Ένα προσωπικό μήνυμα….

f

Οι επόμενες μέρες θα δείξουν ποιος θα νικήσει. Η Ελευθερία ή η Υποταγή στην Λιτότητα?

Η εβδομάδα που διανύουμε και η αμέσως επόμενη είναι από τις πιο σημαντικές περιόδους του σύγχρονου νεοελληνικού κράτους. Τις μέρες αυτές δεν κρίνεται μόνο η χρεωκοπία ή η οικονομική λύτρωση της χώρας αλλά το ίδιο το μέλλον του Ελληνικού Πολιτισμού. Πέραν τον ιδιότυπο οικονομικό «πόλεμο» που βιώνουμε από συγκεκριμένους φορείς στην Ευρώπη που ξεπερνάνε τα στενά εθνικά πλαίσια (βλέπε Η Νέα Μεταβεστφαλιανή Εποχή), ο Ελληνισμός, αυτή η κοιτίδα της Δημοκρατίας καλείται να αποφασίσει με ποιο γνώμονα θα χαράξει το μέλλον του και κατα πόσο θα αφομοιωθεί από την Νέα Τάξη Πραγμάτων.

Η μάχη αυτή έχει ξαναδοθεί στην Ιστορία πολλάκις φορές όχι μόνο από τους μακρινούς προγόνους μας αλλά και από τους παπούδες μας (τουλάχιστον για εμάς τους νεότερους). Στην Σαλαμίνα, στις Θερμοπύλες και στον Μαραθώνα ανακόψαμε την πορεία των Περσών που με τη βία καταπίεζαν δεκάδες έθνη κάτω από την σκεπή των Σατράπηδων. Στις μάχες αυτές αλλά και στην μετέπειτα νικηφόρα εκστρατεία του Μ.Αλεξάνδρου κατά της ίδιας της Περσίας σταματήσαμε την καταπίεση και απελευθερώσαμε διάφορα Έθνη. Δεν είναι τυχαίο ότι το όνομα Iskander (Αλέξανδρος) ακούγεται με περηφάνια και νοσταλγία από τους κατα τόπους πολιτισμούς στον δρόμο προς την Ανατολή.

Ο Iskander παραμένει το ίδαλμα ακόμη και για τους Άραβες που πρώτοι καθιέρωσαν το όνομα αυτό. Μεταφέραμε την κουλτούρα της Ισότητας, της Ισονομίας και Ισοπολιτείας καθώς και την εκμάθηση της Γραφής σε πρωιμες φυλές των περιοχών αυτών. Εγκαθιδρύσαμε δομές διοίκησης που οι ίδιοι οι Ρωμαίοι αντέγραψαν μερικούς Αιώνες μετά.

Αλλά και στην σύγχρονη εποχή τόσο στους Βαλκανικούς Πολέμους που απαλλάξαμε τα Βαλκάνια από την καταπιεστική οθωμανική μπότα όσο και το 1940 που δώσαμε την πρώτη νίκη εναντίον των υπεράριθμων και ποιοτικά ανώτερων  Ιταλικών δυνάμεων στα Ελληνοαλβανικά σύνορα.

Και στην μάχη της Κρήτης ρεζιλέψαμε τις επίλεκτες δυνάμεις του Χιτλερ σε τέτοιο βαθμό, που οι Γερμανοί Αλεξιπτωτιστές δεν χρησιμοποιήθηκαν μαζικά στην μετέπειτα πορεία του Β’Παγκοσμίου πολέμου. Αναγκάσαμε τότε τους Γερμανούς να καθυστερήσουν την επιχείρηση Barbarossa, δίνοντας πολύτιμο χρόνο στις Ρωσικές Δυνάμεις να προετοιμαστούν. Πέρα από αυτό, αυτή η καθυστέρηση οδήγησε τους Γερμανούς να πέσουν στη δίνη του Ρωσικού Χειμώνα στην μάχη του Στάλινγκραντ με αποτέλεσμα οι καλύτερες δυνάμεις τους να εγκλωβιστούν εκεί και μετέπειτα με τον κυκλωτικό ελιγμό του Στρατηγού Ζούκωφ να αποδεκατιστούν από την έλλειψη τροφίμων, καυσίμων και πυρομαχικών.

Οι επιτυχίες μας όμως δεν μείνανε μόνα στα πεδία των πολιτικών ή πολιτισμικών μαχών. Βοηθήσαμε στην ανοικοδόμηση της Σερβίας από τους Νατοικούς Βομβαρδισμούς δίνοντας δωρεάν ρεύμα για χρόνια και στέλνοντας ανθρωπιστική βοήθεια σε τέτοιο βαθμό που πολλά ορφανά παιδιά από την Σερβία φιλοξενούνταν το καλοκαίρι στην Ελλάδα και απέκτησαν έτσι νέους γονείς. Η ανθρωπια νίκησε έτσι τον τρόμο που δημιουργησε ο πόλεμος και γέννησε την Ελπίδα.

Έτσι και τώρα η Ιστορία καλεί πάλι μια χούφτα Έλληνες να κάνουν αυτό που ξέρουν καλά, να μάχονται για την Ελευθερία. Μπορεί σαν λαός να έχουμε χιλιάδες μειονεκτήματα αλλά ίσως λίγο η τρέλα  μας λόγω της ηλιοφάνειας, ίσως λίγο το αναθεματισμένο DNA μας που ιστορικά μας θέλει κατά απολυταρχικών καθεστώτων να μας οδηγούν να τα βάλουμε με τις δυνάμεις της καταπίεσης και της λιτότητας που θέλει να επιβάλει η Τρόικα σε όλη την Ευρώπη.

Λιτότητα η οποία δεν έχει κάποιο όφελος πέρα από το να καταστρέψει τις οικονομίες των χωρών στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και να δημιουργήσει μια σειρά buffer state χωρών που εκμεταλλεύονται τα φιλέτα τους, ο Γερμανικός Ηγεμονισμός και τα συμφέροντα της ελίτ της Κεντρικής Ευρώπης.

Είναι εύκολο να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να βασανιζόμαστε οδηγούμενοι σε έναν φαύλο κύκλο για τα προβλήματά μας. Το δύσκολο είναι να βρούμε λύση σε αυτά.

Η Ελπίδα για την Ελευθερία

Η λύση αυτή θα έρθει μόνον όταν κατανοήσουμε τα στρατηγικά μας πλεονεκτήματα σαν χώρα. Αυτά συνοπτικά είναι:

 1. H Γεωστρατηγική Θέση της χώρας μας ενώνει την Δύση με την Ανατολή. Βρισκόμαστε σε ένα γεωγραφικό σημείο που περνάνε δις $ σε εμποροκιβώτια τόσο προς τα Βαλκάνια όσο και προς την υπόλοιπη Ευρώπη. Η χώρας μας παραμένει φάρος σταθερότητας σε σχέση με την καταστραμένη Μ.Ανατολή, ανάχωμα σε τζιχαντιστές και αποσταθεροποιητικές δυνάμεις όπως η Τουρκία, η ISIS και η Αλ Νούσρα
 2. Το ηλιακό και αιολικό δυναμικό της χώρας μας είναι τέτοιο που θα μπορούσε να την οδηγήσει να εξάγει καθαρή πράσινη ενέργεια σε όλες τις χώρες στην περιφέρειά της. Ειδικότερα οι αυξημένες ανάγκες της Αλβανίας, της Ιταλίας και της Βουλγαρίας (μετά το κλείσιμο του Κοζλοντούι) δημιουργούν μια πολύ καλή ζήτηση). Εξοικονομείται έτσι και το πεπερασμένο εθνικό καύσιμο της χώρας που είναι ο λιγνίτης και ο οποίος με τον ρυθμό που πάμε θα πάψει να υπάρχει σε 30 χρόνια. Επίσης τα νησιά του Αιγαίου μαζί με την Κρήτη θα μπορούσαν να απεξαρτητοποιηθούν πλήρως από το πετρέλαιο και να αποφύγουν έτσι φαινόμενα όπως τα μπλακ αουτ που συνέβησαν σε καίρια νησιά όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη.
 3. Οι νέες τεχνολογίες που όσο περίεργο και αν ακούγεται η χώρα μας βρίσκεται πολυ ψηλά σε R&D. Δεν είναι τυχαίο που το CERN βρίθει από Έλληνες Επιστήμονες ή το ότι Ελληνικά Ερευνητικά Προγράμματα παράγουν παγκοσμίου επιπέδου έρευνα όπως αυτό που ανέπτυξε ο Έλληνας Ερευνητής Ευάγγελος Σκόδρας για τον έλεγχο μιας συσκευής μέσω της κίνησης των ματιών (!)
 4. Οι υδρογονάθρακες που βρίσκονται τόσο στο Ιόνιο Πέλαγος όσο και στο Αιγαίο. Μαζί με τα κοιτάσματα στην Κύπρο και τον τεράστιο στόλο εμπορικών πλοίων με δυνατότητες μεταφοράς καυσίμων που μας κατατάσει στις πρώτες θέσεις σε παγκόσμιο επίπεδο θα μπορούσαμε να γίνουμε ισχυρός παίκτης για τις επόμενες δεκαετίες όπως έγινε και η Νορβηγία μετά την πετρελαική κρίση της δεκαετίας του 70 που ξεκίνησε τις θαλασσιες εξορύξεις στις Βόρειες Θάλασσες
 5. Τα Ελληνικά Αγροτικά προιόντα που φημισμένα στην Ευρώπη παραμένουν στις αποθήκες λόγω του υψηλού κόστους που εισάγει το Ευρώ και τις ελλείψεις σε οργάνωση των συνεταιρισμών.
 6. Ο Ελληνικός Πολιτισμός που παραμένει σημείο αναφοράς και εξέλιξης στην ανθρώπινη Ιστορία δείχνοντας το δρόμο στους νεοΈλληνες ότι είναι ικανοί για μικρά θαύματα

Γιατί δεν έχει σημασία αν η κατάσταση είναι δύσκολη, ή αν τα χτυπήματα που τρώμε σαν κράτος ή κοινωνία είναι πολλά και μας λυγίζουν. Σημασία δεν έχει αν έχουμε πέσει κάτω στο έδαφος και ο πόνος μας διαπερνάει σε όλο μας το κορμί. Αν νοιωθουμε ότι ο αντίπαλος είναι ισχυρότερος και ότι θα οδηγηθούμε σε μικρότερη ή μεγαλύτερη καταστροφή.

Σημασία έχει να βρούμε το σθένος και το θάρρος να σηκωθούμε πάλι πίσω στα πόδια μας και να χαράξουμε οί ίδιοι την μοίρα μας. Σημασία έχει κάθε φορά που πέφτουμε κάτω να σηκωνόμαστε με μεγαλύτερο πείσμα και δύναμη. Να δίνουμε την μια γροθιά μετά την άλλη σε έναν αντίπαλο που φαίνεται πανίσχρυρος.

Μαγκια δεν είναι να φοβόμαστε να πάμε στην μάχη λόγω του κινδύνου. Μαγκιά είναι να ριχτούμε στην μάχη, να οδηγηθούμε προς τους στόχους μας και όχι τόσο να μην υποχωρήσουμε πίσω από τις κόκκινες γραμμές μας αλλά να  φέρουμε εις πέρας τον στόχο μας με κάθε κόστος, ξεπερνώντας τις δυνάμεις μας και εξελλισόμενοι σε κάτι που δεν είμαστε αλλά οι καταστάσεις απαιτούν να γίνουμε.

Όπως είπαμε και παλαιότερα

Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

12 thoughts on “Ένα προσωπικό μήνυμα….

 1. Defencegreece, ας τα αυτα. Η συμφωνία είναι ante portas,to mail Χαρδούβελη θα είναι ελαφρώς παραλλαγμένο ως βάση συμφωνίας και ο ΕΝΦΙΑ θα μείνει.Όσοι πιστεύανε πως ο commadante θα βγαλει τη χώρα εκτος ΟΝΕ (εδώ γελάμε) διαψευστήκανε πανηγυρικά (και απο τη μεν και απο τη δε).
  Το ερώτημα είναι τι θα γίνει μετά(ή τι ΟΦΕΙΛΕΙ να γινει, ορθότερα): Εδώ έχω ξαναπεί πως δεν πιστεύω πως το Ελ κρατίδιο μπορεί να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις (λόγω υπαρξιακών ζητημάτων από το 1945 και έπειτα) και πως η λύση θα βρεθεί μόνο από τη σύσταση ομάδων εξουσίας που θα παρεμβαίνουν προς χάριν του Έθνους (δίχως αυτό να σημαίνει πως δεν θα βοηθούν το Κράτος).

  Μου αρέσει!

 2. «η λύση θα βρεθεί μόνο από τη σύσταση ομάδων εξουσίας που θα παρεμβαίνουν προς χάριν του Έθνους (δίχως αυτό να σημαίνει πως δεν θα βοηθούν το Κράτος).»
  Γοητευτική ὡς ἰδέα,ἐγώ φλέρταρα και με την ἰδέα μιᾶς Κρυπτείας,που θα ἔπνιγε Ἐφιάλτες στο αὐγό τους,ἀλλά…

  1)Ἑλλοχεύει ὁ κίνδυνος να ἐκφυλιστοῦν οἱ «ἀόρατοι» σε μία ἀκόμη στρέβλωση του πολιτικοῦ συστήματος,

  2)Θα πρέπει πρώτα να ἐκκαθαρίσουν την Χώρα ἀπό τις κατεστημένες δυνάμεις της διαπλοκῆς,και ἄν ἐπιχειρηθεί κάτι τέτοιο,το κατεστημένο θα κηρύξει «ἀγώνα κατά της τρομοκρατίας» τέτοιο,που θα θυμίζει την Βαρδαρία του Γκρούεφσκι,ἄν ὅχι την Κατοχή του 41-44.

  3)Ὀ Ἑλληνικός Λαός θα συνεχίσει να εἶναι αὐτός που εἶναι,φανατικός ὑπέρμαχος του μεγαλοϊδεατισμοῦ του ἐφάπαξ,της «στήριξης των τοπικῶν κοινωνιῶν»,του πέρα βρέχει για τα ἑθνικά θέματα,του πτυχίου χωρίς ἀντίκρυσμα,της €ὐρωζώνης χωρίς εἰσόδημα,και γενικῶςτων πολιτικῶν (και θυσιῶν) χωρίς νόημα.
  Ἀργά ἤ γρήγορα θα ξαναφέρει τους Ἐφιάλτες ὡς Μεσσίες.

  Ἑν τέλει,ἡ σωστότερη και ἀνθεκτικώτερη στον χρόνο και τις δοκιμασίες λύση,εἶναι ἡ διαφάνεια στο πολιτικό παιχνίδι,και ἔνας λαός που να μπορεί να διακρίνει την πραγματικότητα ἀπό την ρητορεία,και να ἐπιλέγει χωρίς να ἀποποιείται την ὅποια εὐθύνη.

  Μου αρέσει!

 3. @ΠΚ ομάδες εξουσίας που παρεμβαίνουν υπέρ του Εθνους ?
  Υπάρχουν πολλές τάσεις στην κυβέρνηση, άλλες πιο ριζοσπαστικές και άλλες όχι.
  Λιγες μέρες μένουνε και θα δούμε τι θα γίνει. Η μάχη αυτή είναι σημαντικότερη από τον ανταγωνισμό που έχουμε με τους Τούρκους.
  Παράδοση δίχως μάχη δεν ταιριάζει στην Ελλάδα

  Μου αρέσει!

 4. Σοβαροι να ειμαστε.

  Η ωρα της συγκρουσης Ελλαδος-δανειστων δεν εχει ελθει ακομα. Για να γινει αυτο απαιτειται μια σοβαρη και πατριωτικη Κυβερνηση, κατι που φυσικα δεν ειναι το ΣΥΡΙΖΑίϊκο τσιρκο.

  Οι ΣΥΡΙΖΑίοι ειναι ετοιμοι να προσκυνησουν, και το βασικο τους προβλημα ειναι πώς θα σερβιρουν το πραγμα στους αφελεις που τους ψηφισαν.

  Μου αρέσει!

 5. Defencegreece εγώ είμαι μαζί σου. Ο.τι καταφέρει η κυβέρνηση κέρδος θα είναι. Δεν ξεχνάμε τον Γεωργιάδη που κόμπαζε ότι έλαβε περισσότερα μέτρα απ’όσα ζητούσαν οι δανειστές,τον Μητσοτάκη που στο όνομα των απολυμένων του ιδιωτικού τομέα…απέλυε και άλλους από το δημόσιο, τον Σαμαρά σε ρόλο καρπαζοεισπράκτορα, τον Βενιζέλο σε ρόλο Χατζηαβάτη. Κατά τα άλλα, πολλοί ακόμη και σήμερα δικαιώνουν τον Τσολάκογλου και την παράδοση στους Γερμανούς.

  Μου αρέσει!

 6. @προς ολους τους Αναγνώστες
  Το άρθρο είναι περισσότερο πολιτικο και όχι κομματικό. Δν έχει σημασία ποιος είναι στην κυβέρνηση το ζήτημα είναι τι πρεπει να γίνει. Όπως έγραψα η χώρα μας έχει πολλά συγκριτικά πλεονεκτηματα για να ανοικοδομήσει την οικονομία της.
  Δυστηχως η Ευρώπη μετουσιώνεται σε Γερμανική Ηγεμονία αντίθετη προς τις ευρωπαϊκές αρχές για ισοτιμία κάθε κράτους μελους. Η λύση σε καμια περιπτωση δν είναι ενα νεο μνημόνιο. Μόνον όταν αποκτήσουμε το θάρρος για να απεμπλακουμε άμεσα μονο τοτε θα ερθει η πολυπόθητη ανοικοδόμηση και ανεξαρτησία
  Υγ Η μαγκια θα είναι στο τέλος να τα καταφέρουμε δίνοντας την πρωτη νίκη κατα της λιτότητας στην Ευρωπη

  Μου αρέσει!

 7. Δύσκολο θέμα έβαλες και φυσικά είναι πολιτικό, άρα ιδεολογικό και όσο και να θέλεις να το αποφύγεις σε μια σελίδα για την άμυνα και κομματικό.
  Αν συμφωνήσουμε στον φασίζοντα υπερσυγκεντρωτισμό της κεντρικής ευρώπης, πως ενεργούμε; Ποιά είναι η δική μας θεώρηση για το μέλλον μας; Ποιές οι εκτιμήσεις μας για τους νέους συσχετισμούς; Ποιά η σχέση μας με αυτούς; Δεν υπάρχουν εύκολες απαντήσεις και δεν είναι βέβαιο ότι οι εκτιμήσεις μας θα επαληθευτούν.
  Προσωπικά είμαι ευχαριστημένος με την καινούργια κυβέρνηση γιατί δεν ενέδωσε, αλλά και επειδή επιμένει να έχει δική της εξωτερική πολιτική. Στο βαθμό πάντα που της επιτρέπει η ΕΕ και οι αμερικανοί. Κινείται στα όρια, πιο πολύ για να δηλώσει ότι υφίσταται σαν ανεξάρτητη οντότητα, όταν όλοι οι άλλοι εταίροι έχουν αυτοκαταργηθεί και αποτελούν κομμάτι του Blob που ακούει στο όνομα Γερμανία (στην πραγματικότητα οι τράπεζες).
  Η ρήξη είναι δύσκολη και επικίνδυνη τόσο οικονομικά όσο και από άποψη ισχύος. Οι ‘σύμμαχοι’ θα είναι ξεκάθαρα εχθροί και ο παραγωγικός ιστός δεν θα μπορέσει να μας συντηρήσει. Η οργάνωσή μας είναι της πλάκας και οι παθογένειές μας πολλές και παλιές. Δεν αλλάζει δομή μια χώρα σε μια διετία, ούτε καταργεί την διαπλοκή. Τέλος, δεν υπάρχει κάτι άλλο εκεί «έξω» οπού θα είμαστε ελεύθεροι επειδή θα τυπώνουμε δραχμές.
  Μια συμφωνία που θα μας επιτρέψει να κάνουμε τις απαραίτητες αλλαγές και να ισχυροποιηθούμε σε όλα τα επίπεδα, έτσι ώστε αν χρειαστεί να πηδήξουμε απ’ το τραίνο να μην σκοτωθούμε, είναι το καλύτερο τη δεδομένη περίοδο.
  Αν πάλι αποφασίσουμε να τα ‘σπάσουμε’ με τους εταίρους, είναι καλό να ξέρουμε ότι πρόκειται για βουτιά στο πηγάδι με τα γνωστά δάχτυλα. Δεν το λέω για να μας αποτρέψω, αλλά δεν πρέπει και να φαντασιωνόμαστε.
  ΥΓ. Βρίσκω την εικόνα που έχεις για μας τους Έλληνες και τον πολιτισμό μας, πολύ καλή για να είναι αληθινή. Μάλλον ρομαντική για την δική μου θεώρηση.

  Μου αρέσει!

 8. @xm8
  Η Ελλάδα ήταν η κοιτίδα της Δημοκρατίας αλλά και της real politik. Αυτο δεν σημαίνει ότι είμαστε τέλειοι ή αγγελικά ενάρετοι. Η Ιστορία όμως έχει δείξει ότι είμαστε ένας πολύ δυσκολος λαός για να αφομοιωθεί από το Διεθνές κατεστημένο και να υποτάχτεί στις ορέξεις συμφερόντων (με την μορφή υπερεθνικών οντοτήτων όπως η τρόικα).
  Στην κρίση φαίνεται το αν μπορούμε να βρούμε εκείνες τις εσωτερικές δυνάμεις που ξεχωρίζουν τους μεγάλους από τους μικρούς παίκτες στην διεθνή σκακιέρα. Και μεγάλοι παίκτες δεν εννοώ μόνο με την ισχύ τους αλλά με την συνεισφορά τους στο διεθνές γίγνεσθαι. Οι αξίες του Ελληνισμού είναι οικουμενικές και ξεπερνάνε τα στενά εθνικά πλαίσια.
  Η Ελλάδα δεν δίνει την μάχη για την δικιά της επιβίωση αλλά για το δικαίωμα στους Ευρωπαίους πολίτες να ανασαίνουν και να ζούνε ελεύθεροι από τα δεσμά των αγορών. Ναι οι αγορές είναι ένας παράγοντας της ζωής αλλά δεν μπορεί να καθορίζει τα πάντα.
  Η μάχη αυτή είναι αντίστοιχη της νίκης εναντίον των Ιταλών (τότε εκπροσώπων των δυνάμεων του καταπιεστικού Άξονα στην περιοχή). Δεν κέρδισε τον πόλεμο αλλά έδωσε την απαραίτητη ακολουθία γεγονότων για να ηττηθεί ο Ναζισμός σε ολόκληρη την Ευρώπη τα επόμενα χρόνια.
  Αναμείνατε στο ακουστικό σας λοιπόν γιατί οι επόμενοι μήνες θα είναι καθοριστικοί…

  Μου αρέσει!

 9. Πραγματι , είμαστε ένας πολύ δυσκολος λαός για να αφομοιωθεί από το Διεθνές κατεστημένο και να υποτάχτεί στις ορέξεις συμφερόντων (με την μορφή υπερεθνικών οντοτήτων όπως η τρόικα). Την ιδια ωρα ομως ειμαστε απολυτως ευπιστοι και ευαλωτοι στα ντοπια φερεφωνα και συμφεροντα, που εκπορευονται απο ολιγους πατρωνες , οι οποιοι εδω και δεκαδες (για να μην πω εκατονταδες) χρονια απομυζουν τη χωρα και τους ανθρωπους της απο ενα καλυτερο μελλον.

  Μου αρέσει!

 10. @Manolis, θα σου κανω μια προσωπική ερώτηση και θέλω να μου απαντήσεις ειλικρινα με το χέρι στην καρδιά.
  Γυρνα πίσω στο 96, εισαι πιλότος ενός ανθυποβρυχιακού ελικοπτέρου σε αναγνωριστική αποστολή στις βραχονησίδες ΙΜΙΑ. Γνωρίζοντας το μέλλον και τα γεγονότα που επακολούθησαν μέχρι και σήμερα, έχεις δύο επιλογές να επικαλεστείς ασθένεια και να σε αντικαταστήσει κάποιος είτε να συνεχίσεις την αποστολή σου ?

  Μου αρέσει!

 11. Tετοιες ερωτησεις δεν μπορουν να απαντηθουν ευκολα, ποσο μαλλον σε περιορισμενο χωρο και χρονο. Αλλη απαντηση δινει ενας 25χρονος και αλλη ενας μεγαλυτερος σε ηλικια οπως εγω. Το μονο που θα πω ειναι οτι στην προσωπικη μου ζυγαρια , απο τη μια θα ηταν το Χρεος στον τοπο μας και απο την αλλη η οικογενεια μου – και μονον αυτη. Μεγαλο το βαρος και στις δυο πλευρες. Τοσο μεγαλο, που σε κανεναν μας δεν ευχομαι να βρεθει σε τετοια θεση.

  Μου αρέσει!

Πείτε μας την άποψή σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s