Λαβρακι των τελωνειακών στον Πειραιά, 16 θωρακισμένα οχήματα κατασχέθηκαν

CBC0AB27EB26B9EA05F91817F2DA101A

Στην κατάσχεση 16 θωρακισμένων τροχοφόρων οχημάτων προχώρησαν οι Ελληνικές αρχές και συγκεκριμένα οι τελωνειακοί του ΣΤ’ Τελωνείου Πειραιά, σε συνεργασία με την σχετικά νεοσύστατη Αρχή καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες. Τα οχήματα αυτά αναμένεται να διατεθούν μετέπειτα στις Ελληνικές ¨Ενοπλες Δυνάμεις ή να εκποιηθούν κατάλληλα μεγιστοποιώντας τα οικονομικά κέρδη.

Συγκεκριμένα οι τελωνειακοί κατέσχεσαν:

  • 8 στρατιωτικά οχήματα MRAP τύπου Τyphoon GSS-300, τα οχήματα αυτά είναι κατάλληλα θωρακισμένα κατά ναρκών βαρέως τύπου και κατά ελαφρών όπλων 7.62mm. Μεταφέρει 2+8 άτομα και μπορεί επίσης στην οροφή του να δεχθεί τηλεχειριζόμενο πύργο με πυροβόλο 7.62 ή 12.7 mm
  • 5 πολιτικού τύπου θωρακισμένα οχήματα Land Cruiser. Ιδιου τύπου οχήματα χρησιμοποιούν και οι Τουρκικές Ειδικές Δυνάμεις οι οποίες βρίσκονται στην Βόρειο Κύπρο
  • 2 θωρακισμένες Λιμουζίνες BMW και
  • 1 τύπου Mercedes

Τα συγκεκριμένα οχήματα προορίζονταν για τις δυνάμεις της ISIL που μάχονται στην κατακερματισμένη Λιβύη. Το πλοίο που τα μετέφερε το πλοίο M/V «Tychy». Το πλοίο είχε ενδιάμεσο σταθμό το λιμάνι Deringe της Τουρκίας ενώ πιο πριν είχε αποπλεύσει από το λιμάνι La Spezia της Ιταλίας. Η λαθρεμπορία στρατιωτικού εξοπλισμού και οπλισμού εμπίπτει στις διατάξεις  της παραγράφου 9 της απόφασης 1970/2011 του ΟΗΕ και χαρακτηρίζονται ως στρατιωτικός και παραστρατιωτικός εξοπλισμός του οποίου απαγορεύεται η άμεση ή η  έμμεση προμήθεια, πώληση ή μεταφορά στη Λιβύη.

Η συνολική αξία των οχημάτων ανέρχεται στα δεκάδες εκατομμύρια Δολάρρια και η εκποίηση τους αναμένεται να προσδώσει έσοδα στο Ελληνικό Κράτος. Τα οχήματα αυτά είναι νέας κατασκευής και ειδικότερα τα MRAP τύπου Typhoon θα μπορούσαν να εξοπλίσουν τις Ελληνικές Ειρηνευτικές Αποστολές ανά την υφήλιο. Έτσι δεν θα εκτιθέμεθα όταν ζητήσαμε για την αποστολή της ISAF στο Αφγανιστάν δανεικά μεταχειριμένα οχήματα τύπου MRAP.

H επιτυχία των Ελληνικών Ελεγκτικών αρχών έρχεται να προστεθεί σε παλαιότερη κατάσχεση τεράστιου φορτίου οπλισμού του πλοίου Nour M.

ΥΓ Ναι υπάρχουν και αυτοί οι άνθρωποι που δεν τα παίρνουν και κάνουν ακόμη καλά την δουλειά τους

Πείτε μας την άποψή σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s