Νέες καθυστερήσεις στην ανάπτυξη του τουρκικού MALE UAV ΑΝΚΑ

ανκα

Κάποτε το καμάρι της Τουρκικής Αεροπορικής Βιομηχανίας. Πλέον συναγωνίζεται σε καθυστερήσεις το Μετρό Θεσσαλονίκης…

Η Τουρκική Κυβέρνηση αποφάσισε τις προηγούμενες μέρες να καθυστερήσει χρονικά την ανάπτυξη του MALE UAV ANKA το οποίο κατασκευάζεται από την τουρκική TAI. O λόγος για αυτήν την καθυστέρηση δεν είναι η έλλειψη πόρων αλλά περισσότερο ανυπέρβλητα τεχνικά προβλήματα. Έτσι αποφασίσθηκε η αύξηση του χρόνου δοκιμών και ενσωμάτωσης των avionics, τηλεποικοινωνιακού εξοπλισμού δορυφορικών επικοιωνωνιών SATCOM και των Ε/Ο αισθητήρων .

Αρχικά προβλέπονταν παραδόσεις των πρώτων επιχειρησιακών συστημάτων IOC στις αρχές του 2016. Πλέον με βάση το τελευταίο χρονοδιάγραμμα οι παραδόσεις μετακυλίονται για τα μέσα του 2017. Το πρόγραμμα ανάπτυξης του ΑΝΚΑ ξεκίνησε από το 2004 όταν είχε υπογραφεί απο την TAI το πρόγραμμα ανάπτυξής του. Έπειτα την πρώτη επιτυχημένη πτήση το 2010 το αρχικό χρονοδιαγραμμα προέβλεπε εκκίνηση των παραδόσεων το 2012.

Λόγω μιας σειράς καταστροφικών ατυχημάτων το 2012 και το 2013, που συνέβησαν σε διάστημα μικρότερο του ενός εξαμήνου 2 αεροσκάφη απωλέσθηκαν ενώ μετά από έλεγχο που έκανε η Τουρκική Αεροπορία αλλά δύο αεροσκάφη που είχανε παραδοθεί έμειναν καθηλωμένα στο έδαφος για την διενέργεια των απαραίτητων αλλαγών. Τα δύο αεροσκάφη χρησιμοποιούνται για δοκιμές σαν testbed και σταθμεύουν στην Αεροπορική Βάση Sivrihisar.

Πείτε μας την άποψή σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s