Ρωσικοί S-400 αναπτύσονται στα σύνορα με Φινλανδία! Υπό αεροπορικό έλεγχο όλες οι Σκανδιναβικές χώρες

aerRw

Σκηνικό έντασης αναπτύσεται στις Σκανδιναβικές χώρες. Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις μετά από σειρά παραβιάσεων του Εναέριου χώρου που βρίσκονται στην Σκανδιναβία, ανακοίνωσαν ότι θα αναπτύξουν κοντά στα σύνορα με την Φινλανδία πυροβολαρχίες S-400. Προσωπικό από την αεροπορική βάση στο Murmansk μετέβησαν στο πεδίο βολής Αστραχάν για να εκπαιδευτούν πάνω στα νέα συστήματα και να εκτελέσουν εκπαιδευτικές βολές.

Στην περιοχή θα αναπτυχθούν δύο πυροβολαρχίες με 8 συστοιχίες πυραύλων η κάθε μία. Κάθε πυροβολαρχία μπορεί να εμπλέξει συνολικά 36 στόχους με 72 βλήματα στον αέρα. Επίσης χάρις στους νέους πυραύλους μακρού βεληνεκούς 40N6 μπορεί να εμπλέξους εναέριους στόχους σε αποστάσεις έως και 400 Km και σε ύψος 185 Km δίνοντας προτόγνωρες αντιαεροπορικές και αντιβαλλιστικές δυνατότητες.Για αυτοπροστασία και για λόγους οικονομίας το σύστημα είναι συμβατό και με τους πυραύλους 48Ν6Ε2, 9M96E2 με τους οποίους είναι εφοδιασμένοι οι S-300 PMU2 και έχουν βεληνεκές 200 και 120 Km αντίστοιχα. Ιδιαίτερα οι 9M96E2 έχουν υψηλή αντιβαλλιτική ικανότητα κατά καθοδηγούμενων πυρομαχικών PGM  που προσεγγίζει το 80%, γεγονός που αυξάνει την επιβιωσιμότητά τους.

Με την κίνηση αυτή οι Ρώσοι θέτουν υπό τον έλεγχό τους τόσο τον Φινλανδικό και Σουηδικό Εναέριο χώρο όσο και τον Βόρειο Νορβηγικό τομέα. Συνολικά στην περιοχή έχουν αναπτύξει 6 αντιαεροπορικές πυροβολαρχίες S-300 εγκατεστημένες στις βάσεις Οlyarny, Kola, Murmansk, Mochegorsk, Olenegorsk και Polyarnye Zori. Τα συστήματα αυτά προφανώς και θα αναπτυχθούν σε βάθος στο Ρωσικό έδαφος με μια τυπική απόσταση από τα σύνορα να κυμαίνεται μεταξύ 80-100 Km.

To προσωπικό είναι πεπειραμένο και η ύπαρξη των S-400 αναμένεται να πυροδοτήσει συζητήσεις ιδιαίτερα για την προστασία του Φινλανδικού Εναέριου Χώρου. Τα Ρωσικά Βομβαρδιστικά Tu-95 μπορεί να πετάνε αυτόν τον καιρό χωρίς συνοδεία αλλά τους επόμενους μήνες θα έχουν την διακριτική προστασία των S-400 σε βάθος 300 χιλιομέτρων μέσα στον Σκανδιναβικό Εναέριο Χώρο (!). H Νορβηγία παρόλο που είναι η μόνη Νατοική χώρα στην Σκανδιναβία πλήττεται καθώς τα Βόρεια Σύνορά της βρίσκονται εντός του Βεληνεκούς των Ρωσικών S-400. Επίσης κάθε επίθεση εναντίον της Σουηδίας ή της Φινλανδίας καλύπτεται από την Νατοική Νορβηγία λόγω Μνημονίου Συνεργασίας που έχουν υπογράψει οι τρεις Σκανδιναβικές χώρες.

Πείτε μας την άποψή σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s