Ως αντίποινα για το άνοιγμα της αεροπορικής βάσης Incirlic που χρησιμοποιεί η Αμερικανική πλευρά, η Ισλαμιστική ακραία οργάνωση ISIS που μάχεται στο Ιράκ, την Λιβύη και την Συρία απείλησε με εισβολή την Τουρκία (!). Έθεσε ως υπεύθυνο τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν για τους βομβαρδισμούς κατά των θέσεων των μαχητών της στη Συρία και διαμύνησε ότι επόμενος στόχος κατάκτησης της οργάνωσης είναι η Κωνσταντινούπολη.

Ο κίνδυνος εξάπλωσης της κρίσης σε όλη την Μεσόγειο είναι δεδομένος. Ιδιαίτερα το κύμα προσφύγων που έχει συγκλονίσει και την χώρα μας είναι ένας ιδανικός τρόπος αθόρυβης διείσδυσης μαχητών. Ανάμεσα στα καραβάνια προσφύγων θα ήταν δύσκολο να διακρίνει κανείς ισλαμιστές μαχητές οι οποίοι υπό κατάλληλες προυποθέσεις θα μπορούσαν να μεταφέρουν και ελαφρύ οπλισμό για τα πρώτα στάδια των επιχειρήσεων.

Με την αναταραχή στην Νοτιοανατολική Τουρκία λόγω των χτυπημάτων του PKK, η φύλαξη των συνόρων έχει αμβλυνθεί και επικεντρωθεί στους Κουρδικούς Θύλακες. Τα κενά αυτά είναι εκμεταλλεύσιμα από την ISIS με ότι αυτό συνεπάγεται. H πρόσφατη βομβιστική επίθεση στην Κουρδική συνοικία Σινάρκ από την Ισλαμική οργάνωση ήταν ένα το πρώτο δείγμα. Η ISIS πλέον έχοντας ως εχθρούς τόσο την Τουρκία όσο και το PKK μπορεί να προσπαθήσει να ανατρέψει την πολιτική ζωή της γειτονικής χώρας με μη «δημοκρατικό » τρόπο.

103545230094D9E63B100F93DA43B5D1

Ο άνδρας στην μέση μιλώντας άπταιστα Τουρκικά πιθανόν να είναι Τούρκος Υπήκοος και απειλεί με κατάκτηση της Κωνταντινούπολης

Σε βίντεο που ανέβηκε από την οργάνωση ένας άνδρας μιλά άπταιστα Τουρκικά, προαναγγέλοντας την εξάμπλωση του χαλιφάτου στην Τουρκία. Καταδικάζει επίσης την προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης με το κεμαλικό κόμμα (παρόλο που απέτυχε η συμφωνία) όπως και την προσφορά για την κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου για τα κοιτάσματα του Ισραήλ.

Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Δεν κυβέρνησε με τους κανόνες του Θεού. Έγινε φίλος με τους αμερικανούς, τους εβραίους, τους σταυροφόρους, τα άθεα μέλη του PKK, με τους φίλους του Ατατούρκ, τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό και τους αποστάτες κατασκόπους της οικογένειας Σαούντ».

Στρεφεται επίσης και σε μέλη της οικογένειας των Σαούντ, πιθανόν αυτών που εκφράζουν μια πιο μετριοπαθή στάση.