1221

Οπως υποστηρίζουν οι Αμερικανοί αεροσκάφη F-22 σηκώθηκαν από τις ΗΠΑ και μέσα σε 22 ώρες ανεφοδιασζόμενο και από ιπτάμενα τάνκερ κατάφεραν και έπληξαν στόχους μέσα σε Συριακό Έδαφος εξαλείφωντας ηγετικά στελέχη τους σε ένα μονο χτύπημα

Τόσο η επίσημη Ισλαμιστική οργάνωση ISIS όσο και οι μαχητές της είναι γνωστοί για τον πόλεμο προπαγάνδας που έχουν εξαπολύσει μέσω μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως το twitter. Σε πολλές περιπτώσεις μαχητές της ISIS βγαίνουν φωτογραφίες δίπλα σε πτώματα εχθρών τους ή κοντά σε βαρύ οπλισμό (λάφυρα από τον Ιρακινό Στρατό κυρίως) για να διατυμπανίσουν τις επιτυχίες τους.

Αυτό που υποψιάζεται βέβαια ο καθένας είναι ότι τα μέσα αυτά κοινωνικής δικτύωσης παρακολουθούνται από τις Αμερικανικές Αρχές. Στην πράξη όμως αυτό γίνεται σε τέτοιο βαθμό που οι Αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν αφιερώσει μια ομάδα την 361 Ομάδα Συλλογής Πληροφοριών, Επιτήρησης και αναγνώρισης η οποία συνεργάζεται στενά με την αμερικανική πολεμική Αεροπορία (USAF).

Ο πτέραρχος της Αμερικανικής Αεροπορίας, Hawk Carlisle, αρχηγός του τμήματος Air Combat Command, μια από τις δέκα κύριες διοικήσεις της USAF :»Τα παιδιά που δουλεύουν κάτω στο Hurlburt (361 Sq), συνθέτoυν τις πληροφορίες μέσα από τα social media βλέποντας έτσι κάτι βλάκες να ποζάρουν βγάζοντας selfie μπροστά από στρατηγικούς στόχους. Το ίδιο συμβαίνει και σε διάφορα φορουμ αμυντικού περιεχουμένου καθώς και σε σχόλια σε ειδησεογραφικά, όπου περηφανεύονται για τις ικανότητές τους και την συμμετοχή του στην Daesh, ISIL. Και η απάντηση από τα παιδιά στο Hurlburt είναι: Εχουμε στόχο, και έτσι μετά από συγκεκριμένες δραστηριότητες , για να μην τα πολυλογίσω, 22 ώρες μετά 3 βόμβες JDAM κατεδάφισαν αυτό το κτήριο.

mideast-syria-airstrikesjpeg-0eaf8_s878x750 mideast-syria-us-airstrikesjpeg-0e449_s878x782