Να πώς εκκολάπτονται οι νέοι Τσολάκογλου του έθνους

Στην επιμνημόσυνη δέηση των Γερμανών Στρατιωτών που έχασαν την ζωή τους στην Ελλάδα κατά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο ο Α/ΓΕΕΘΑ κατέθεσε στεφάνι προς ανάπαυσή της μνήμης τους...

Στην επιμνημόσυνη δέηση των Γερμανών Στρατιωτών που έχασαν την ζωή τους στην Ελλάδα κατά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο ο Α/ΓΕΕΘΑ κατέθεσε στεφάνι προς ανάπαυση της μνήμης τους…

του Δημήτρη Καζάκη

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των ναζί κατακτητών σε μια πρωτοφανή επίδειξη εθνικής υποτέλειας. Την Κυριακή 16 Νοεμβρίου η Γερμανική πρεσβεία οργάνωσε εκδήλωση μνήμης στο στρατιωτικό νεκροταφείο των ναζί που σκοτώθηκαν στην ελληνική επικράτεια κατά τον πόλεμο και την κατοχή. Το συγκεκριμένο στρατιωτικό νεκροταφείο βρίσκεται σε ακατοίκητη περιοχή του Διονύσου και είναι ένα από τα δυο στρατιωτικά νεκροταφεία που υπάρχουν στον Ελλαδικό χώρο. Το άλλο βρίσκεται στο Μάλεμε. Στο νεκροταφείο του Διονύσου βρίσκονται 9.973 νεκροί στρατιώτες των ναζιστικών δυνάμεων κατοχής της Ελλάδας.

Τα προηγούμενα χρόνια οι εκδηλώσεις μνήμης στο νεκροταφείο φρόντιζαν να κρατούν ιδιαίτερα χαμηλό προφίλ σε κλειστό κύκλο και αφορούσαν κυρίως μνημόσυνα από συγγενείς των νεκρών. Βλέπετε το κοινό περί δικαίου αίσθημα των Ελλήνων, ήταν ακόμη ζωντανό. Οι μνήμες των…. σφαγών και των θυμάτων από τον ναζί κατακτητή, ήταν και παρέμεναν νωπές.
Οι Έλληνες είχαν τα περισσότερα θύματα και τις μεγαλύτερες καταστροφές από τους ναζί από οποιαδήποτε άλλη κατεχόμενη χώρα στην Ευρώπη.
Και χάρις στις κυβερνήσεις υποτέλειας της Ελλάδας οι νεκροί και οι θυσίες έχουν παραμείνει έως σήμερα ανεκπλήρωτες.

Το γιατί βέβαια παρέμειναν τα δυο αυτά στρατιωτικά νεκροταφεία των Γερμανών κατακτητών στο ελληνικό έδαφος, σχετίζεται πρωτίστως με πολιτικές σκοπιμότητες. Οι Γερμανοί ακόμη και με τους νεκρούς τους θέλησαν να διατηρήσουν την στρατιωτική τους παρουσία στην Ελλάδα. Οι παλιοί δοσίλογοι και συνεργάτες τους παρέμειναν στη διακυβέρνηση της Ελλάδας κι έτσι καταλήξαμε με τα Γερμανικά νεκροταφεία, ενώ δεν υπάρχει – τουλάχιστον επίσημα – στρατιωτικό νεκροταφείο ούτε των Ιταλών, ούτε των Βούλγαρων κατακτητών της ίδιας περιόδου. Τα μόνα άλλα νεκροταφεία ξένων στρατιωτών που υπάρχουν στο ελληνικό έδαφος είναι των συμμάχων.

Φέτος όμως η Γερμανική πρεσβεία θέλησε να κάνει στρατιωτικό και πολιτικό μνημόσυνο για τους νεκρούς στρατιώτες των ναζί. Ζήτησε μάλιστα από το Επιτελείο να σταλεί ορθόδοξος ιερέας για να τελέση επιμνημόσυνη δέηση με όλο το θρησκευτικό τυπικό. Έτσι κι έγινε. Στάλθηκε από το Επιτελείο στρατιωτικός ιερέας ο οποίος και πρωτοστάτησε στην όλη τελετή. Μάλιστα, με ρίγη συγκίνησης – όχι βέβαια εθνικής – τον κατέλαβαν όταν ο Γερμανός πρέσβης ζήτησε «συγνώμη» για τις θηριωδίες και τα εγκλήματα κατά του ελληνικού λαού, που επίσημα η Γερμανία δεν έχει αναγνωρίσει ακόμη.

Την έκπληξη όμως έκανε ο Μιχαήλ Κωσταράκος, αρχηγός του ΓΕΕΘΑ, ο οποίος όχι μόνο παραβρέθηκε στην τελετή, αλλά κατάθεσε στεφάνι στη μνήμη των ναζί στρατιωτών. Με τον τρόπο αυτό, προφανώς, ο κ. Κωσταράκος έδωσε τα διαπιστευτήριά του σ’ εκείνους που φρόντισαν να αναδειχθεί σε νέο πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μόλις τρεις ημέρες νωρίτερα. Βεβαίως, τον κ. Κωσταράκο δεν θα τον δείτε ποτέ σε αντίστοιχες εκδηλώσεις τιμής στην εθνική αντίσταση του ελληνικού λαού. Ούτε να καταθέτει στεφάνι σε μνημεία της εθνικής αντίστασης. Τέτοιες ευαισθησίες δεν διαθέτει. Άλλωστε το εθνόσημο που φέρει στη στολή του, είναι διακοσμητικό. Απ’ ότι φαίνεται δεν σημαίνει τίποτε για τον ίδιο και τους επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων.

Αυτή η πρωτοφανής ενέργεια, κορυφαίο δείγμα εθελοδουλείας και υποτέλειας, εντάσσεται στην προσπάθεια της επίσημης Γερμανίας να αποκαθάρει το παρελθόν της από το ναζιστικό στίγμα. Στη συγκεκριμένη εκδήλωση παραβρέθηκαν κι άλλοι ανώτεροι αξιωματικοί των ελληνικών(;) ενόπλων δυνάμεων, στρατιωτικοί ακόλουθοι των χωρών του ΝΑΤΟ, κοκ. Το μήνυμα είναι σαφές. Ο πόλεμος και η κατοχή δεν είχαν πολιτικό και ιδεολογικό περιεχόμενο. Δεν ήταν ένας πόλεμος λαϊκός, απελευθερωτικός εναντίον των ορδών του φασισμού και του ναζισμού, αλλά ένας διακρατικός πόλεμος με νικητές και ηττημένους. Κι έτσι στην εκδήλωση οι νικητές τιμούσαν του ηττημένους.

Ποιον ακριβώς αντιπροσώπευε ο κ. Κωσταράκος και οι επιτελείς του στην συγκεκριμένη εκδήλωση; Πάντως όχι την Ελλάδα και τους Έλληνες. Μόνο τους δοσίλογους στρατηγούς εκπροσωπούσαν που υπονόμευσαν την μαχητική διάθεση του στρατού και τελικά υπέγραψαν την συνθηκολόγηση των ελληνικών όπλων μπροστά στις χιτλερικές ορδές. Το λέμε αυτό γιατί μόνο αυτοί, μόνο οι δοσίλογοι στρατηγοί, αντιλήφθησαν τον πόλεμο ως διακρατικό κι όχι ως πατριωτικό και εθνικοαπελευθερωτικό, ως πόλεμο μέχρις εσχάτων του ελληνικού λαού.

Και μόνο η παρουσία του κ. Κωσταράκου δικαιώνει τη στάση της επίσημης Γερμανίας που ακόμη και σήμερα επιμένει ότι τα θύματα από τις θηριωδίες των ναζί κατακτητών ήταν «νόμιμες» ενέργειες ενάντια στην «παράνομη» αντίσταση του ελληνικού λαού. Γι’ αυτό και αρνείται όχι μόνο να δικαιώσει τα αιτήματα για τις πολεμικές αποζημιώσεις και το κατοχικό αναγκαστικό δάνειο υπέρ των κατακτητών. Φανταστείτε ότι ο κ. Κωσταράκος κατέθεσε στεφάνι προς τιμήν μιας χώρας, που όχι μόνο άσκησε φρικτή κατοχή σε βάρος της Ελλάδας, αλλά αρνείται ακόμη και σήμερα να υπογράψει συνθήκη ειρήνης με τη χώρα μας. Όπως έχει κάνει με όλες τις άλλες νικήτριες χώρες μετά το τέλος του πολέμου.

Κι έτσι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ τιμά τους στρατιώτες του κατακτητή και αποδέχεται την χλεύη της «συγνώμης» του εκπροσώπου μιας χώρας που αρνείται πεισματικά να άρει το καθεστώς εμπόλεμης δύναμης με την Ελλάδα. Γιατί άραγε; Μήπως για να βρουν δικαιολογία μιας νέας στρατιωτικής κατοχής της χώρας; Αυτή τη φορά προς όφελος του ευρώ και της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης; Πάντως αν το σχεδιάζουν τα επιτελεία των Βρυξελλων και του Βερολίνου, ξέρουν από τώρα σε ποιους νέους Τσολάκογλου μπορούν να στηριχθούν.

Πηγή: http://seisaxthia-epam.blogspot.gr/2014/11/blog-post_823.html

Το παρών άρθρο δεν εκφράζεται τις θέσεις του ιστολογίου και παρατίθεται αυτούσιο για προβληματισμό.

Ένα μικρό σχόλιο: Ανάπαυση στις ψυχές των νεκρών από όποια μεριά και αν είναι αυτοί. Ενόψει της ανάληψης καθηκόντων του Α/ΓΕΕΘΑ ως πρόεδρος στην επιτροπή Άμυνας της ΕΕ τέτοιες κινήσεις επιβάλλονται λόγω του θεσμικού του ρόλου.

7 thoughts on “Να πώς εκκολάπτονται οι νέοι Τσολάκογλου του έθνους

 1. Μαλλον επρεπε με κάποιο τρόπο να ευχαριστηση την ‘’Εξοχότατη’’ Μερκελ για την θέση που πηρέ σαν Στρατιωτικός Επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση!! Κρίμα δεν περίμενα ποτέ κάτι τέτοιο και να τον φτύσω θα πάει το σάλιο χαμένο.

  (Cr45h0v3rr1d3)

  Μου αρέσει!

 2. Φαίνεται τώρα,ὅτι οὔτε αὐτό,το ὁποίο ὅμως ἔγινε με τον μανδύα του «Γερμανικοῦ Ἑθνικοῦ Πένθους»,που τιμᾶται κάθε 11η Νοεμβρίου,ούτε και ἡ ἀνακήρυξη του Χάϊνς Ρίχτερ σε διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κρήτης,εἶναι τυχαία και ἀσύνδετα γεγονότα.

  Μου αρέσει!

 3. Προφανως Αχεροντα.Το ολο σκηνικο ειναι ξεκαθαρο: Ξεπλενουμε τη Γερμανια πληρως απο την αιδω του ΒΠΠ και την αποδεχομαστε ως ηγετιδα δυναμη και συμμαχο.
  Παροτι δε θα μιλησω για Τσολακογλου, οφειλω να ομολογησω πως η ηλιθια τυφλη πιστη στην ιδεα της «Ευρωπης» απο τους πολιτικους και πενυματικους μας ταγους ειναι τουλαχιστον τρομακτικη.

  Μου αρέσει!

 4. « η ηλιθια τυφλη πιστη στην ιδεα της «Ευρωπης» απο τους πολιτικους και πενυματικους μας ταγους ειναι τουλαχιστον τρομακτικη.»
  Εἶναι ἠλίθια,εἶναι τυφλή,ἀλλά δέν εἶναι πίστη.
  Ὑποταγή εἶναι,και μάλιστα ὑποταγή ἐπιβραβευόμενη με κάποια «σεκέρια»,ὅπως στους κοτζαμπάσηδες ἐπί τουρκοκρατίας.
  Ἀλλά και φόβος,τσίρλα ρε μάγκα,μή τυχόν και φυσήξει κανένα βορειαδάκι και βρεθοῦν να κρύβονται και ἀπό τον ἴσκιο τους.
  Ὁπότε,χορεύουν στον σκοπό του κάθε «αφεντικοῦ»,ἀλλά το παίζουν και αὐτόφωτοι,ὅσο χρειάζεται για να μασάει το πόπολο.
  Να μήν το παραζαλίζουμε,ἐδῶ κάποιος «εθνάρχης» και πατέρας της Πατρίδος,πρότεινε τον Κεμάλ για τον Νομπέλ Εἰρήνης,στα «πταίσματα»του Β΄ΠΠ και της Κατοχῆς θα κολλήσουμε;

  Υγ.
  Και ὅσο για τους πολιτικούς,(ἄς ποῦμε ὅτι) δουλειά τους εἶναι να συναλλάσονται.
  Τους στρατιωτικούς,ποιός μηχανισμός τους ὑποτάσσει στων πολιτικῶν τις ἐπικύψεις;

  Μου αρέσει!

 5. @ΑΧΕΡΩΝ αναφέρομαι στο ΥΓ σου
  Πώς νομίζεις ότι παίρνουν τα αξιώματα? Με την αξία τους? Με την ‘’πολεμική’’ τους εμπειρία?
  Αξιοκρατία δεν υπάρχει μόνο κομματοκρατια. Αρα τη τους κανουν?
  Κάτι που ξέρουν να κάνουν καλά σε αυτόν το τόπο δεκαετίες τώρα οι πολιτικοί μας και τους το έχουν περάσει στο πετσί τους, την Υποταγή και την Υποτέλεια την δουλοπρέπεια και τον φόβο.
  Και αυτό φυσικά γιατί τους τρέμουν, οι μνήμες του Παπαδόπουλου ακόμα τους στοιχειώνουν, γι’αυτο θέλουν να τους ελέγχουν απόλυτα, σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει ότι όποιος ανεβεί στην εξουσία ανεβάζει και τους ’’δικούς΄΄ του στα επιτελεία, έτσι για σιγουριά. Τόσο βλάκες είναι. Έχουν φοβερό κόμπλεξ με εκείνη την περίοδο. Έτσι παίρνουν της θέσεις αγαπητέ και όποιος τολμήσει να ύψωση φωνή των κλαδεύουνε επιτόπου, εδώ ο κωσταρακος με το που πήρε την θέση έτρεξε να πει και το ανάλογο ευχαριστώ στην γερμανική πρεσβεία. Όχι ας τολμούσε και το αντίθετο. Επιτελικοί που τολμήσαν να υψώσουν την φωνή τους στης ψευτομαγκιες των τσουκαλάδων στο παρελθόν τους απομάκρυναν επιτόπου.
  Δυστυχώς αυτό είναι το παιχνίδι και είναι πολύ βρώμικο, θέλουν τους αρχηγούς των επιτελείων χωρίς φωνή άποψη χωρίς αρμοδιότητες και φυσικά οι ‘’πρωτοβουλίες’’ απαγορεύονται δια ροπάλου, αν μπορούσαν να καταργήσουν της ένοπλες δυνάμεις θα το έκαναν από χθες.

  Μου αρέσει!

 6. @ R0N1N (@R0n1n_gr

  Ἑν προκειμένω,δέν ἔχουμε κάποιον που καίγεται να ἀνέβει στην ἰεραρχία,ὥστε να εἶναι δέσμιος της ἐπετηρίδος,ἐδὼ ἔχουμε τον πρώτο της ἰεραρχίας,τί μποροῦν πλέον να του κάνουν;
  Να το στείλουν στο σπίτι του;
  Και γιατί θα ἔπρεπε να το φοβᾶται αὐτό ἕνας Α/ΓΕΕΘΑ;
  Ἐδὼ ἐπικεντρώνω το ἐρώτημα.

  Μου αρέσει!

 7. Φοβάμαι ότι δυστυχώς τα χειρότερα έπονται… Το μόνο που μου δίνει κάποιες- έστω φρούδες- ελπίδες, είναι το γεγονός ότι πλέον μετά από τόσα χρόνια κρίση και επικυριαρχία των – αμετανόητων – απογόνων των Ναζί, αρχίζουμε πλέον να αντιλαμβανόμαστε σιγά σιγά ότι
  1) Όχι, τελικά οι Γερμανοί δεν είναι φίλοι μας ούτε θέλουν το καλό μας
  2) Δεν είναι εδώ προσωρινά, όπως προσπαθούν άπαντες να πείσουν (των Γερμανών περιλαμβανομένων…)
  3) Θα φύγουν μόνο εάν και εφόσον τους διώξουμε… Την τελευταία φορά έκατσαν 4 χρόνια, τώρα ήδη έχουν παραπάνω…

  Δεν υπάρχει καμμία, μα καμμία δικαιολογία για τον Κωσταράκο, ούτε λόγω θέσης, ούτε αξιώματος, ούτε τίποτα… Ναι, είναι άτομο με δυνατότητες, ναι, ανέβασε το επίπεδο σε κάποιους τομείς (με τεράστια σφάλματα σε άλλους- τριετής ΣΜΥ, επιμονή σε «Πυρπολητές» και λοιπές δοξασίες, διορισμός γνωστού, οικείου προσώπου στη – νέα- θέση του Υπασπιστή Διοικήσεως- ΓΕΕΘΑ, αυτό ήταν το θέμα μας, η απουσία «υπασπιστή Διοικήσεως», κλπ), αλλά εσχάτως αποδεικνύει το πόσο πολιτική και κομματική ήταν η επιλογή του για την θέση και πόσο λάθος ήταν να αποστρατεύονται σειρές ολόκληρες για να φτάσουμε στον κατάλληλο πολιτικά, «αυτόν που μας κάνει..»

  Ο ίδιος εσχάτως δεν κρύβει τις πολιτικές φιλοδοξίες του, εμφανιζόμενος -εν στολή- σε γκαλά και πάρτι προώθησης προϊόντων ομορφιάς γαλάζιων καλλίπυγων βουλευτών… Δηλαδή εκεί που κρεμούσαν άλλοι τα άρματα, κρεμάει αυτός τις κρέμες και τα λάδια… Δεν είχε ένα κοστούμι να βάλει? Σαφώς κατώτερος των προσδοκιών και ελλιποβαρής για τη θέση… Φοβάμαι ότι αντί για καλύτερος θα αποδειχθεί στο τέλος πολύ χειρότερος από άλλους, λιγότερο επικοινωνιακούς… Γενικά, στην ανώτατη ηγεσία ισχύει το «όπου ακούς πολλά κεράσια…»

  Μου αρέσει!

Πείτε μας την άποψή σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s