Command: Northern Inferno-Ταξιδεύοντας πίσω στον Ψυχρό πόλεμο

αρχείο λήψης

Βρισκόμαστε πίσω στο 1975, μέσα στην δίνη του Ψυχρού πολέμου και μια σειρά από γεγονότα οδηγούν στην κλιμάκωση της κατάστασης ανάμεσα στις δύο Υπερδυνάμεις. Μια κλιμάκωση που μπορεί να αποβεί μοιραίο για ολόκληρο τον πλανήτη. Ο υπερεξοπλισμός των Σοβιετικών ειδικά στον ναυτικό τομέα σε συνδυασμό με την αποσταθεροποιημένη Μ.Ανατολή μετά τα γεγονότα του πολέμου του Γιομ Κιπούρ δημιουργούν ένα ζοφερό σκηνικό.

Ένα «ατύχημα» στην Βόρειο Θάλασσα έχει σαν αποτέλεσμα τον βυθισμό μιας φρεγάτας του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού και ταυτόχρονα οι χώρες του Συμφώνου της Βαρσοβίας αναπτύσουν τις στρατηγικές τους δυνάμεις σε καίρια σημεία. Ο κόσμος οδηγείται σε μια νέα παγκόσμια σύγκρουση μόνο που αυτήν την φορά δεν θα υπάρχει αυριο…παρα μόνο ραδιενεργή σκόνη. Σχεδόν 200 Σοβιετικά πλοία και υποβρύχια βρίσκονται στο μαλακό υπογάστριο του ΝΑΤΟ στην Βόρεια Θάλασσα, απειλώντας να ανακόψουν την οποιαδήποτε ενίσχυση της Ευρώπης από την απέναντι πλευρά του Ατλαντικού.

Το ΝΑΤΟ θα μπορούσε να διαλυθεί έτσι από τον πρώτο γύρο και η Ευρώπη ο κύριος Σύμμαχος της Αμερικής να περάσει σε Σοβιετικά χέρια. H εισαγωγή επίσης σε υπηρεσία σοβιετικών υποβρυχίων κλάσεως Delta εξοπλισμένων με στρατηγικούς πυρηνικούς πυραύλους θα μπορούσε να προκαλέσει αιφνιδιαστικό χτύπημα στις ακτές των ΗΠΑ.

Θα μπορούσατε να αποτρέψετε τον Αρμαγγεδών ?

Η συγκεκριμένη έκδοση αποτελείται από 15 σενάρια που διαπραγματεύονται την πορεία του κόσμου προς τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Τα σενάρια είναι έμπνευσης και επιμέλειας του Paul A. Bridge,  αξιωματικού του Βασιλικού Βρετανικού Ναυτικού και βετεράνο του πολέμου των Φωλκλαντς (!).

Ομολογουμένως το Command έχει λάβει δικαιωματικά τον τίτλο του Προσομοιωτή Αεροναυτικής Μάχης και αποτελεί εργαλείο για τον κάθε σοβαρό μελετητή των ναυτικών συγκρούσεων. Υπάρχουν επίσης και 6 νέα εκπαιδευτικά σενάρια στα οποία ο παίκτης μπορεί να ασκηθεί σε σύγχρονες και παραδοσιακές ναυτικές τακτικές

Περισσότερες πληροφορίες για το Northern Inferno στην Steam και Matrix Forum 

Συνεργασία με BAE Systems

Οι αναγνώστες του Defencegreece πρώτοι στην Ελλάδα θα είχαν ανακαλύψει τον τίτλο και την αξία του που έχει όχι μόνο για άτομα που ενδιαφέρονται γενικά για τον χώρο της Άμυνας,αλλά και για επαγγελματίες του χώρου και ιδιαίτερα για κυβερνήσεις και πολεμικά ναυτικά διάφορων χωρών. Με χαρά λοιπόν ακούσαμε την είδηση της συνεργασίας της γνωστής εταιρείας BAE Systems με τους Developers του Command για την απόκτηση μιας επαγγελματικής και πιο εξειδικευμένης έκδοσης του Command. Πολύ πιθανόν να περιλαμβάνει μια Multiplayer πλατφόρμα όπου πολλοί συμμετέχοντες από διαφορετικές τοποθεσίες θα μπορούσαν να συμμετέχουν σε σενάρια πολέμου.

Μπορεί κάποιος να ανατρέξει για πληροφορίες για τον τίτλο στο Προσομοιωτής Μάχης: Command Modern Air/Naval Operations και στο Προσομοίωση: Βυθίζοντας την Tουρκική Φρεγάτα F 246 Salihreis .

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει περισσότερες λεπτομέρειες για την συνεργασία με την BAE, σε κατιδίαν όμως συνομιλία με ενός εκ των developer τον Sunburn, τα πράγματα οδεύουν σε πολύ καλό δρόμο και οι προοπτικές φαίνονται να εκτείνονται σε «εξωτικά» μέρη…

Πείτε μας την άποψή σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s