάτι είναι ένα σημαντικό ποσό. Η Αεροπορία Στρατού με βάση τους μελλοντικούς της σχεδιασμούς αναμένεται να εκσυγχρονίσει 12 ελικόπτερα AH-64A στο επίπεδο D. Μια από τις προσθήκες του νέου M-TADS πέραν των επιμέρους βελτιώσεων είναι η αντικατάσταση της μονόχρωμης κάμερας με μια έγχρωμη αυξάνοντας την τακτική αντίληψη του πληρώματος.

Με βάση εκτιμήσεις του Αμερικανικού Στρατού η νέα έκδοση γνωστή με το κωδικό όνομα Arrowhead προσφέρει 150% μεγαλύτερες επιδόσεις και αξιοπιστία σε σχέση με τον προκάτοχό του.

 

Πείτε μας την άποψή σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s